مصطفی مشفقیان در مراسم اختتامیه دومین دهه گردشگری مذهبی شیراز اظهار کرد: در آذر ماه سال گذشته برای نخستین بار دهه گردشگری مذهبی را با همکاری دستگاههای متولی تعریف و اجرا کردیم.
به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، او هدف از اجرای این برنامه را معرفی اماکن و مسیرهای گردشگری مذهبی، آیینها و سنتهای مذهبی فراموش شده و در دست فراموشی برشمرد و عنوان کرد: هدف ما در گردشگری مذهبی این بوده که تمام توجهات را به این مهم سوق دهیم که شیرازیها بیش از ۱۰ قرن است که در سایه حضرت شاهچراغ(ع) و دیگر امامزادگان واجب التعظیم زندگی میکنند.
معاون شهردار شیراز با اشاره به اینکه شهر شیراز با گذشت بیش از ده قرن همچنان نیز به واسطه حضور امامزادگان عظیم الشان از شهرهای مهم به شمار میرود، خاطرنشان کرد: هویت برخی از مساجد تاریخی شیراز مغفول مانده این در حالی بوده که این مساجد ظرفیت آن را دارند که جور گردشگری مذهبی که به این شهر سفر میکنند را نیز بکشند.
مشفقیان افزود: ما در ابتدای یک مسیر طولانی هستیم و این راه با مشارکت متولیان باید ادامه دار شود؛ تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در سال آینده این دهه را به صورت ملی برگزار کنیم تا سهم جدی تری را در رسانههای ملی و بین المللی به خود اختصاص دهیم.
رئیس کمیسیون سومین حرم اهل بیت(ع) زیارت و گردشگری شورای شهر شیراز نیز در این مراسم اظهار کرد: شهر شیراز پتانسیل مضاعفی نسبت به سایر شهرها از نظر آثار ادبی، فرهنگی و هنری و همچنین اشخاصی که صاحب اثر در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی هنر بودهاند، همچنین در حوزه ابنیه و ساختمانهای تاریخی و سنتی نیز عدد آن خیلی بیشتر از سایر شهرهای کشور است، دارد که اگر زیرساختها تقویت شده و همچنین در برنامه ریزیهای کلان اصلاحاتی اعمال شود، آمارهای گردشگری ظرفیت چند برابر شدن نیز دارد.
رضا محمدیان کتاب «نامه آفتاب» که سیری در شبیهنامههای حضرت شاهچراغ علیهالسلام بوده را اثری فاخر برشمرد و گفت: این چنین آثاری نشان دهنده ادب، غنا و فرهنگ اصیل شیرازیها است که این چنین کارهایی باید ادامه دار شود.
مدیرکل امور زیارتی و گردشگری استانداری فارس میز با بیان اینکه بحث زائر و زیارت چیزی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: در کنار حل مسائل و مشکلات مرتبط با زیارت موارد امنیتی، سیاسی، اجتماعی و روحی نیز مرتفع میشود به همین منظور باید به این موارد توجه ویژهای داشته باشیم.
سیدمجتبی علوی اضافه کرد: اجرای چنین برنامههایی، بسیار ارزشمند است چون بسیاری از شیرازیها نیز این اماکن و فرهنگهایی که در این دهه معرفی شد را نمیشناسند.
در ادامه این مراسم رئیس سازمان تبلیغات فارس گفت: فطرت، اساسا بزرگترین سرمایهای بوده که خداوند در انسان نهادینه کرده که تمام انبیا و اولیا وظیفه احیا فطرت را با تعالیم دینی داشتند.
حجت الاسلام حسن قانع با بیان اینکه برنامه ریزیهای فرهنگی اگر حول بیدار سازی فطرت انسانها پیاده سازی شود، ارزش والایی دارد، برگزاری دهه گردشگری مذهبی را یکی از بهترین اقدامات در راستای این سیاست برشمرد.
حجتالاسلام سید محی الدین طاهری، تولیت آستان مقدس سید علاالدین حسین (ع) نیز با تاکید بر اینکه بحث گردشگری مذهبی تنها به دعا و ثنا نیست، بیان کرد: زیربنا و برنامههای مذهبی را باید به سمتی سوق دهیم و طراحی کنیم که با جذابیت همراه باشد و زمینه ساز حضور پر شور جوانان، نوجوانان و حتی کودکان باشد.
در پایان این مراسم ضمن قدردانی از فعالان گردشگری مذهبی، از دو اثر اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز رونمایی شد؛ اثر اول کتاب نامه آفتاب با محوریت شبیه نامههای حضرت شاهچراغ(ع) و اثر دوم نیز محتوایی پژوهشی با موضوع وخمه های شیرازی بود.
انتهای پیام
نظرات