• سه‌شنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1401101307856
  • خبرنگار : 50214

معاون بهبود تولیدات دامی یزد خبر داد

ایجاد ۹۳ پهنه و مجتمع دامپروری در استان/خریداری ۳۵ هزار راس دام مازاد در استان

ایجاد ۹۳ پهنه و مجتمع دامپروری در استان/خریداری ۳۵ هزار راس دام مازاد در استان

ایسنا/یزد معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اقدامات صورت گرفته جهت به‌نژادی و اصلاح نژاد دام‌های استان، از خرید افزون بر ۳۵ هزار راس دام مازاد دامداران در راستای کمک به دامداران و ذخیره سازی گوشت قرمز مورد نیاز خبر داد.

«مهدی غیب‌اللهی» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به انعقاد قرارداد استان با شرکت پشتیبانی امور دام کشور، گفت: بر همین اساس شرکت پشتیبانی امور دام استان اقدام به خرید دام‌های مازاد دامداران خواهد کرد.

وی افزود: در همین راستا نیز تاکنون حدود ۲۸ هزار و ۷۰۰ راس دام پروار شده در استان خریداری شده که اقدام بسیار موثری جهت ذخیره‌سازی ۳۲۰۰ تن گوشت قرمز مورد نیاز استان بوده است.

وی همچنین از خریداری شش هزار و ۴۷۰ راس گوساله نر پروار شده خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این خریدها کمکی به دامداران سبک و سنگین استان و در عین حال ذخیره‌سازی گوشت قرمز مورد نیاز و عرضه آن با قیمت مناسب بین مصرف‌کنندکان باشد.

غیب‌اللهی به شرایط جغرافیایی و اقلیم گرم و خشک استان نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در استان یزد بستر بسیار مناسبی برای توسعه صنعت دامپروری فراهم شده به طوری که در حال حاضر این استان دو درصد از جمعیت دامی کشور را در خود جای داده است.

وی خاطرنشان کرد: به منظور ایجاد و توسعه زیرساخت‌های دامپروری در استان تاکنون ۹۳ پهنه یا مجتمع دامپروری جهت پرورش دام‌های سبک و سنگین ایجاد شده است.

این مسئول در مورد وضعیت جمعیت دام سبک استان نیز اظهار کرد: جمعیت دام سبک استان در سامانه هویت‌گذاری مرکز اصلاح نژاد ۹۳۰ هزار راس ثبت شده از این تعداد حدود ۴۵ هزار راس، دام سبک پرتولید از نژادهای سانن، آلپای، مورسیا و رومانو هستند.

وی با اشاره به این که دام سانن سابقه بیشتری در فرایند اصلاح نژاد دام استان دارد، بیان کرد: سانن جز اولین دام‌هایی است که از لحاظ پر تولیدی و اصلاح نژادی وارد استان شده است ولی در حال حاضر بز مورسیا و رمانو هم وارد شده که باید در دراز مدت بررسی شود که کدام نژاد بهتر است هر چند جمعیت دامی خوبی در استان وجود دارد و این اقدامات عمدتاً برای انجام کارهای به‌نژادی و اصلاح‌نژادی در حال انجام است و در استان از دام سبک صرفاً جهت تولید گوشت قرمز استفاده می‌شود.

معاون تولیدات دامی استان گفت: با توجه به شرایط کنونی بازار و مردمی‌سازی یارانه‌ها دیگر پرورش بعضی از دام‌ها توجیه اقتصادی ندارند چرا که گوشت قرمز جز محصولات استراتژیک نیست و دولت خرید تضمینی ندارد بلکه عمدتاً به صورت عرضه و تقاضا دنبال می‌شود به عبارتی با افزایش عرضه شاهد کاهش قیمت و متضرر شدن دامداران به دنبال کاهش حاشیه سود آنها هستیم.

وی ادامه داد: البته با این وجود باید به سمت دام‌هایی برویم که تولید شیر بیشتر یا افزایش وزن‌گیری بهتری دارند مانند سانن و مورسیا که علاوه بر تولید شیر، تولید گوشت خوبی نیز دارند لذا برای دامداران به صرفه‌تر هستند و حداقل حاشیه سود دامدار را حفظ می‌کنند.

غیب‌اللهی گفت: در همین راستا نیز طی دو سال گذشته یک محموله ۳۲۰۰ راسی بز مورسیا از کشور اسپانیا وارد استان و بین متقاضیان عرضه شد و اکنون شاهد توسعه این نوع نژاد در استان و ارتقاء دام‌های برخی دامداران استان با دو رگه گیری دامهای بومی و این دامهای اصلاح شده هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha