-
تولید محلولهای «او آر اس» با فرمولاسیون و طعمهای جدید در کشور
یک پژوهشگر جوان ایرانی با همکاری تیمی از محققان، موفق به تولید محلول خوراکی ORS با فرمولاسیون و طعمهای جدید شده است.
-
رونق تولید نانوکاتالیستهای پایه آلومینا در ایران
شرکتهای ایرانی با بهرهگیری از فناوری نانو، کاتالیستهای پایه آلومینا با کیفیت جهانی را تولید و به صنایع نفت و پتروشیمی عرضه میکنند. این دستاورد نه تنها وابستگی صنایع نفت و پتروشیمی به واردات را کاهش داده، بلکه با بهبود کیفیت محصولات و کاهش هزینهها، گامی مهم در جهت خودکفایی و صرفهجویی ارزی برداشته است.
-
برگزاری یک همایش بینالمللی برای تبادل دانش و فناوری در حوزههای مختلف نانو
دهمین کنگره بینالمللی علوم و فناوری نانو از ۱۰ تا ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ با حضور محققان و دانشمندان برجسته داخلی و خارجی در دانشگاه ولیعصر رفسنجان برگزار میشود که فرصتی استثنایی برای تبادل دانش و فناوری در حوزههای مختلف نانو فراهم میکند.
-
آیندهای درخشان در انتظار صنایع هوافضا و خوروسازی با کامپوزیتهای پیشرفته
محققان با افزودن نانوصفحههای گرافن و اسکاندیم به کامپوزیتهای پایه آلومینیوم-مس-منیزیم (Al-Cu-Mg)، موفق به بهبود چشمگیر استحکام کششی، رسانایی الکتریکی و خواص مکانیکی این مواد شدند.
-
تصویب یک استاندارد ملی برای شیشههای کمگسیل در شرایط کنونی ناترازی انرژی
بهمن ماه ۱۴۰۳ استاندارد محصولمحور «فناوری نانو، شیشههای کمگسیل – ویژگیها و روشهای آزمون» با تلاش گروهی از متخصصان و شرکتهای فعال در حوزه تولید شیشههای کمگسیل و با مدیریت گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو در جلسه کمیته ملی استاندارد فناوری نانوی سازمان ملی استاندارد ایران به تصویب رسید.
-
تشخیص سلامت آب و غذا تنها در ۳ ثانیه با یک ابزار جدید
در حال حاضر جدا از برخی آزمایشهای خانگی مانند بررسی بصری، بویایی و طعم و استفاده از فیلتر برای آب، راهی برای تضمین سلامت غذا و نوشیدنی وجود ندارد. به همین دلیل است که یک ابزار جدید برای این کار به کمک ما خواهد آمد.
-
با سکانداران پژوهشگاه فضایی در آستانه روز ملی فناوری فضایی
وحید یزدانیان با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان سکاندار جدید پژوهشگاه فضایی ایران معرفی شد.
-
کانادا از اولین پهپاد بالونی رادارگریز جهان رونمایی کرد
اولین پهپاد رادارگریز جهان برخلاف پهپادهای معمولی، از بالون برای رسیدن به ارتفاع استفاده میکند تا در برابر رادارها مخفی باقی بماند.
-
پهپادها فرشته نجات انسان از حمله خرسها میشوند
یک پژوهشگر آمریکایی با استفاده از پهپادها موفق شده است تا خرسها را از دشتهای محل کار کشاورزان دور کند و مانع درگیری و حمله شود.
-
اولین سخت افزار ایمن جهان در برابر تهدیدات کوانتومی
شرکت سوئیسی SEALSQ اولین سخت افزار ایمن جهان در برابر تهدیدات کوانتومی را راهاندازی کرده است که بر خلاف بسیاری از سیستمهای آسیبپذیر امروزی، رمزگذاری آن آنقدر قوی است که میتواند در برابر حملات رایانههای فعلی و کوانتومی مقاومت کند.
-
برای کشتن یک باکتری چقدر نیرو لازم است؟
گروهی از پژوهشگران اسپانیایی از نانومواد برای تحت فشار قرار دادن باکتریها و یافتن راههای جدید برای مبارزه با مقاومت آنتیبیوتیکی استفاده کردهاند.
-
ویدیو/کاهش خطای انسانی در جراحی با دستگاه شبیهساز ایرانی
محققان دانشبنیان توانستند با ساخت دستگاه شبیهساز آموزشی عمل جراحی چشم مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی، به رقیبی قدر برای شرکت آلمانی تولیدکننده این محصول بدل شوند. دستگاه شبیهساز آموزش جراحی ایرانی با بهرهگیری از فناوری واقعیت مجازی، باعث میشود خطاهای انسانی درحین جراحی کاهش یابد.
-
نانوحسگرهای دقیق و خودتوان کار پزشکان را سادهتر میکند
محققان حسگرهای نانویی جدیدی ساختند که به صورت خودتوان (Self-Power) بوده و از حساسیت بالایی برخوردار هستند.
-
رونمایی از اولین رایانه کوانتومی مقیاسپذیر جهان
اولین نمونه اولیه رایانه کوانتومی فوتونی شبکهای مقیاسپذیر جهان موسوم به آرورا(Aurora) رونمایی شد.
-
ربات آتشنشان با توانایی پاشش ۲۰۰۰ لیتر آب در هر دقیقه
یک ربات آتشنشان بریتانیایی که قادر است در هر دقیقه ۲۰۰۰ لیتر آب بپاشد، عملیاتی شد. این ربات طی چند هفته آینده به اطفای حریق در سراسر بریتانیا کمک خواهد کرد.
-
یک نانوموتور با سرعتی نزدیک به موتورهای زیستی طبیعی ساخته شد!
ژاپنیها با ساخت نانوموتور مصنوعی که سرعتی نزدیک به موتورهای زیستی طبیعی دارد، در آستانه ایجاد تحولی در دنیای موتورهای مولکولی هستند.
-
یک پیشرفت جدید در تحقق اینترنت کوانتومی
دستکاری میدان مغناطیسی اطراف «کیوبیتهای خالی قلع» میتواند سیگنالهایی را که از آنها برای تحقق اینترنت کوانتومی نیاز داریم، تقویت کند.
-
انتقال امن دادههای کوانتومی با کمک یک کلید مخفی
روشهای انتشار امن دادهها با استفاده از توزیع کلید کوانتومی به کمک ماهوارهها نویدبخش پیشرفت در ارتباطات کوانتومی از راه دور هستند.
-
ربات جراح در تعویض مفصل زانو به پزشکان کمک میکند
بیمارستان دانشگاه هارتلپول (Hartlepool) روی ربات ROSA برای استفاده در افرادی که تحت تعویض مفصل زانو هستند، سرمایهگذاری کرده است.
-
شبیهسازیهای ابررایانهای برای پیشرفت فضاپیماها
به لطف شبیهسازیهای جدید با ابررایانه، فضاپیماهایی که با پیشرانه الکتریکی کار میکنند، به زودی میتوانند از محافظت بهتری برخوردار شوند.
-
ابداع یک «باتری حفرهدار» برای پوشیدنیها
محققان آمریکایی موفق به ساخت یک باتری حفرهدار با انعطافپذیری و خمشوندگی ۱۸۰ درجهای شدهاند که آن را برای بکارگیری در فناوریهای پوشیدنی ایدهآل میکند. این باتری جدید قادر است گرما را پراکنده کند و چگالی شارژ را حتی در صورت کشیده یا تا شدن حفظ کند.
-
آخرین قطعه گمشده در جعبه ابزار فوتونیک سیلیکونی پیدا شد!
پیشرفت بزرگی در فوتونیک سیلیکونی رخ داده که با این پیشرفت، آخرین قطعه گمشده در جعبه ابزار فوتونیک سیلیکونی پیداه شده و به واقعیت پیوسته است.
-
یخچالی که سردترین دمای جهان را ایجاد میکند
یک یخچال جدید با ایجاد سردترین دما در جهانِ شناخته شده میتواند محاسبات کوانتومی را متحول کند. این یخچال میتواند شرایط نزدیک به صفر مطلق را شبیهسازی کند که برای کار با حالتهای کوانتومی ضروری است.
-
زنبورهای عسلی که کوله پشتی حمل میکنند!
صدها زنبور عسل در مناطق روستایی پنسیلوانیا و نیویورک از لوازم جانبی کوچکی با فناوری پیشرفته استفاده خواهند کرد که کدهای کیوآر (QR) مینیاتوری هستند که به پشت آنها چسبانده شده است. البته این برچسبها جدیدترین گزینه در صنعت مد زنبورهای عسل نیستند. آنها بخشی از مطالعهای در ایالت پنسیلوانیا هستند که یک معمای دیرینه را حل میکنند: زنبورهای عسل دقیقا چقدر از کندوهای خود برای جمعآوری گرده و شهد دور میشوند؟
-
کشف رفتار «روباه و خرگوش» در دنیای کوانتومی
مصداق ضربالمثل من بدو آهو بدو، یا رفتار موش و گربهای یا تعقیب و گریز روباه و خرگوش، در دنیای کوانتومی نیز میتواند وجود داشته باشد. دانشمندان چنین تعاملات متضادی را در سیستمهای کوانتومی پیدا کردند. این فناوری میتواند در صنعت نیز کاربرد داشته باشد و بتوان از آن برای تولید ابزارهای بسیار دقیق استفاده کرد.
-
واکسنی برای پیشگیری از همهگیری جهانی بعدی
دانشمندان واکسنی برای جلوگیری از شیوع همهگیری جهانی بعدی میسازند، چرا که ویروسهای جدید میتوانند از حیوانات به انسان سرایت کنند و نگرانیهای بهداشت عمومی جهانی را افزایش دهند.
-
ویدیو/ نمایشگاهی به رنگ توانمندی؛ امید به آینده ایران با چرخش گوی تولید
در دومین روز از بهمن، پیشگامان پیشرفت در نمایشگاهی از تازهترین دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در حسینیه امام(ره) دور هم جمع شدند تا با رهبر انقلاب دیدار کنند و به ایشان بگویند که اگر نگاه حمایتیشان از تولید و صنعت نبود، امروز ما در مسیر قلههای پیشرفت نبودیم. نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت؛ رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» با حضور بیش از ۳۰ شرکت دانشبنیان بخش خصوصی آخرین دستاوردهای خود را در حوزههای صنایع پیشرفته و فناوریهای نوین، تولید و صنعت، کشاورزی و صنایع غذایی، محیط زیست و انرژی تجدیدپذیر و سلامت و داروسازی به نمایش درآورد.
-
گسترش همکاری پژوهشگاه فضایی و سازمان صداوسیما برای ساخت UPS
تفاهمنامهای برای ساخت و تحویل UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) در اختتامیه اجلاس فناوری و رسانه به امضای مجموعه فضای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و صدا و سیما رسید.
-
بازوی رباتیک اختاپوسی چین، ۲۶۰ برابر وزن خود را بلند کرد
دانشگاه علم و صنعت چین با بازوی رباتیک الهام گرفته شده از هشت پا به رهبری نیکولاوس فریس(Nikolaos Freris)، پیشرفت شگفتانگیزی در حوزه رباتیک ایجاد کرده است. در این بازو، مهارت دست انسان با زائدههای طبیعی بازوهای هشتپا ترکیب شده است.
-
«بلو اوریجین» گرانش ماه را شبیهسازی میکند
«بلو اوریجین» پرتاب زیر مداری موشک «نیو شپرد» را برای شبیهسازی گرانش ماه در روز ۲۸ ژانویه انجام میدهد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.