• یکشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402091913297
  • خبرنگار : 30057

معاون علمی رئیس‌جمهوری:

تزریق پول و حمایت‌های مادی روش کارآمد برای ماندگاری استعدادها نیست

تزریق پول و حمایت‌های مادی روش کارآمد برای ماندگاری استعدادها نیست

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با بیان اینکه راهکارهای تزریق پول و حمایت‌های مادی روش پایدار و کارآمد برای جذب و ماندگاری استعدادها نیست، گفت: امروزه دنیا با چالش جدی ماندگارسازی نیروی انسانی مواجه است و باید از سازوکاهای اثربخش، آینده‌نگرانه و کارآمد همچون فرصت‌سازی برای اثرگذاری یک نخبه به منظور حفظ سرمایه‌های ارزشمند انسانی بهره ببریم.

به گزارش ایسنا، به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به جایگاه جهاد دانشگاهی به عنوان حلقه‌ای واسط میان صنعت و دانشگاه، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی چیزی فراتر از دانشگاه و در عین حال دارای سختی و خشکی کمتر از صنعت است. صنعت پیچیدگی‌ها و سختی‌های خود را دارد و دانشگاه یک فضای نرم و ملایم دارد که جهاد دانشگاهی چیزی مابین این دو است؛ از این رو جهاد دانشگاهی یکی از بهترین و تاثیرگذارترین نهادهای کشور در ایجاد فضایی برای شناخت دانشگاهیان از نیاز بازار است و حل مسأله را، از مرحله بازار شروع می‌کند تا به تولید علم و فناوری مورد نیاز برسد.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر ضرورت شناخت هرچه‌ بیشتر دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی، افزود: این دانشگاه می‌بایست با ساختار جهاد دانشگاهی پیوند بخورد، به طوری‌که دانشجویان از نزدیک مسائل واقعی را ببینند و در مسیر حل آنها گام بردارند؛ جهاد دانشگاهی بستری است که دانشجو با رویکرد بازار محوری و حل مساله کارش را پیش می‌برد و از این جهت تاکید دارم که دانشجویان هرچه بیشتر با این سازمان در تعامل باشند.

وی با اشاره به پروژه‌های همکاری با جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به قدری فرصت و ظرفیت دارد که اگر دانشگاه به عرصه حل مساله‌های جهاد ورود کند و به نظام نیازهای جهاد دانشگاهی متصل شود، ضمن حل بسیاری از مسائل کشور به دست جامعه دانشگاهی، بخش قابل توجهی از نیاز به اشتغال نیز برطرف خواهد شد؛ چراکه بازار، تشنه نیروی انسانی توانمند در حل مسائل است و کافی است نیروی انسانی را متناسب با نیازها تربیت کنیم. تعهد می‌کنم اگر همت کنید و دانشجویان برای اتصال دانشگاه به نیازهای جهاد دانشگاهی متصل شوند، قطعا نوآوری‌ها به اشتغال و حل مساله‌ها منجر خواهد شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با بیان این‌که حرکت جدی کشور به سوی تولید علم، توسعه فناوری و حرکت در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، زمینه‌ساز بیداری کشورهای منطقه شده است، افزود: کشوری که با وجود این حجم از تحریم‌ها و فشارهای شدید در عرصه علم و فناوری در دنیا حرف‌های جدی برای گفتن دارد، قطعاً در شرایط نبود تحریم‌ها می‌توانست در بالاترین نقاط توسعه علم و فناوری قرار بگیرد. مشاهده همین اراده و عزم جدی، باعث شده کشورهای منطقه بیدار شوند و متوجه شوند که تنها معبر رسیدن به پیشرفت، توسعه علم و فناوری است.

دهقانی فیروزآبادی با بیان این‌که راهکارهای تزریق پول و حمایت‌های مادی با توجه به رقابت جدی دنیا برای جذب نیروی انسانی متخصص و محدودیت‌های کشور، روشی پایدار و کارآمد برای جذب و ماندگاری استعدادها نیست، خاطرنشان کرد: امروزه دنیا با چالش جدی ماندگارسازی نیروی انسانی مواجه است و باید از سازوکاهای اثربخش، آینده‌نگرانه و کارآمد همچون فرصت‌سازی برای اثرگذاری یک نخبه به منظور حفظ سرمایه‌های ارزشمند انسانی بهره ببریم.

وی با اشاره به ظهور مفهوم «عشایر فناوری»، گفت: افراد دیگر در یک نقطه ماندگار نمی‌شوند و بر اساس فرصت‌ها، محل اقامت و ماندگاری خود را انتخاب می‌کنند و به همین تناسب هرجای دیگری که فرصت اثرگذاری، کسب درآمد و خلق ارزش باشد، مقصد نیروی انسانی متخصص یا همان «عشایر فناوری» خواهد بود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر ایجاد فرصت‌های اثرگذاری برای نخبگان، گفت: نخبه باید خود را متعلق به کشور بداند و واقف باشد که هیچ‌کس جز خودش نیست که این کشور را بسازد.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به تحول در رویکردهای ارزیابی و شناسایی نخبگان، گفت: قویا معتقدم مهندس بودن، پزشک یا ریاضیدان خوب بودن، تنها ملاک نخبگی نیست و ممکن است که یک طراح لباس خوب، یک نجار یا یک آهنگر هم در زمره نخبگان یک جامعه قرار بگیرد.

رئیس‌ بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: آیین‌نامه‌های جدید بنیاد، به سوی عدم تمرکز بر حوزه‌های دانشگاهی و گسترده شدن دایره نخبگی از یک سو و مکانیزم‌های شناسایی و جذب از خوداظهاری به کشف فعال و هوشمند نخبه‌ها با استفاده از استادان محور تغییر یافته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha