-
باهدف راهاندازی خانه خلاق و نوآوری جهانی هنر
تفاهمنامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه هنر منعقد شد
تفاهمنامه راهاندازی خانه خلاق و مرکز نوآوری جهانی هنر میان ستاد فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و دانشگاه هنر منعقد شد.
-
نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای راهبردی علم، فناوری و نوآوری انتخاب شدند
ماده واحده «انتخاب نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای راهبردی علم، فناوری و نوآوری دفاعی و امنیتی» ابلاغ شد.
-
به بهانه روزی به نام زمین؛
زمین سبز، آسمان آبی؛ ردپای ویرانگری انسان بر منابع طبیعی
در حالی کره زمین سخاوتمندانه شرایطی برای زیست جانداران و انسان فراهم کرده است که رد پای ویرانگری انسان بر روی سرمایههای طبیعی از ۵۰ سال قبل تاکنون عیان است و با انتشار جهانی ویروس کرونا، نگرانیها برای انتشار بیشتر آلودگی به محیط زیست افزایش یافته است.
-
با حمایت صندوق نوآوری صورت گرفت
افزایش ظرفیت تولید استارت چراغهای خیابانی
یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری قزوین با هدف بهبود و افزایش راندمان در سیستمهای برق و الکترونیک با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به افزایش ظرفیت تولید انواع بالاست الکترونیک و ایگنایتور و منابع تغذیه و لامپ فلورسنت T۵ شده است.
-
در وبینار پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی مطرح شد
۳ راهکار برای جلوگیری از مرگ آبزیان و مرجانها بر اثر کم اکسیژنی و اسیدی شدن آب محیطهای دریایی
مطالعات نشان میدهد دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر به عنوان ۳ محیط آبی ایران درگیر پدیده کم اکسیژنی و اسیدی شدن هستند که با تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و ورود فاضلابهای شهری و کشاورزی به محیط دریایی، میتوان از عوارض ناشی از کم اکسیژنی که منجر به مرگ ماهیان و مرجانها میشود، جلوگیری کرد.
-
از سوی انجمن فیزیک و از سال 1400 اهداء میشود
"جایزه صمیمی" برای پژوهشهای برتر در حوزه نجوم و اخترفیزیک
انجمن فیزیک ایران قصد دارد به یاد و خاطرهی استاد صمیمی، جایزه ای را به کارهای پژوهشی شاخص در مقاطع تحصیلات تکمیلی (دکتری و کارشناسی ارشد) در حوزه نجوم و اخترفیزیک، پرتوهای کیهانی، و کیهان شناسی اعطا کند.
-
ساخت سرنگ تلقیح مصنوعی گل ارکیده
عضو هیئت علمی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل با تحقیق بر روی گل ارکیده و ساختار مورفولوژیکی خاص آن، موفق به ساخت سرنگ تلقیح مصنوعی ارکیده فلانوپسیس شد.
-
حمایت دانشگاه آزاد از طرحهای فناورانه با فرایند جدید
تفاهمنامه همکاری بین صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و اداره کل اقتصاد دانش بنیان و توسعه سرمایهگذاری معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری این دانشگاه به منظور حمایت از طرحهای فناورانه با فرایند جدید به امضا رسید.
-
رونمایی از ۹ کیت آزمایش آماده برای تولید انبوه در انستیتوپاستور
در مراسمی که روز چهارشنبه یکم اردیبهشت در مرکز رشد زیست فناوری انستیتوپاستور برگزار شد، از ۹ کیت تشخیص آماده به تولید انبوه رونمایی و یک واحد تولید کیتهای آزمایشگاهی نیز افتتاح شد.
-
برپایی کارگاههای آموزشی اینوتکس آکادمی همزمان با اینوتکس ۲۰۲۱
با اعلام دبیرخانه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱، علاقه مندان تا ۴ اردیبهشت ماه می توانند برای ثبت نام و حضور در بخش آکادمی این نمایشگاه اقدام کنند.
-
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا:
امید داریم تا اسفند ۶۰ میلیون نفر را علیه کرونا واکسینه کنیم
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خصوص عوارض واکسن استرازنکا گفت: وقتی در هر ۱۰۰ فرد مبتلا به کرونا احتمال مرگ دو نفر وجود دارد و از طرف دیگر از ۲۵۰ هزار نفر دریافت کننده واکسن استرازنکا احتمال لخته شدن خون در یک نفر وجود دارد بین این دو باید انتخاب کرد بنابراین در بخشی از اروپا با وجودی که این عارضه را میدانند تزریق این واکسن در حال انجام است.
-
توسط پژوهشگران دانشگاهی اجرا شد
پروژهای در راستای تولید منسوجات الکترونیکی هوشمند
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای ساخت ابرخازنهای منعطف درصدد تولید منسوجات هوشمند الکتریکی برآمدند.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
راهکاری برای کمبود آب در شرایط کم بارشی کشور/تولید آب صادراتی از پساب صنعتی
به اعتقاد محققان کمبود آب در کشور توجیهپذیر نیست؛ چرا که دانش فنی طراحی، ساخت و اجرای سیستمهای آب شیرینکن و نمکزدایی در کشور موجود است و از این سیستمها میتوان آبهایی با قابلیت صادراتی تولید کرد؛ همان اقدامی که کشورهای حوزه خلیج فارس اجرایی کردهاند.
-
عرضه نانوپوششهای گالوانیزه برای افزایش مقاومت فولاد در برابر خوردگی
یکی از شرکتهای فناور پوششهای گالوانیزه سرد حاوی نانومواد به منظور بهبود خواص مقاومت فولاد در برابر خوردگی به بازار عرضه کرده است.
-
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور خبر داد
سهم ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش کنکور/احتمال تغییر نحوه ورود دانشجویان به رشته پزشکی
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از تشکیل کارگروه اصلاح کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: در حال حاضر تصمیم بر این شد که ۶۰ درصد وزن به وضعیت تحصیلی در آموزش و پرورش و ۴۰ درصد به کنکور اختصاص داده شود تا توجه به کلاس و آموزش و پرورش افزایش پیدا کند.
-
نقش فناوری نانو در تشخیص زودهنگام سرطانها
استاد دانشکده شیمی دانشگاه تهران با اشاره به توانایی و قابلیت فناوری نانو در تشخیص زودهنگام سرطانها گفت: روشهای تصویربرداری فعلی میتوانند سرطانها را تنها در صورت تغییر قابلمشاهده در یک بافت، تشخیص دهند که این اغلب در مراحل پیشرفته سرطان است.
-
بازدید نمایندگان مجلس از خط تولید کیتهای تشخیص آزمایشگاهی
حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به همراه تعداد دیگری از اعضای این کمیسیون، سهشنبه ۳۱ فروردین، از خط تولید کیتهای تشخیص آزمایشگاهی شرکت نویان نگین پارسیان بازدید کردند.
-
خودکفایی در تولید برنج با کشت ارقام هستهای برنج "روشن" و "شهریار"
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: با کشت ارقام برنج هستهای روشن و شهریار در ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور میتوانیم به خودکفایی برسیم و این امر صرفه جویی ارزی یک و نیم میلیارد دلاری برای کشور خواهد داشت.
-
مسئول مرکز نوآوری دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران مطرح کرد
تبدیل شدن به قطب تجاریسازی ایدههای خلاقانه حوزه روان و آموزش از اهداف مرکز نوآوری بهداشت روان
مسئول مرکز نوآوری دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران با بیان این که در نظر است با برگزاری رویدادهای کشوری بتوان این مرکز نوآوری را به قطبی در کشور برای راهاندازی و تجاریسازی ایدههای حوزه روان و آموزش تبدیل کرد، گفت: استقرار بیش از هشت تیم استارتآپی در حوزه سلامت روان و آموزش با تمرکز بر حوزه کودک و نوجوان که بتوانند تحولی در این حوزه ایجاد کنند، از اهداف آتی این مرکز خواهد بود.
-
فعالیتهای چهارگانه مرکز نوآوری جغرافیا در دانشگاه تهران
مسئول مرکز نوآوری دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با بیان این که مراکز رشد و نوآوری به دنبال کاربردی کردن معلومات و تکمیل چرخه دانش هستند، یادآور شد: فعالیتهای مرکز نوآوری جغرافیا حول گروههای چهارگانه جغرافیا، یعنی جغرافیای انسانی (برنامهریزی شهری و روستایی)، جغرافیای طبیعی (ژئومورفولوژی، اقلیم و مدیریت مخاطرات)، GIS و سنجش از دور و جغرافیای سیاسی خواهد بود.
-
آغاز فراخوان چهارمین جشنواره ملی زن و علم
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ارسال نامه ای به رؤسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری، فراخوان چهارمین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) را اعلام کرد.
-
آغاز به کار تنها ناشر تخصصی کتب علوم زیست فناوری در کشور
انتشارات زیست فناوری به عنوان تنها ناشر تخصصی کتب علوم زیست فناوری در کشور به سردبیری پروفسور داریوش فرهود (پدر علم ژنتیک) آغاز به کار کرد.
-
در یک مطالعه بررسی شد
دانشگاههای نوآور چه ویژگیهایی دارند؟
پژوهشگران علمسنجی دانشگاه شاهد با انجام مطالعهای شاخصهای نوآوری در دانشگاههای جهان را بررسی کرده و شاخصهایی را برای ارزیابی نوآوری در دانشگاههای ایران معرفی کردند.
-
درمان زخم پای دیابتی با دانش ایرانی/تجاریسازی ۴ نسل از دستگاه نوار قلب
یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به ساخت دستگاهی برای زخم پای دیابتی شده که این دستگاه قادر است در مدت کوتاهی این نوع زخمها را بهبود دهد. همچنین تجاریسازی چهار نسل از دستگاه نوار قلب از دیگر دستاوردهای این شرکت بوده است.
-
جام بازیهای کامپیوتری برگزار میشود
همزمان با برگزاری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱، اولین دوره مسابقات استارکاپ برگزار خواهد شد.
-
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد:
چاپ مقاله نباید تنها راه اثبات شایستگی علمی باشد
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد گفت: باید ذهنیت دانشجویان از چاپ مقاله به عنوان "تنها" راه اثبات شایستگی علمی تغییر کند.
-
دعوت از سرمایه گذاران و استارتآپها برای ارائه ایده در حوزه بورس و بانک
یکی از شتابدهندههای تخصصی حوزه بورس، بانک و بیمه به منظور توسعه اکوسیستم مالی کشور اقدام به انتشار فراخوانی برای جذب ایدههای نوآور در این حوزه کرده و ایدههای برتر از حمایتهای این شتابدهنده برخوردار خواهند شد.
-
جلوگیری ۸۶ درصدی از اتلاف انرژی در صنایع با نانوعایقهای حرارتی
رنگ عایق حرارتی با چسبندگی بالا بر روی سطوح فلزی تولید شده در یکی از شرکتهای فناور از هدر رفت انرژی و اتلاف حرارتی جلوگیری میکند و بهدلیل ضریب انتقال حرارت بسیار کم، اثربخشی بالایی در ایزولاسیون حرارتی در صنایع دارد.
-
با ساخت نخستین روتور توربین بخار؛
ایران در میان پنج کشور برتر سازنده روتور توربین جهان قرار گرفت
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران از ساخت نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران در البرز خبر داد و گفت: برای خرید این توربین از خارج کشور به ۹۰۰ میلیارد ریال (حدود سه میلیون یورو) ارز نیاز بود که با ساخت داخل این روتور، تمامی هزینههای صرف شده به ۳۵۰ میلیارد ریال کاهش یافته است.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
دلایل کمبود IVIGضد کرونا برای بیماران بدحال/چشم امید محققان به مسؤولان برای احداث پالایشگاه خون
گروهی از محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده بیودارو با وارد کردن فناوریهای لازم موفق به تولید داروهایی با منشا پلاسما مانند IVIG برای درمان مبتلایان به کرونا شدند، ولی به گفته آنها با شیوع اپیدمی کرونا در کشور افراد کمتری برای اهدای پلاسما مراجعه میکنند که این امر با توجه به شرایط تحریمی علیه کشور، باعث شده بیماران مبتلا با کمبود این دارو مواجه شوند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.