• یکشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400050301201
  • خبرنگار : 50204

پیشروی خشکسالی در مزارع و باغات استان مرکزی

پیشروی خشکسالی در مزارع و باغات استان مرکزی

ایسنا/مرکزی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: بیشترین خسارت خشکسالی در بخش زراعت استان مرکزی به محصولات گندم و جو آبی در شهرستان‌های آشتیان، فراهان، اراک، ساوه و خمین وارد شده است.

محمد زاهدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در بخش باغبانی نیز بیشترین خسارات به محصول پسته در شهرستان‌ زرندیه، انار در ساوه و انگور در شهرستان خنداب وارد شده است.

وی افزود: اعطای تسهیلات بلاعوض برای اجرای سامانه‌های آبیاری نوین، استمهال بدهی بانکی بهره‌برداران، کمک به تهیه و تامین بذور و نهال یارانه‌دار ارقام مقاوم از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای جبران خسارت کشاورزان استان است.

 معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، افزایش اعتبارات اجرای سامانه آبیاری قطره ای، توسعه سایبان‌ در باغات، توسعه کشت گیاهان دارویی به‌عنوان جایگزین گیاهان آب‌بر و اجرای کشاورزی حفاظتی از دیگر اقدامات این سازمان برای کاهش خسارت خشکسالی به محصولات کشاورزی است.

زاهدی اضافه کرد: بستن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای حجمی هوشمند بر روی چاه‌های آب کشاورزی، اصلاح الگوی اقتصادی کشور در درآمدزایی و اشتغال با سویه صنعت و خدمات و برداشتن بار از دوش بخش کشاورزی و فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف غذا در جامعه از جمله راهکارهای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی است.

وی بیان کرد: اصلاح الگوی تولید در بخش کشاورزی(جایگزینی فعالیت‌های پرآب بر مانند زراعت علوفه و حبوبات و غلات آب بر با تولید عسل، قارچ، گیاهان دارویی)، اصلاح الگوی کشت در محصولات زراعی و جایگزینی محصولات پر آب بر زراعی، توسعه روش‌های نوین آبیاری و بکارگیری روش کم آبیاری در تمامی محصولات با هدف افزایش کارایی مصرف آب و بکارگیری روش‌های کشاورزی حفاظتی در زراعت و باغبانی از دیگر راهکارهای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: تامین تسهیلات کم بهره بانکی، استمهال بدهی تسهیلاتی کشاورزان، پیگیری برای تامین کمک‌های بلاعوض ریالی، تامین اعتبار یارانه برای توسعه سامانه‌های آبیاری نوین، ترویج و آموزش روش‌های افزایش بهره‌وری آب در کشاورزی برای بهره برداران بخش و کمک فنی اعتباری برای بکارگیری آبیاری قطره‌ای و نواری(تیپ) در زراعت‌های بهاره و باغات از جمله ‌برنامه‌های حمایتی سازمان جهاد کشاورزی از کشاورزان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha