به گزارش ایسنا، دکتر علیباقر طاهرینیا در اجلاس رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری که در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد؛ اظهار کرد: استفاده از خرد جمعی دانشگاهیان در استقرار نظام تصمیمسازی دانشبنیان، اطلاع از نقطه نظرات و قضاوتهای خانواده بزرگ دانشگاهیان نسبت به جهتگیریها، تصمیمسازی و برنامههای وزارت علوم و رصد ژرف و شفاف مهمترین چالشهای حوزه آموزش عالی از مهمترین اهداف ایجاد مرکز سنجش نگرش دانشگاهیان به شمار میرود.
وی افزود: رئیسجمهور مکرراً از دانشگاهها به عنوان «اتاق فکر دولت» یاد میکند و دانشگاهیان را برای ارائه راهحل و مشورت به دولتمردان به همکاری دعوت میکند و تحقق این امر مستلزم فراهم کردن زیرساخت و تعریف فرآیند روشن و پایدار است. از سوی دیگر مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی به عنوان مرجع رسمی آمار آموزش عالی دادههای آمار ثبتی دانشگاهیان شامل استادان، دانشجویان و یاوران علمی را در اختیار دارد. به این ترتیب راهاندازی مرکز سنجش نگرش دانشگاهیان در مؤسسه اقدام عملیاتی در راستای پیوند علمی و مشورتی میان دانشگاهیان و دولتمردان و ایفای نقش «اتاق فکر دولت» خواهد بود.
رئیس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی با اشاره به نخستین مطالعه انجام شده در این زمینه گفت: حسب نظر ریاست جمهور موضوع رضایتمندی شغلی اعضاء هیأت علمی و مهمترین دغدغههای آنها در قالب یک پیمایش علمی انجام گرفت و نتایج آن تحلیل و در قالب گزارش تحلیلی از طریق مقام عالی وزارت در اختیار رئیسجمهور قرار گرفت.
طاهری نیا در ادامه سخنان خود به بحث جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: جهاد تبیین عرصه تقابل روایتهاست و در این میدان دشمن همواره در پی وارونه کردن حقایق و ارائه روایتهای غیرواقعی است؛ از این رو رهبر معظم انقلاب مکرراً و موکداً بر ضرورت جهاد تبیین به عنوان مسئولیت مهم و همگانی تأکید میکنند.
وی افزود: در همین راستا مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی به عنوان مرجع رسمی آمار آموزش عالی به واسطه برخورداری از آمار ثبتی مبنا در حوزه آموزش عالی اعم از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای غیردولتی غیرانتفاعی و دانشگاههای وابسته به دستگاهها با انجام مطالعه تطبیقی و روند طولی تحولات آموزش عالی سلسله گزارشهای تک صفحهای و تک محوری تحت عنوان گزارشهای جهاد تبیین علمی منتشر میکند.
طاهرینیا با اشاره به گزارشهایی که تاکنون از طریق مؤسسه تهیه و منتشر شده است، به گزارش وضعیت و نسبت جمعیت دانشجوی دختر به کل دانشجویان از ابتدای انقلاب اسلامی، نسبت اعضاء هیأت علمی زن به کل اعضای هیات علمی از ابتدای انقلاب اسلامی، دستاوردهای مرتبط با استقرار عدالت آموزشی در کشور اشاره کرد.
طاهرینیا در پایان این گزارش از رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری خواست تا از محتوای گزارشهای جهاد تبیین که از سوی مؤسسه تهیه و منتشر میشود، برای گزارش به افکار عمومی استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات