• یکشنبه / ۴ آذر ۱۴۰۳ / ۲۰:۳۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403090402617
  • خبرنگار : 50455

به بهانه روز ملی زیتون؛

زیتون سبز بهترین نوع آن از نظر طب ایرانی

زیتون سبز بهترین نوع آن از نظر طب ایرانی

ایسنا/قم یک متخصص طب ایرانی اظهار کرد: از دیدگاه طب سنتی ایران، زیتون رسیده دارای مزاج گرم و دارای قوت قبض است و زیتون نارس، مزاج سرد دارد.

مریم بهمن، متخصص طب ایرانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زیتون از محبوب‌ترین میوه‌های غذایی در سبد غذایی مردم سراسر دنیاست. این گیاه به دلیل داشتن منابع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها، خواص بی‌نظیری برای سلامتی انسان دارد.

وی ادامه داد: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زیتون نقش مهمی در حمایت از قلب داشته و به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب شناخته می‌شوند. علاوه بر این، روغن زیتون به دلیل داشتن خصوصیات آنتیاکسیدانی قوی، در پیشگیری از برخی از انواع سرطان‌ها نیز تأثیرگذار است.

این متخصص طب ایرانی اظهار کرد: از دیدگاه طب سنتی ایران، زیتون رسیده دارای مزاج گرم و دارای قوت قبض است و زیتون نارس، مزاج سرد دارد.  

وی اضافه کرد: زیتون به دلیل طبع گرم، تأثیر مثبتی بر افزایش انرژی بدن دارد و به عنوان یک ماده تقویت کننده در رژیم‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهمن با بیان اینکه برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند، زیتون بهترین اثرات را در سلامتی آن‌ها دارد، گفت: در طب ایرانی، زیتون به عنوان تقویت کننده طبیعی قلب و عروق شناخته می‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق ایفا می‌کند.

وی عنوان کرد: در تحقیقات علمی مشخص شده است که اسیدهای چرب موجود در زیتون، باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) می‌شوند. این ویژگی‌ها زیتون را به ماده‌ای ارزشمند برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی تبدیل می‌کند.  

بهمن یادآور شد: زیتون مقوی معده و اشتها آور است و به هضم غذا کمک می‌کند؛ و در طب ایرانی در درمان بیماری‌های مختلف مانند بیماری‌های پوست، ریزش مو، سوختگی، تنفسی، مفاصل، سردرد، دهان و دندان، بیماری‌های کلیوی از زیتون به تنهایی یا به صورت ترکیبی با سایر دارو استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر میوه زیتون، از قسمت‌های مختلف گیاه زیتون مانند برگ و پوست آن نیز استفاده دارویـی می‌شود. برگ‌های زیتون نیز مانند میوه آن، خواص درمانی فراوانی دارند. این برگ‌ها به کنترل فشار خون، درمان دیابت، و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کنند و دارای خصوصیات ضدویروسی هستند.

بهمن اعلام کرد: بهترین نوع زیتون در منابع طب ایرانی، زیتون سبز رسیده است که در آب نمک پرورده شده باشد. افراد سالم می‌توانند روزانه ۱۰-۷ عدد زیتون متوسط به همراه غذا مصرف کنند. بهتر است قبل از مصرف، زیتون شسته شود تا از درصد شوری آن کاسته شود. مصرف زیتون قبل و یا بعد از غذا توصیه نمی‌شود.

این متخصص طب ایرانی تاکید کرد: مانند همه مواد غذایی نباید در خوردن زیتون نیز افراط شود. مصرف زیاد زیتون ممکن است در برخی افراد موجب بیخوابی و لاغری شود که اگر با مغز گردو و بادام خورده شود این ضرر آن از بین می‌رود، مثلا به صورت زیتون پرورده مصرف شود.

بهمن اظهار کرد: افراد با مزاج گرم نباید در خوردن زیتون زیاده‌روی کنند. در افرادی که به زیتون آلرژی داشته باشند و یا دچار اسهال باشند خوردن زیتون توصیه نمی‌شود. زنان باردار نیز باید در مورد میزان مصرف زیتون با پزشک خود مشاوره کنند.

وی تاکید کرد: روغن زیتون از روغن‌هایی است که مصارف غذایی و درمانی فراوانی دارد. روغنی که بدون استفاده از مواد شیمیایی و فقط به طریق مکانیکی از زیتون گرفته شود بهترین نوع روغن زیتون است. روغن زیتون که از زیتون رسیده گرفته شده باشد دارای مزاج گرم و خشک است؛ و اگر از زیتون نارس تهیه شده باشد دارای مزاج سرد است.

‌این متخصص طب ایرانی تاکید کرد: در موارد درمانی، بر طبق منابع طب سنتی ایران، روغن زیتون در فرم خوراکی و مصرف موضعی دارای خواص مختلفی است که از آن جمله می‌توان به تقویت حافظه و ازدیاد هوش، نقش حفاظتی از معده، از بین بردن بلغم، تقویت عصب، درمان یبوست، کمک به  عملکرد کبد، مفید برای رشد قد و وزن کودکان، تنظیم قندخون، جلوگیری از تجمع چربی‌ها در اطراف شکم اشاره کرد.

وی در پایان بیان کرد: روغن زیتون به عنوان یک ماده ملین و مسهل کاربرد دارد. روغنمالی با روغن زیتون در درمان درد مفاصل و سیاتیک، رفع گرفتگی‌های عضلانی، دفع انگل‌های روده ای، درمان زخم‌ها و دفع سنگ کلیه موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha