• شنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401061914708
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

هدف‌گذاری برای صادرات شکر ترانزیت در خراسان‌جنوبی

 هدف‌گذاری برای صادرات شکر ترانزیت در خراسان‌جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرعامل کارخانه قند قهستان گفت: با راه‌اندازی کارخانه شکر قهستان، دولت قول همکاری در بحث صادرات شکر ترانزیت را به ما داده است.

نور الدین عظیمی، عصر امروز شنبه ۱۹ شهریور در مراسم شروع بکار آزمایشی مشعل جدید کوره کارخانه قند قهستان شهرستان درمیان، اظهار کرد: کارخانه قند قهستان از سال ۱۳۹۲ تعطیل شده است. 

به گزارش ایسنا، وی افزود: در راستای عینیت بخشی به منویات مقام معظم رهبری در بحث شعار سال، تلاش شد و توانستیم مهمترین معظل کارخانه را که بحث سوخت کارخانه بود برطرف کنیم.

مدیرعامل کارخانه قند قهستان بیان کرد: به دلیل اینکه سوخت کارخانه مازوت بود و در بحث حمل و نقل و آلودگی مشکلات فراوانی داشت و در دهه ۸۰ گاز به شهرستان درمیان نرسیده بود، ورود گاز به این شهرستان نور و روشنایی برای فعال شدن در این کارخانه روشن شد. 

عظیمی بیان کرد: امروز با حضور فرماندار درمیان و اعضای هیئت مدیره کارخانه قند قهستان مشعل سه گانه ساز که یک سوخت آن گاز و از مهم‌ترین قسمت‌های فنی کارخانه است به صورت آزمایشی روشن شد؛ در بحث کارخانه ذهنیت‌هایی وجود دارد که یکی خشکسالی، نبود چغندرقند، و مواد اولیه است که در این خصوص تمرکز جهاد کشاورزی بر تولید چغندر در داخل استان است. 

مدیرعامل کارخانه قند قهستان با اشاره به اینکه چغندر محصولی است که در چهار فصل قابل استفاده برای دام است، گفت: بیشتر تلاش ما بر احیای چغندر داخل استان است که در بحث کشت اقداماتی انجام شده است. 

عظیمی بیان کرد: خراسان جنوبی تاکنون این یک کارخانه قند را دارد و چشم و امید مردم منطقه از ۶۰ سال قبل به همین کارخانه است؛ بخش دیگر چغندر مورد نیاز کارخانه را از غرب کشور وارد خواهیم کرد و چون توفاله تولید شده توجیهی برای ارسال به استانهای دیگر ندارد مورد استفاده دام های عشایر و مرزنشینان قرار خواهد گرفت. 

مدیرعامل کارخانه قند قهستان گفت: بخش دیگر چغندر از طریق کشت فراسرزمینی تامین خواهد شد؛ طی دو سال گذشته دو هزار تن چغندر در دشت فراه افغانستان کاشته شد که امسال نیز پیگیر کاشت چغندر به صورت فراسرزمینی هستیم که در این خصوص با شرکت هلدینگ کشت فراسرزمینی در ارتباط هستیم چراکه ما در بحث تبدیل چغندر به شکر و توفاله قول همکاری دادیم و در مقابل آنها باید چغندر را تامین کنند. 

عظیمی بیان کرد: نزدیکترین کارخانه به دشت کشت چغندر در فراه افغانستان، کارخانه قند قهستان است که امیدواریم با این سه روش تامین چغندر مسئله در بحث تامین چغندر و مواد اولیه نداشته باشیم ضمن اینکه این سه روش امکان پذیر است. 

مدیرعامل کارخانه قند قهستان در مورد بخش فنی کارخانه قند قهستان، عنوان کرد: طی سالهای آخر فعالیت کارخانه به دلیل کم شدن کار برای بخش های فنی کارخانه مشکلاتی به وجود آمده بود. 

عظیمی با بیان اینکه از سال ۹۴ درگیر مسائل جانبی کارخانه از جمله بدهی و سایر مشکلات بودیم، گفت: از اواسط سال ۹۸ کار را آغاز کرده و تاکنون تمام ماشین آلات اصلی کارخانه کاملا به روز شده و برخی از دستگاه‌ها تا ۱۰ سال آینده هم نیاز به تعمیر ندارد. 

وی اظهار کرد: مشعل دوم که رزرو مشعل کوره فعلی است طی دو تا سه هفته آینده تامین خواهد شد و تلاش می‌شود بحث حمل شکر تا اول مهرماه انجام شده و افتتاح و برداشت رسمی کارخانه اواسط مهرماه همزمان با هفته وحدت انجام خواهد شد. 

عظیمی در مورد تامین نیروی انسانی، بیان کرد: طی سالیانی که کارخانه فعال بوده در فصل بهره برداری بیش از ۳۰۰ نیروی کار داشته است. 

وی با بیان اینکه تعدادی از کارگران دائم هستند و تعدادی فصلی، افزود: نیروهای فصلی که از ابتدای بهره برداری تاکنون همکاری داشتند بیش از ۸۰ درصد آنها هنوز حضور دارند و به اعتقاد من ما مشکل نیروی تخصصی نخواهیم داشت. 

مدیرعامل کارخانه قند قهستان گفت: در طول بهره برداری نیز از نیروهای جوان در کنار نیروهای پیشکسوت استفاده خواهد شد و در این مجموعه ۱۰۰ درصد نیروهای متخصص بومی مشغول بکار خواهند بود. 

عظیمی بیان کرد: برای آغاز بکار تصفیه شکر خام حدود ۱۵۰ نفر نیرو لازم خواهیم داشت که در حال حاضر ۴۰ نفر در کارخانه مشغول بکار هستند و از هفته آینده باید نیروها را برای تست ماشین آلات و آغاز بهره برداری برگشت دهیم. 

وی بیان کرد: بهره برداری کارخانه با شکر خام انجام خواهد شد چون چندین سال می‌شود که کارخانه کار نکرده و تا آغاز فصل زمستان کار را با چغندر ادامه خواهیم داد که خرابی و ضایعات چغندر را نیز نداشته باشیم. 

مدیرعامل کارخانه قند قهستان گفت: تلاش بر این است که فقط شکر خام از کارخانه خارج نشود و محصولات بعد از شکر نیز خروجی کارخانه باشد چراکه باعث بکار گیری نیروی بیشتر شده و از طرفی دیگر شکر خام و تصفیه به شکر سفید از چغندر قند به تنهایی متاسفانه با هزینه‌های بسیار بالا رو به رو است. 

عظیمی به موقعیت استراتژیک کارخانه قند با توجه به همجواری با کشور افغانستان، اظهار کرد: کشور افغانستان برای خدماتی که ما می‌توانیم به آنها ارائه دهیم مستعد است و از طرفی نزدیکی کارخانه قند قهستان به بندر چابهار و خط ریل راه آهنی که در حال اجرا است، مجموعه این پتانسیل ها شرایط را برای کارخانه فراهم میکند که بتوانیم زمان بهره برداری را طولانی تر کنیم. 

وی تصریح کرد: برنامه کارخانه این است که برای فاز دو بتوانیم برنامه بازسازی و تعمیرات کارخانه را به حداکثر دو ماه برسانیم و مدت زمان بهره برداری از کارخانه را به ۱۰ ماه نیز برسانیم چراکه این گزینه خوبی برای بکار گیری نیروهای بیشتر خواهد بود. 

عظیمی تصریح کرد: شکر ترانزیت برای کارخانه قند قهستان بهترین حالت است چراکه با توجه به هزینه‌های حمل و نقل و فاصله کم کارخانه تا مرز که حدود ۶۰ کیلومتر است به نظر می‌رسد این کارخانه نسبت به بقیه کارخانه‌های قند کشور جلوتر بوده و این امر گزینه اطمینانی برای بقا و دوام کارخانه باشد؛ظرفیت کارخانه تصفیه روزانه ۱۰۰ تن شکر خام و تبدیل ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تن چغندر به شکر سفید است. 

جذب سرمایه‌گذار برای رونق تولید و اشتغال 

علیرضا محمودی راد، رئیس هیئت مدیره کارخانه قند قهستان نیز در این مراسم، اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از مشکلات کارخانه بحث سوخت بود با توجه به گازرسانی به شهرستان درمیان جدید ترین مشعل دوگانه سوز برای راه اندازی کارخانه تامین شده است.

وی با بیان اینکه از سال ۹۴ پیگیر فعال شدن مجدد کارخانه برآمدیم، گفت: با جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در حال حاضر کارخانه قند قهستان به مرحله راه اندازی رسیده و امیدواریم با راه اندازی کارخانه شاهد رونق در بخش کشاورزی، دامداری و مشاغل مرتبط در شهرستان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha