دکتر بهروز کارخانهای در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهارکرد: در ایران خشونت علیه پزشکان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد اعلام شده است که البته فقط ضرب و شتم کادر درمان نیست بلکه توهین و خشونتهای لفظی از مصادیق خشونت علیه کادر درمان است.
وی با بیان اینکه در استان همدان هم درگیری کادر درمان با همراهان بیماران به دلایل مسائل اجتماعی و بد بودن حال روحی و جسمی بیماران وجود دارد، خاطرنشان کرد: خشونت علیه پزشکان در همدان بیشتر از نوع لفظی است؛ هرچند گاهی درگیریهای فیزیکی هم وجود دارد.
کارخانهای با تأکید براینکه پزشکان و کادر درمان باید شرایط بیماران را درک کنند، تصریح کرد: گاهی همراهان بیماران احساس میکنند کادر درمان نسبت به بیمار کمکاری میکنند این درحالیست که بخشی از کم کاری به کمبودهای بیمارستان و البته بخشی هم به اخلاق پزشکی برمیگردد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه کادر درمان و پزشکان باید با بیمار ارتباط درست برقرار کرده و اخلاق حرفهای را رعایت کنند تا خشونت کنترل شود، افزود: برای برقراری امنیت کادر درمان باید پلیس در مراکز درمانی و بیمارستانها حضور داشته باشد که خوشبختانه در حال حاضر در تمامی بیمارستانها این موضوع رعایت میشود.
وی با تأکید براینکه هم بیمار و همراهان و هم کادر درمان باید یکدیگر را درک کنند، اظهارکرد: وجود مسائل اجتماعی، اقتصادی و حال روحی بد باعث میشود بیمار و همراهان عصبانی شوند که در این مواقع لازم است پزشک با توضیحات کافی و لازم همراهان بیمار را به آرامش دعوت کند.
کارخانهای با اشاره به اینکه در درگیریهای لفظی که در مراکز درمانی رخ میدهد، پزشکان و پرستاران بردباری میکنند، یادآور شد: ناسزا و توهین از مصادیق خشونت علیه کادر درمان است که همواره با آن روبرو هستیم، اما این صبر و بردباری و اخلاق مداری کادر درمان است که باعث میشود این موارد کاهش یابد.
این مقام مسئول با تأکید بر رعایت احترام به همدیگر خاطرنشان کرد: البته نباید احساس شود که همه همراهان و بیماران عصبانی هستند.
انتهای پیام
نظرات