• شنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401091912422
  • خبرنگار : 50034

عضو سابق شورای شهر همدان:

شهر جدید حورا نیاز به بازنگری دارد

شهر جدید حورا نیاز به بازنگری دارد

ایسنا/همدان عضو سابق شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه مصوبه شهر حورا مربوط به سال ۸۷ بوده است، گفت: برای فعالسازی یک طرح که یک دهه از تصویب آن گذشته لازم است، بازنگری شود.

نرگس نورالله‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی قصد داشت دو شهر با الگوی ایرانی- اسلامی در کشور ایجاد کند که همدان یکی از این شهرها بود، اظهار کرد: براساس ویژگی‌های شهر همدان که جزء معدود شهرهایی است که قدمت شهری پیوسته دارد و به طور پیوسته زندگی شهری در آن جریان داشته است، برای اجرای این الگو انتخاب و پذیرفته شد.

وی درباره مکان‌یابی شهر حورا خاطرنشان کرد: یکی از دلایل انتخاب مکان ایجاد شهر حورا بحث مالکیت اراضی بوده به طوریکه بیش از ۹۰ درصد اراضی انتخاب شده برای شهر حورا اراضی دولتی بوده و مشکلات تملکی نداشته است.

عضو سابق شورای شهر همدان با بیان اینکه در همان زمان بر روی مکان‌یابی شهر حورا بحث‌هایی وجود داشت، تصریح کرد: آخرین نتیجه‌ای که در سال‌های گذشته مطرح شد، این بود که اجرای شهر حورا متوقف و مشاور مکلف شد نقش دیگری برای این منطقه ارائه دهد.

شاید حورا کشش باغ‌سازی داشته باشد

نورالله‌زاده با اشاره به اینکه در شهر همدان فضاهای تفریحی و تفرجی کمی وجود دارد، اظهار کرد: شاید فضایی مانند شهر حورا این امکان را بدهد فضاهای تفرجی ایجاد کنیم چراکه همدان در قدیم باغ‌شهر بود اما به علت گسترش شهر به سمت باغات در حال حاضر در محدوده شهر همدان باغات کمتری وجود دارد بنابراین شاید این شهر توانایی و کشش باغ‌سازی را داشته باشد.

وی درباره اینکه به اعتقاد بسیاری شهر حورا یک شهر خوابگاهی خواهد شد و ساکنان همدان تمایلی به سکونت در این شهر نخواهند داشت، با تأکید بر اینکه باید مطالعات امکان سنجی انجام شود، یادآور شد: اگر اجرای این طرح درست انجام شود شاید اتفاقات خوبی برای همدان رخ دهد، ضمن اینکه باید بسنجیم که آیا با ویژگی‌های مکانی و روحیات مردم همدان سازگاری دارد؟

یک کارشناس‌ارشد معماری با بیان اینکه این طرح اگر به درستی اجرایی نشود شاید یک شهر مهاجری هم نشود، تأکید کرد: بحث امکان سنجی در شکل‌گیری صحیح این طرح بسیار مؤثر است.

وی با اشاره به اینکه در کنار استقبال مردم، رویکرد مدیران شهری و استانی در ایجاد شهر جدید نیز مهم است، افزود: در ایجاد شهرهای جدید علاوه بر مطالعات درست، فردی که قرار است کار را اجرایی کند هم مهم است و اگر به این موضوع توجه نشود ممکن است شهر حورا شهری شود که آینده درخشانی نخواهد داشت.

تبعات منفی فرهنگی اجتماعی الحاقات

عضو سابق شورای شهر همدان در پاسخ به این سوال که آیا الحاق اراضی رباط شورین به شهر همدان و توسعه شهر بهتر است یا ایجاد شهر جدید؟ اظهار کرد: باید نقاط ضعف و قوت هر دو را در کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم انتخاب درستی داشته باشیم بنابراین باید کار مطالعاتی صورت بگیرد و هزینه زیرساخت و مسائل فرهنگی، اجتماعی که هیچ وقت هزینه‌ای برای آن درنظر نمی‌گیریم، بررسی شود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از اشکالات اجرای طرح‌ها این است که در نقطه‌های حساس تصمیم‌گیری بدون مطالعه وارد می‌شویم، گفت: براساس تجربیات الحاقات گذشته، الحاقات در حوزه فرهنگی، اجتماعی تبعات منفی داشته است.

نورالله‌زاده با بیان اینکه وقتی الحاقی صورت می‌گیرد مردم محلی آنجا را امن نمی‌دانند و مهاجرت می‌کنند و افراد جدیدی جایگزین آنها می‌شوند، ادامه داد: شاید اگر فضای جدیدی برای نیاز شهر ایجاد شود، هزینه پایین‌تری داشته باشد تا اینکه بخواهیم شهر یا روستایی که یک فرهنگ دارد را الحاق کنیم.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه به شخصه ایجاد منطقه جدید در کنار شهر را بهتر از الحاق یک روستا می‌دانم، تصریح کرد: روستای شورین هویت دارد و باید در گسترش شهر کاهش هزینه‌های شهری دیده شود و به طوری برنامه‌ریزی شود که هزینه‌ها به حداقل برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha