محمدرضا یافتیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سرشماری از گونه شاخص، آسیبپذیر و حفاظت شده کل و بز با شرکت ۲۸ نفر از کارشناسان و محیطبانان این ادارهکل و دوستداران محیطزیست آغاز شده است و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه همه ساله با شروع فصل جفتگیری کل و بزها و در صورت مساعد بودن وضعیت جوی، سرشماری اینگونه شاخص جانوری علفخوار انجام میشود، افزود: علاوه بر سرشماری کل و بزها در منطقه شکار ممنوع خرمنهسر شهرستان طارم در صورت مشاهده، سایر پستانداران شاخص همچون پلنگ، خرس، سیاه گوش، گرگ، کفتار و گراز، نیز مورد سرشماری قرار خواهد گرفت.
این مسئول ادامه داد: منطقه شکار ممنوع خرمنهسر طارم و قسمتهایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیاتوحش انگوران در شهرستان ماهنشان از زیستگاههای اصلی کل و بز است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان زنجان با بیان اینکه پارسال (۱۴۰۰) ۷۳۲ راس، سال ۱۳۹۹ به تعداد ۶۳۴ راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنهسر مشاهده و سرشماری شد، یادآور شد: جمعیت کل و بزهای منطقه شکار ممنوع خرمنهسر که وسعت آن حدود ۷۸ هزار هکتار است، قریب در سال ۱۳۹۴، ۵۴۰ راس بود که بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تعداد ۱۲۶ راس از اینگونه جانوری با ارزش از بین رفت.
به گزارش ایسنا، منطقه شکار ممنوع خرمنهسر که از آبان سال ۸۱ جزو مناطق شکار ممنوع اعلام شد، در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده و دامنه تغییرات ارتفاعی آن نیز از ۳۰۰ تا دو هزار و ۸۰۰ متر است.
حیات وحش منطقه شامل کل و بز، خرس قهوهای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرمها و همچنین دارای گونههای گیاهی نظیر ارس، بلوط، گردو، بنه، ازگیل، زالزالک، سیاه تلو، افرا، داغداغان، ولیک، آلبالو تلخه، بادام کوهی، راش و انواع گون است.
زیستگاه اصلی کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و قسمتهایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیاتوحش انگوران در شهرستان ماهنشان، قوچ و میش ارمنی در منطقه حفاظت شده انگوران و آهوان نیز در بخشهای دشتی منطقه حفاظت شده سرخآباد در شهرستان طارم و شکار ممنوع فیلهخاصه در شهرستانهای زنجان و طارم است.
انتهای پیام
نظرات