• سه‌شنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401102013061
  • خبرنگار : 50105

ایمنی افراد در مقابل بیماری‌ها چگونه است؟

ایمنی افراد در مقابل بیماری‌ها چگونه است؟

ایسنا/خراسان رضوی ایمونوبیولوژیست‌ها دهه‌ها به این فکر می‌کردند که اثرات طولانی‌مدت عفونت‌ها بر سیستم‌ایمنی افراد چیست. به عنوان مثال، پس از مبارزه بدن با یک عامل بیماری‌زا، آیا سیستم‌ایمنی بدن به حالت اولیه قبلی باز می گردد یا ممکن است عفونت، آن را به گونه‌ای تغییر دهد که نحوه واکنش آن را نه تنها به ویروس یا باکتری از قبل آشنا بلکه به یک تهدید بیماری‌زای جدید تغییر دهد.

به نقل از ارث، اکنون، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ییل و موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی ایالات‌متحده به‌طور سیستماتیک پاسخ‌های ایمنی افراد سالمی را که واکسن آنفولانزا دریافت کرده بودند، تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند و پاسخ‌ها را با افرادی که هرگز به سارس- کوو- دو مبتلا نشده بودند و افرادی که موارد خفیف را تجربه کردند اما بهبود یافتند، مقایسه کردند.

این تجزیه‌وتحلیل نشان داد که واکنش سیستم ایمنی مردانی که قبلا به کروناویروس جدید آلوده شده بودند به واکسن آنفلوآنزا نسبت به زنانی که قبلا به این ویروس آلوده شدند یا افرادی که هرگز به سارس- کو- دو مبتلا نشده بودند، قوی‌تر است. این یافته‌ها نشان می‌دهد که وضعیت ایمنی مردانی که قبلا به سارس- کوو- دو آلوده شده‌اند، به گونه‌ای تغییر کرده است که پاسخ آنها را به نوع دیگری از قرار گرفتن در معرض آینده تغییر داده است.

جان تسانگ، نویسنده ارشد این مطالعه و ایمونوبیولوژیست دانشگاه ییل گفت: نتایج شگفت‌انگیز بود؛ زنان معمولا پاسخ ایمنی کلی قوی‌تری به پاتوژن‌ها و واکسن‌ها نشان می‌دهند اما احتمال ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی نیز در آنان بیشتر است.

دانشمندان اظهار کردند که این کشف همچنین می‌تواند با جنبه جالبی مرتبط باشد که در اوایل همه‌گیری کووید-۱۹ مشاهده شده بود؛ به نظر می‌رسد احتمال مرگ ناشی از پاسخ ایمنی فرار مردان پس از ابتلا به کووید، نسبت به زنان بسیار بیشتر است.

مطالعه جدید نشان می‌دهد که حتی موارد خفیف کووید-۱۹ ممکن است پاسخ‌های التهابی قوی‌تری را در مردان نسبت به زنان ایجاد کند و در نتیجه تغییرات عملکردی قوی‌تری در سیستم ایمنی مردان حتی مدت‌ها پس از بهبودی ایجاد کند.

کارشناسان هنگام تجزیه‌وتحلیل پاسخ شرکت‌کنندگان به واکسیناسیون آنفلوآنزا دریافتند، مردانی که قبلا به سارس- کوو- دو آلوده شده بودند، آنتی‌بادی‌های بیشتری علیه آنفلوآنزا تولید کردند و سطح اینترفرون‌ها (پروتئین‌های تولید شده توسط سلول ها در پاسخ به عفونت‌ها یا واکسن‌ها) را افزایش دادند. باعث تعجب بود زیرا، به‌طور کلی، زنان سالم پاسخ اینترفرون قوی‌تری نسبت به مردان دارند.

از آنجایی که تاکنون افراد بسیاری در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و ظهور علائم طولانی‌مدت کووید در برخی از افراد در حال حاضر یک نگرانی عمده برای سلامتی است، اثرات کووید بر سیستم‌ ایمنی بسیار مهم است.

یافته‌ها به این احتمال اشاره می‌کند که هر عفونت یا چالش ایمنی ممکن است وضعیت ایمنی را برای ایجاد نقاط تنظیم جدید تغییر دهد.

محققان دریافتند که وضعیت ایمنی یک فرد احتمالا با انبوهی از مواجهه‌ها و اختلالات قبلی شکل می‌گیرد.

نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha