«احسان عابدی» در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی بازآفرینی متون کهن ادبیات فارسی کوکان و نوجوانان یزد که امروز پنجشنبه، یکم آذرماه در سالن جلسات کتابخانه مرکزی یزد با حضور برخی مسئولان استانی، نویسندگان و ادب دوستان برگزار شد، ضمن اشاره به این که پایهگذار بازآفرینی متون کهن برای کودکان و نوجوانان مرحوم «مهدی آذر یزدی» بوده است، اظهار کرد: بازآفرینی و بازنویسی متون کهن اهمیت بسیار زیادی دارد و با انجام این کار میتوان ذهن کودکان و نوجوانان را به سمت فرهنگ ایرانی جهت دهی کرد.
وی با اشاره به گنجیه کهن نظم و نثر فارسی، عنوان کرد: متون فارسی سراسر تعالیم اجتماعی و آموزههای در حوزههای مختلف است و نباید این آموزهها کنار گذاشته شود.
عابدی با اشاره به معروفیت متون کهن فارسی در میان مردم، تصریح کرد: گرچه خواندن اصل این متون، به صورتی که نویسنده به تحریر درآورده است، امری واجب است اما بازآفرینی این آثار برای تسهیل خوانش و آشنایی کودکان و نوجوانان با ادبیات تعلیمی کشور نیز امری ضروری است، چرا که کودکان امروز با معنای بسیاری از لغات کهن آشنا نیستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان در خصوص این جشنواره اظهار کرد: ۹۶۲ اثر در این جشنواره شرکت داده شد که این آثار کتابهای چاپ شده از سال ۱۳۹۹ تا پایان ۱۴۰۱ بودند.
وی افزود: طی چندین مرحله داوری توسط خانه کتاب و ادبیات ایران، از میان این آثار، در مرحله نهایی ۲۰ کتاب انتخاب شد که از این میان سه کتاب در بخش اصلی و یک کتاب در بخش ویژه برگزیده شد.
عابدی در خصوص برگزیدگان بخش اصلی جشنواره ملی بازآفرینی متون کهن ادبیات فارسی کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: در این بخش آثار «شاهنامه کودک و نوجوان» نوشته «محمد ناصر مودودی» از نشر دیبایه، «جوامع الحکایات» به روایت «حسین فتاحی» از نشر قدیانی و «شاهنامه فردوسی داستان سیاوش» برگردان به نثر «سید علی شاهری» از نشر کتاب چ، در بخش نهایی منتخب شدند.
این مسئول در پایان اظهار کرد: در بخش ویژه نیز اثر «من مهدی آذر یزدی هستم» نوشته «هادی حکیمیان» از نشر صاد برگزیده شد.
انتهای پیام
نظرات