• یکشنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401102516954
  • خبرنگار : 50562

فیزیک را با «توفان در یک فنجان چای» بیاموزید!

فیزیک را با «توفان در یک فنجان چای» بیاموزید!

ایسنا/خوزستان کتاب «توفان در یک فنجان چای» (قوانین فیزیک در زندگی روزمره) نوشته هلن ژرسکی با ترجمه محسن صالحی‌اصل به فارسی درآمد و نشر ترنگ آن را در ۳۹۰ صفحه و با قیمت ۱۵۰ هزار تومان در اختیار علاقه‌مندان به علم فیزیک قرار داده است.

به گزارش ایسنا، کتابراه در معرفی این کتاب به خوانندگان می‌نویسد:

چه عاشق فیزیک باشید و چه متنفر کتاب «توفان در یک فنجان چای» فرصت بی‌نظیری را در اختیارتان قرار داده تا این علم را به‌گونه‌ای کاملا متفاوت بیاموزید. لحن طنز و داستان‌گونه‌ هلن ژرسکی اثری مهیج و پرماجرا آفریده که شما را به دل جنگل‌های آفریقا و دورترین ستارگان آسمان می‌برد. قرار است از نزدیک قواعد فیزیک را در گوشه‌گوشه‌ دنیا به چشم ببینید.

کلاس‌های فیزیک برای بسیاری از ما خشک‌ترین و کسل‌کننده‌ترین ساعات عمرمان بوده. کافی است خاطرات دبیرستان خود را کمی زیر و رو کنید. اصولا درس‌های فیزیک آن‌قدر پیچیده آموزش داده می‌شوند که برای یادگیری آن‌ها حتما باید عاشق علم فیزیک باشید اما هلن ژرسکی روشی نوین برای آموزش مباحث پیچیده‌ فیزیک به کار گرفته و در کتاب «توفان در یک فنجان چای» به علاقه‌مندان این علم ارایه کرده است. البته اگر هنوز هم خاطرات بد کلاس‌های فیزیک برایتان آزاردهنده است خواندن این کتاب به شما کمک می‌کند تا مسایل فیزیکی را با نگاه دیگری ببینید. چه کسی می‌داند؟ شاید این ‌بار شما هم به عاشقان فیزیک بپیوندید.

این کتاب یک دوره‌ آموزشی فیزیک است اما شباهت چندانی به کلاس‌های درسی ندارد. بیشتر شبیه به پیاده‌روی طولانی با یک دوست صبور، جذاب و بسیاربسیار دانشمند است. هلن ژرسکی در یافتن شگفتی‌های علمی مهارت قابل توجهی دارد (جردن النبرگ، نویسنده).

زبان ساده‌ نویسنده اولین چیزی است که هنگام مطالعه این کتاب توجه‌تان را جلب می‌کند. در این اثر از فرمول‌های عجیب‌وغریب خبری نیست. در عوض هلن ژرسکی از پیش‌پاافتاده‌ترین عادت‌های روزمره‌ شما استفاده می‌کند تا نقش و کاربرد فیزیک را در عادی‌ترین رفتارهایتان به شما نشان بدهد. می‌توانید با خیال راحت کتاب «توفان در یک فنجان چای» را در اختیار فرزند نوجوانتان قرار دهید. اگر هم در مدرسه مشغول به تدریس هستید پیشنهاد می‌کنیم خواندن این کتاب را به شاگردانتان هم توصیه کنید. آموختن کتاب حاضر به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مطالب کتاب‌های درسی را بهتر درک کرده و چه بسا فیزیک را با لذت بیشتری بیاموزند.

فیزیک را با «توفان در یک فنجان چای» بیاموزید!

اردک‌ها، ذرت‌های بوداده، قاشق‌ها، فرفره‌ها و حتی وای‌فای به شما نشان می‌دهند که چطور با قوانین فیزیکی احاطه شده‌اید. زمینی که بر روی آن قدم می‌زنیم تا کهکشانی که در دل آن شناور هستیم، همگی زیر تسلط قواعد فیزیک به حیات خود ادامه می‌دهند. اثر حاضر به شما کمک می‌کند تا اصول اساسی فیزیک را بیاموزید.

طنز هلن ژرسکی که گاه در لابه‌لای جملات خودنمایی می‌کند بر جذابیت این کتاب افزوده است. با خواندن کتاب «توفان در یک فنجان چای» به مهمترین کشفیات علمی پی می‌برید، به گذشته سفر می‌کنید و با نظریات اندیشمندان یونانی روبه‌رو می‌شوید، به اقصی نقاط جهان می‌روید تا آب خوردن فیل‌ها را تماشا کنید و... بدون آنکه ذره‌ای احساس کسالت و خستگی داشته باشید. کتابی پرهیجان و پرکشش که باید آن را به‌راستی «داستان فیزیک» بدانیم. با این اوصاف، شاید وقت آن رسیده باشد که با فیزیک آشتی کنید.

اگر به کتاب‌های علمی به‌ویژه فیزیک علاقمند هستید اما از پس زبان سخت و مباحث پیچیده‌ این کتاب‌ها برنمی‌آیید پیشنهاد ما به شما کتاب «توفان در یک فنجان چای» است؛ اثری جذاب و خواندنی که برای مخاطب عام به نگارش درآمده است.

هلن ژرسکی، نویسنده، فیزیکدان و اقیانوس‌شناس بریتانیایی، است. همچنین اجرای برنامه‌های علمی را در تلویزیون به عهده داشته. این محقق هم‌اکنون در بخش مهندسی مکانیک در دانشگاه لندن به پژوهش مشغول است. ژرسکی درسال ۲۰۱۸ جایزه‌ موسسه‌ فیزیک و مدال ویلیام تامپسون را از آن خود کرده است.

فیزیک را با «توفان در یک فنجان چای» بیاموزید!

هلن ژرسکی

در بخشی از کتاب توفان در یک فنجان چای می‌خوانیم:

وقوع انفجار در آشپزخانه عموما چیز بدی در نظر گرفته می‌شود اما بعضی وقت‌ها یک انفجار کوچک چیز خوشمزه‌ای درست می‌کند. یک دانه ذرت خشک‌شده پر از عناصر مغذی برای بدن است؛ کربوهیدرات، پروتئین، آهن و پتاسیم، اما به شکل متراکمی هستند و پوسته بسیار سختی دور آنها را گرفته است. پتانسیل آن خیلی وسوسه‌برانگیز است اما برای اینکه بتوانید آنها را بخورید باید کارهایی انجام شود. انفجار نوعی بلیت است و این دانه بذر، نابودی خود را در درون خودش دارد. شب گذشته، آشپزی بالستیک داشتم و کمی ذرت بوداده درست کردم. همیشه وقتی از آن پوسته‌ سخت و ناخوشایند عبور می‌کنید و به یک چیز نرم و خوشمزه می‌رسید لذت‌بخش است اما چرا به‌جای اینکه به چند تکه تبدیل شود پف می‌کند؟

همین که روغن داخل تابه داغ شد، چند قاشق دانه‌ ذرت به آن اضافه کردم و در آن را گذاشتم و در حالی ‌که مشغول درست کردن چای شدم کمی صبر کردم. بیرون توفان وحشتناکی بود و قطره‌های باران مثل چکش به پنجره می‌خوردند. ذرت‌ها داخل روغن و به‌آرامی مشغول داغ شدن بودند. این‌طور به نظر می‌رسید که اتفاقی نمی‌افتد اما داخل تابه نمایش شروع شده بود. داخل هر دانه‌ ذرت یک جوانه هست که شروع به تبدیل ‌شدن به یک گیاه جدید می‌کند و در نهان‌دانه‌ درون آن هم مواد مغذی برای این گیاه جدید قرار دارد. اندوسپرم یا نهان‌دانه از دانه‌های نشاسته تشکیل می‌شود و تقریبا ۱۴ درصد آب دارد. وقتی دانه‌ها در تابه روغن داغ قرار می‌گیرد این آب درون آن شروع به تبخیر شدن می‌کند و تبدیل به بخار می‌شود. مولکول‌های داغ‌تر سریع‌تر حرکت می‌کنند. برای همین وقتی هر دانه حرارتش بالا می‌آید مولکول‌های آب بیشتری درون آن شروع به حرکت می‌کنند و تبدیل به بخار می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha