• پنجشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401112016042
  • خبرنگار : 50455

اولین رویداد ملی فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان در استان قم برگزار می‌شود

اولین رویداد ملی فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان در استان قم برگزار می‌شود

ایسنا/قم سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم از برگزاری اولین رویداد ملی فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان با هدف جذب هر چه بیشتر ایده های ناب و ایجاد یک موج شور و نشاط در بین فارغ التحصیلان برای ایجاد شرکت‌های خصوصی و همچنین توسعه مرکز رشد و دهکده علم و فناوری، خبر داد.

کشاورزی دانش بنیان یک فرهنگ است ؛ فرهنگی که به دانش و نقش آن در توسعه کشاورزی آگاه است ، فرایند تحقیق و نوآوری را فرایندی دائمی و پیوسته می داند ، و به اهمیت به کارگیری دانش و فناوری های نوین در بخش کشاورزی آگاه است .

سوال این است : چگونه یک کشاورزی ، دانش بنیان می شود ؟ به طور خلاصه ، در یک کشاورزی دانش بنیان ، موسسات تحقیقاتی فعالی وجود دارند که به تولید دانش مشغولند ، مراکزی وجود دارند که دانش جدید را به کشاورزان منتقل می کنند ، و کشاورزانی وجود دارند که از این دانش در کار های خود استفاده می کنند . و در نهایت موسساتی هستندکه از کشاورزان در مقابل مشکلات استفاده از دانش جدید حمایت می کنند . حتما می پرسید: مگر استفاده از دانش جدید ، مشکلاتی هم دارد ؟ پاسخ قطعا مثبت است . اولین مشکل دانش جدید می تواند هزینه های به دست آوردن آن باشد . یک تراکتور جدید چندین برابر تراکتور های قدیی قیمت دارد. بذور جدید ، نهاده های جدید ، . همه گران هستند . پس نهادهای مالی باید به کشاورزان در تهیه آنها کمک کنند. مشکل بعدی ، ریسک به کارگیری دانش جدید است . تجربه ثابت کرده که هر چیز جدیدی الزاما کارها را بهتر نمی کند و ممکن است عوارض سوء آن از فوایدش بیشترباشد مثل نهاده های شیمیایی( کود و سم ) . عوارض برخی از چیزهای جدید هم هنوز به طورقطع مشخص نشده ( مثل گیاهان تراریخته ) . از مشکلات دیگر می توان به یافتن بازار برای حصولات جدید و پرحجم ، مشکلات مدیریت مزرعه و امثالهم اشاره کرد که همه ایجاب می کنندنهادهایی مانند بیمه ، بانک ها و غیره از کشاورزان در مقابل این تهدیدات حمایت کنند .

دکتر مسعود ترابی، دبیر اولین رویداد ملی فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان، در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ذیل معاونت تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که از جمله معاونت‌های بسیار مهم در وزارت جهاد کشاورزی است در استان‌های مختلف فعالیت می‌کند.

ترابی با اشاره به اینکه با توجه به عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، در حوزه مباحث پژوهشی، آموزشی و همچنین در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می کنیم، افزود: در حوزه پژوهش مشکلات کشاورزی استان را احصا و در همین راستا طرح های پژوهشی را آماده و اجرا می کنیم.

وی با بیان اینکه کلیه آموزش‌هایی که در حوزه کشاورزی در سطح استان اجرا می شود به عهده این مرکز است، اضافه کرد: در همین راستا دو اداره آموزش رسمی شامل هنرستان های کشاورزی داریم لذا می‌توان گفت استان قم بیشترین سهم را در آموزش کشاورزی کشور دارد و امسال نیز حدود ۸۰۰ دانش آموز در رشته کشاورزی مشغول به تحصیل هستند که آموزش مباحث تخصصی آن ها را مرکز تحقیقات به عهده دارد همچنین در حوزه آموزش غیر رسمی سنجش مهارت را برای افراد بزرگسال با اعطای دیپلم کشاورزی و همچنین برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی برای بهره برداران را داریم.

ترابی یکی از مأموریت‌های مهم مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی را دانش بنیان کردن کشاورزی دانست و گفت: در هر استان پارک علم و فناوری به کمک مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی به صورت مشترک مراکز رشد را می سازند، در این مراکز رشد فارغ التحصیلان رشته کشاورزی و دیگر رشته های تحصیلی که دارای ایده هایی هستند که می تواند تبدیل به محصول شود و ثروت آفرینی کند و همچنین مشکلات بخش های صنعتی، کشاورزی و خدماتی را حل کند مورد حمایت قرار می گیرند، محصولات خود را می سازند و بالنده می شوند و بعد به عنوان یک شرکت فناور فعال وارد عرصه تولید خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مراکز رشد موجود در استان قم مرکز رشد کشاورزی است که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و پارک علم و فناوری ایجاد شده است، تصریح کرد: ادامه فعالیت ها به این منتهی خواهد شد که دهکده و یا پردیس علم و فناوری را خواهیم داشت لذا جانمایی آن انجام شده و با انعقاد تفاهم نامه، ایجاد دهکده علم و فناوری کشاورزی وارد مرحله اجرا خواهد شد.

ترابی یکی از معضلات کشور را تقاضای فارغ التحصیلان برای استخدام دولتی عنوان کرد و گفت: برای جذب هر چه بیشتر ایده های ناب و ایجاد یک موج شور و نشاط در بین فارغ التحصیلان برای ایجاد شرکت‌های خصوصی و همچنین توسعه مرکز رشد و دهکده علم و فناوری، اولین رویداد ملی فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان را برگزار خواهیم کرد.

وی در ادامه فناوری های نوین کشاورزی، منابع طبیعی و فضای سبز، بهره وری آب و استفاده از آب های نامتعارف با هدف افزایش تولید محصول به ازای هر متر مکعب آب، تعیین الگوی کشت منطبق با توان اکولوژیکی استان قم را از محورهای اصلی رویداد معرفی کرد.

براتی برگزاری نمایشگاه کالا و خدمات شرکت‌های دانش بینان با هدف آشنایی مردم با محصولات آن ها، چالش معکوس، فن بازار، جشنواره کشف و معرفی ایده های برتر با هدف استقرار آن ها در پارک علم و فناوری، دهکده‌ها و مراکز رشد و حمایت از ساخت، تجاری سازی و فروش محصولات و برگزاری کارگاه‌های آموزشی با اعطای گواهینامه را از جمله فعالیت‌های این رویداد دانست.

وی ادامه داد: به نفرات برگزیده از رتبه اول تا سوم در این رویداد به ترتیب ۵۰ میلیون ریال، ۳۰ میلیون ریال، ۲۰ میلیون ریال جوایز نقدی اهدا خواهد شد همچنین دیگر نفرات را برای جذب به مراکز رشد و دریافت تسهیلات معرفی خواهیم کرد.

براتی یادآور شد: اولین رویداد ملی  فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان ۱۴ و ۱۵ اسفند ماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ در استان قم برگزار می‌شود.

دبیر اولین رویداد ملی فناوری در مسیر کشاورزی دانش بنیان دانشگاه قم، دانشگاه آزاد اسلامی قم، دانشگاه جامع علمی کاربردی، سازمان جهاد کشاورزی استان، پارک علم و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، سازمان پارک های شهرداری، جهاد دانشگاهی را از جمله نهادهای همکار در برگزاری این رویداد ملی معرفی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha