• شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402011204631
  • خبرنگار : 30147

بخشدار سرولایت خبر داد

تخریب مراتع با چرای زودهنگام دام‌های عشایر سرولایت

تخریب مراتع با چرای زودهنگام دام‌های عشایر سرولایت

ایسنا/خراسان رضوی بخشدار سرولایت گفت: برخی عشایر و دامداران با انتقال زودهنگام دام‌ها باعث تخریب و آسیب رساندن به مراتع می‌شوند.

باقر صدیقی در گفت‌وگو با ایسنا از برخورد قضایی با متخلفان انتقال و چرای دام پیش از موعد به مراتع و چراگاه‌ها خبر داد.

وی با اشاره به شروع فصل چرای دام و حضور عشایر در مراتع استحفاظی از پایان اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های دریافت شده، برخی دامداران بدون توجه به مجوزهای صادره و قوانین جاری چرای دام و تعهدات آنان به رعایت قوانین به ویژه رعایت زمان و حدود مکان‌های تعیین شده متأسفانه از هم اکنون شروع به انتقال دام‌های خود کرده‌اند.

نماینده دولت در سرولایت خاطرنشان کرد: مجوزهای صادره از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دارای شرایط و قوانین حفظ و پایداری مراتع و چراگاه‌ها است که دامداران باید به آنها پایبند باشند.

وی ادامه داد: با توجه به موهبت‌های الهی و وجود چراگاه‌های مطلوب در منطقه، متأسفانه برخی عشایر و دامداران با انتقال زودهنگام دام‌ها باعث تخریب و آسیب رساندن به مراتع می‌شوند.

صدیقی افزود: بسیاری از اهالی و ساکنان روستاهای همجوار این چراگاه‌ها با ابراز نارضایتی از این تخریب عمومی خواستار برخورد جدی با این اشخاص شده‌اند.

بخشدار سرولایت تصریح کرد: در این خصوص پیگیری‌های لازم برای صدور دستور مقامات قضایی و برخورد جدی با آنان از سوی اداره منابع طبیعی صورت گرفته است.

وی تأکید کرد: برخی از این افراد با فروش پروانه چرا و حدود مکان‌های مجوزدار خود به دیگر افراد و یا استفاده از تعداد دام بیشتر از میزان تعیین شده در پروانه خود باعث نگرانی و ابراز نارضایتی اهالی و ساکنان منطقه می‌شوند.

 صدیقی توصیه کرد: موهبت‌های طبیعی و خدادادی فراوانی در منطقه با شرایط اقلیمی پراکنده وجود دارد که لازم است با حفظ آنها به توسعه مطلوب اکوسیستم و چرخه غذایی کمک کنیم و زمینه امیدواری عشایر و دامداران را به عنوان تنها منبع معیشت و درآمد اقتصادی خانوارهای روستایی فراهم کرد.

 بخش سرولایت نیشابور با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص خود، دارای مراتع و چراگاه‌های بسیار مطلوبی است و همه ساله پذیرای جمعیت عشایری است که پس از قشلاق از دیگر شهرستان‌های همجوار به این منطقه مراجعه می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha