• سه‌شنبه / ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1401090100485
  • خبرنگار : 71049

در نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای

ایران خواستار توقف انفجارهای هسته‌ای و پایان دادن به توسعه و بهبود کیفی سلاح‌های هسته‌ای شد

ایران خواستار توقف انفجارهای هسته‌ای و پایان دادن به توسعه و بهبود کیفی سلاح‌های هسته‌ای شد

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین با حضور در نشست پنجاه و نهم کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای، ضمن تشریح مواضع اصولی کشورمان، بر ضرورت حذف کامل همه سلاح های هسته ای تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، محسن نذیری اصل در این نشست ضمن تکرار موضع دیرینه و اصولی کشورمان در مورد لزوم حذف کامل همه سلاح های هسته ای، افزود: جمهوری اسلامی ایران قویا نگهداری، انباشت، توسعه، نوسازی، استفاده و اشاعه سلاح های هسته ای در جهان را رد می کند.

این دیپلمات ایرانی همچنین ضمن یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال 1974 پیشنهاد ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه را ارائه کرد که مورد حمایت جامعه بین المللی قرار گرفت، افزود: در همین راستا، ما مجدداً حمایت قوی خود را از اهداف معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای تأیید می کنیم و اعتقاد راسخ داریم که توقف همه انفجارهای آزمایشی تسلیحات هسته‌ای و سایر انفجارهای هسته‌ای و همچنین پایان دادن به توسعه و بهبود کیفی سلاح‌های هسته‌ای، اولین گام ضروری برای خلع سلاح هسته‌ای کامل است.

نذیری در ادامه خطاب به نمایندگان دولت ها خاطر نشان نمود: اگر انتظار داشته باشیم که اهداف عالی معاهده به طور کامل محقق شود، تعهد مستمر همه کشورهای امضا کننده، به ویژه کشورهای دارای سلاح هسته ای، به خلع سلاح هسته ای ضروری است. وی در همین راستا افزود: از آنجایی که معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای بخشی جدایی ناپذیر از ساختار خلع سلاح هسته ای است، ما قویاً معتقدیم که کشورهای دارای سلاح هسته ای مسئولیت ویژه ای در قبال لازم الاجرا شدن این معاهده دارند.

نماینده کشورمان در سخنرانی خود همچنین ضمن ارزیابی سایر اقدامات و عملکردهای دبیرخانه کمیسیون مقدماتی معاهده، از اقدامات آموزشی و ظرفیت‌سازی انجام شده در زمینه فعالیت‌های مرتبط با راستی‌آزمایی تشکر نمود و توصیه های لازم را از جمله تمرکز بیشتر تلاش ها، منابع آموزشی و ظرفیت سازی لازم بر ممنوعیت آزمایش های هسته ای که تنها هدف این معاهده می باشد را ارائه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha