به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی، یکی از روشهای رایج و مقرون بهصرفه در صنایع برای پوشش دهی سطوح، استفاده از پوششهای تبدیلی است که علاوه بر بهبود مقاومت به خوردگی زیر لایه، افزایش چسبندگی رنگ به سطح را به همراه دارد. پوششهای تبدیلی فسفاته یا کروماته از متداول ترین نوع پوششهای مورد استفاده هستند.
اما امروز با در نظر گرفتن ملاحظات زیستمحیطی، سلامت بدن و هزینه اعمال پوشش، تلاش شده است تا پوششهای حاوی مواد دیگر مانند اکسید زیرکونیم، اکسید تیتانیم و اکسید وانادیم جایگزین پوششهای فسفاته و کروماته شوند.
در این راستا یکی از شرکتهای دانشبنیان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به این حوزه ورود و پوششهای زیرکونیومی نانویی برای پوششدهی تجهیزات و قطعات فلزی تولید کرده است. این پوششها بر خلاف پوشش فسفاته و کروماته، معضلات زیست محیطی نداشته و فرآیند در دمای محیط و در زمان کمتری اجرا میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم پوششهای تبدیلی زیرکونیومی وزن کمتر آنها در مقایسه با پوشش کروماته یا فسفاته است. حصول پوشش با ضخامت کمتر از 100 نانومتر در سطح فلز، قابلیت اجرا در دمای محیط، عدم تشکیل مواد مضر برای سلامتی انسان و محیط زیست، هزینه کم اجرا از دیگر مزایای این محصول ایرانساخت است.
اعمال این پوشش با ضخامت بسیار نازک (در ابعاد نانومتری) بر سطوح فولادی، آلومینیومی و گالوانیزه موجب بهبود پارامترهایی مانند چسبندگی پوشش آلی، افزایش مقاومت به خوردگی رنگ و افزایش مقاومت به جدایش کاتدی رنگ میشود.
انتهای پیام
نظرات