• دوشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401101912633
  • خبرنگار : 50037

در سال اول اجرای طرح اصلاح الگوی کشت رقم می‌خورد؛

افزایش ۲۰ درصدی کشت در اراضی دیم/کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب

افزایش ۲۰ درصدی کشت در اراضی دیم/کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب

ایسنا/همدان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اشاره به کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب در اصلاح الگوی کشت، گفت: برای نخستین بار پیگیری کرده‌ایم که در استان همدان به عنوان پایلوت طرح اصلاح الگوی کشت پیاده شود به طوریکه در سال اول حدود ۲۰ درصد افزایش کشت در اراضی دیم خواهیم داشت.

رضا بهراملو دوشنبه ۱۹ دی‌ماه در همایش اصلاح الگوی کشت شهرستان رزن، از اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای الگوی کشت در سطح کشور توسط کمیسیون برنامه و بودجه در سال جاری خبر داد و افزود: این میزان اعتبار برای اجرای اصلاح الگوی کشت متناسب با استان‌ها مشخص می‌شود و متناسب با آن تسهیلات بلاعوض و تسهیلات با نرخ بهره ‌ای کمتر و در قالب بیمه پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم به موضوع الگوی کشت توجه ویژه‌ای شده و امسال برای نخستین بار به صورت کاربردی باید با آب کمتر افزایش تولید ایجاد شده و این طرح یک طرح آب محور خواهد بود و برای نخستین بار پیگیری کرده‌ایم که  در استان همدان به عنوان پایلوت طرح الگوی کشت پیاده شود.

بهراملو گفت: از ۷۲ هزار هکتار گندم آبی که برای استان جزء برنامه اصلاح الگوی کشت درنظر گرفته شده تاکنون در استان همدان ۴۰ هزار هکتار برابر ۵۳ درصد کشاورزان قرارداد لازم را در این رابطه منعقد کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی هم به این منظور در حمایت  از کشاورزان درنظر گرفته شده، کشاورزانی که در برنامه  اصلاح الگوی کشت شرکت داشته باشند در بحث آب، برق، یارانه ها و بیمه ها آنها را حمایت خواهیم کرد.

بهراملو با بیان اینکه در کشت قراردادی بیمه در کنار کشاورزان قرار می‌گیرد و کشت به صورت قراردادی خواهد بود، تصریح کرد: همه برنامه‌های ما در مجموعه جهادکشاورزی بعد از این به صورت قراردادی بوده و برای آسایش خیال کشاورز باید به سمت قراردادی برود حتی تولید مرغ، دام، باغ و زراعت باید قراردادی باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان یادآور شد: شهرستان رزن از قطب های خوب کشاورزی استان از نظر تولیدات بوده و دارای ۹۵ تا ۹۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۲۵ درصد از آن به اراضی آبی و ۷۵ درصد به اراضی دیم اختصاص دارد و باید از این اراضی در اصلاح الگوی کشت با صرفه جویی در آب ضمن حفظ تولید، افزایش تولید داشته باشیم.

بهراملو با تاکید بر اینکه در اصلاح الگوی کشت کشاورزان و حامیان بخش تولید و کشاورزی اطمینان داشته باشند قصد داریم به روش عملیاتی و علمی پیش برویم، تصریح کرد: در روش عملیاتی به عنوان برنامه در سال اول به زودی سامانه ای معرفی می شود که کشاورزان علاقمند به شرکت در طرح اصلاح الگوی کشت در این سامانه آمادگی خود را اعلام و ثبت‌نام می‌کنند.

وی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب در اصلاح الگوی کشت، ادامه داد: با پیاده سازی اصلاح الگوی کشت در استان اگر ۱۰ درصد افزایش تولید و ۲۰ درصد صرفه جویی در  آب داشته باشیم، بهره‌وری آب ما از ۱.۴ به ۱.۹ خواهد رسید.

این فرد مسئول تصریح کرد: در شهرستان رزن نیز به تبع سایر شهرستان‌های استان در اصلاح الگوی کشت، کشت محصولات پرمصرف چون یونجه، چغندر قند و سیب زمینی محدود شده و سیر، کلز، رازیانه، گلرنگ، گیاهان دارویی و دانه‌های روغنی جایگزین محصولات پرمصرف می‌شود.

بهراملو با اشاره به اینکه در این اصلاح الگوی کشت اراضی آبی حفظ می‌شود، گفت: در رزن به تبع سایر شهرستان‌های استان در اصلاح الگوی کشت اراضی آبی قرار نیست کم شود بلکه تنها محصولات کم آب بر جایگزین خواهند شد و اراضی آبی حفظ می‌شود.

وی با بیان اینکه در این طرح اراضی دیم تا جایی که امکان دارد افزایش خواهد داشت، افزود: در سال اول در اصلاح الگوی کشت حدود ۲۰ درصد افزایش کشت در اراضی دیم  خواهیم داشت و در این برنامه زمین‌ و اراضی آیش نیز کشت می شود و دیگر اراضی آیش معنا ندارد.

بهراملو با اشاره به اینکه کشت محصولاتی چون گوجه فرنگی  در اصلاح الگوی کشت به سمت تولید در گلخانه‌ها سوق داده خواهد شد، تصریح کرد: به کشاورزان و سرمایه گذاران تاکید داریم به سمت توسعه گلخانه پیش بروند چراکه سازهای گلخانه‌ای رقیب ندارند و از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به وجود ۲۸ هکتار گلخانه در شهرستان رزن یادآور شد: در شهرستان رزن سردخانه و صنایع تبدیلی و فرآوری انگشت شمار است که از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در چنین طرح هایی در شهرستان رزن استقبال خواهیم کرد.

فرماندار شهرستان رزن نیز با بیان اینکه شرایط برای خانه‌دار شدن روستائیان در سطح روستاهای شهرستان رزن فراهم است، گفت: ۲۳۴ واحد مسکونی در تعدادی از روستاهای رزن در خارج از محدوده روستا ساخته شده بود که باید تخریب می‌شدند که با همکاری سازمان جهادکشاورزی استان و شورای تامین مشکل این واحدها از مسیر قانونی مرتفع شد و به محدوده روستا الحاق شدند.

علی‌اصغر غفاری‌آثار خاطرنشان کرد: شرایطی را برای دهیاری ها و شوراها در روستاها در این رابطه ایجاد کرده‌ایم که هیچ محدودیتی برای الحاق زمین در حاشیه طرح هادی روستا وجود نداشته باشد.

وی تصریح کرد: برای نخستین بار در سطح کشور کمیته فنی بنیاد مسکن در شهرستان مستقر شده و دهیاران اجازه دارند و می‌توانند یک تا ۱۰ هکتار به محدوده روستایی خود در این شهرستان الحاق کنند و نیازهای مسکن روستای خود را مرتفع سازند و این امر اتفاق خوبی برای روستاهای رزن است.

غفاری‌آثار بیان کرد: دولت اعلام کرده است برای کسانی که فرزند سوم و چهارم آنها بعد از تاریخی که ابلاغ شده، متولد  شود، زمین رایگان خواهد داد که شهرستان رزن در این رابطه آمادگی لازم را دارد.

وی با بیان اینکه از محل سفر برای حوزه جهادکشاورزی  شهرستان ۱۲۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است، افزود: سهم رزن از پروژه‌های عمرانی شهرستان از محل سفر ریاست جمهوری ۹۰۰ میلیارد تومان بوده و در سفر ریاست جمهوری برای پروژه‌های به نام شهرستان ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیده شد و تمام پروژه های عمرانی رزن از محل سفر اعتبار گرفت و پروژه هایی که به صورت گلوبال بود و در سطح استان تعریف شده بود، ۴۰۰ میلیارد اعتبار برای آن در نظر گرفته شد.

فرماندار رزن در ادامه با اشاره به حوزه گلخانه‌های شهرستان رزن گفت: استاندار همدان سال گذشته بهمن ماه در جلسه شهرستان برای ۶۰ هکتار گلخانه دستور لازم را دادند که تخصیص آن انجام شد اما هنوز پروانه ما از مجموعه جهادکشاورزی انجام نشده و رئیس سازمان جهادکشاورزی همدان با جدیت پیگیر این موضوع است ضمن اینکه با پیگیری لازم تا پایان ماه جاری ۱۰۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در شهرستان آماده بوده و بانک‌ها منتظر ابلاغ اعتبار  برای پرداخت تسهیلات هستند.

وی با بیان اینکه ۲۲ هکتار گلخانه در شهرستان رزن وجود دارد و هشت هکتار نیز آماده برای کشت است، اضافه کرد: زنجیره تولید در شهرستان در حال پیگیری بوده و به همین منظور سورتینگ جمع آوری محصولات گلخانه ای در رزن راه اندازی شده است.

غفاری‌آثار گفت: در سال جاری کشاورزان و گندمکاران رزنی ۶۵ هزار تن گندم‌ به صورت تضمینی به دولت تحویل و ۷۵۰ میلیارد تومان پول دریافت کردند که این میزان اعتبار از نقش موثری در اقتصاد شهرستان برخودار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha