به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، نتایج یک مطالعه نشان میدهد مادرانی که در دوران بارداری از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به یک بیماری مرگبار در دوره بارداری قرار دارند.
محققان مرکز پزشکی سیدرز-ساینای در لس آنجلس کالیفرنیا دریافتند زنانی که از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به پری-اکلامپسیا(Pre-eclampsia) هستند.
پری-اکلامپسیا از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است. این بیماری یکی از علتهای مهم مرگ و میر مادران باردار میباشد که باعث عوارض جنینی و مادری میشود. این بیماری از هر ۱۴ زن باردار یک نفر را تحت تاثیر قرار میدهد و زمانی اتفاق میافتد که فشار خون زنان در دوران بارداری به سطوح خطرناکی میرسد و به کلیه و کبد آنها آسیب میرساند.
رژیم غذایی مدیترانهای به طور گسترده توسط پزشکان و متخصصان تغذیه به دلیل توانایی آن در جلوگیری از مشکلات قلبی و مغزی و افزایش سلامت کلی افراد مورد تحسین قرار گرفته است.
در این مطالعه که به تازگی منتشر شده است محققان به بررسی دادههای ۷۷۹۸ زن پرداختند. از زنان شرکت کننده که اولین فرزند خود را باردار بودند، خواسته شد تا در سه ماهه اول بارداری خود، پرسشنامه بسامد غذا را تکمیل کنند.
این پرسشنامه بر روی عادات غذایی زنان در طول سه ماه قبل از پر کردن این پرسشنامه متمرکز بود و از آنها خواسته شده بود که مصرف غذاها و نوشیدنیهای رایج خود را گزارش کنند.
سپس پاسخها به ۹ جزء رژیم غذایی مدیترانهای که شامل سبزیجات، میوهها، آجیل، غلات کامل، حبوبات، ماهی، نسبت چربی تکسیرنشده به چربی اشباع، گوشت قرمز و فرآوری شده و نوشیدنیها بود، طبقهبندی شدند.
سطوح هر کدام در رژیم غذایی یک فرد برای محاسبه امتیاز رژیم غذایی مدیترانهای ترکیب شد و میزان غذای مصرفی یک فرد را تعیین کرد.
دکتر بلو، مدیر تحقیقات فشار خون در مرکز پزشکی سیدرز-ساینای گفت: ما همچنین اجزای منفرد رژیم مدیترانهای را بررسی کردیم و دریافتیم که مصرف بیشتر سبزیجات، حبوبات و ماهی با کاهش خطر پیامدهای نامطلوب بارداری مرتبط است.
یافتهها نشان داد که امتیاز بالای رژیم غذایی مدیترانهای با احتمال ۲۱ درصد خطر کمتر ابتلا به عوارض نامطلوب بارداری و به طور خاص با ۲۸ درصد خطر کمتر ابتلا به پری-اکلامپسیا و ۳۷ درصد خطر کمتر ابتلا به دیابت بارداری مرتبط بود.
پروفسور کریستین آلبرت، رئیس دپارتمان قلب و عروق این مرکز گفت که این رژیم یک رویکرد و سبک زندگی مهم برای پیشگیری از پیامدهای نامطلوب بارداری است.
این امر به ویژه در زنان باردار بالای ۳۵ سال میتواند ارزشمند باشد.
پروفسور آلبرت افزود: این یافتهها به شواهد فزایندهای که نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانهای ممکن است نقش مهمی در حفظ سلامت زنان در طول عمر از جمله در دوران بارداری داشته باشد، میافزاید.
دکتر بلو افزود: مطالعات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا ترویج یک رژیم غذایی مدیترانهای در زمان لقاح و در طول بارداری میتواند از عوارض بارداری جلوگیری کند و خطرات قلبی عروقی را کاهش دهد، مورد نیاز است.
پری-اکلامپسیا تا هشت درصد از زنان باردار در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار میدهد و اعتقاد بر این است که عامل ۱۵ درصد از زایمانهای زودرس در ایالات متحده است.
یافتههای این مطالعه در مجله JAMA Open منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات