ابوطالب شفقت شامگاه گذشته (۱۹ شهریور ماه) در دیدار با ارزیاب یونسکو در خرمآباد، اظهار کرد: توسعه گردشگری و ایجاد زیرساختهای مرتبط با آن میتواند زمینه توسعه اقتصادی و تبادلات فرهنگی را فراهم کند.
او گفت: این استان از جاذبههای خدادادی و دستساز زیادی بهرهمند است که با معرفی بیشتر آنها میتوان زمینه جذب گردشگر و بهرهمندی از رونق اقتصادی حوزه گردشگری را در لرستان فراهم کرد.
وی بیان کرد: ثبت جهانی دره خرمآباد بهعنوان تنها بخشی از داشتههای فرهنگی و تاریخی لرستان میتواند به معرفی بیش از پیش داشتههای تاریخی این استان کمک کند.
استاندار لرستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جاذبههای گردشگری لرستان مانند آبشارها و چشماندازهای طبیعی از جمله نعمتهای خدادادی این استان بوده و بخش دیگری از آثار تاریخی و گردشگری استان مانند غارها و قلعه تاریخی فلکالافلاک بهصورت دستساز ایجاد شده است.
وی لرستان را استانی چهارفصل با جاذبههای طبیعی، تاریخی، فرهنگی و دستساز دانست و اظهار کرد: وجود آبشارها، تنگهها، کوهها و دشتهای مختلف در کنار آثار مذهبی و مساجد، گردشگری این استان را میتواند متمایز کند.
او بیان کرد: جاذبههای گردشگری لرستان ترکیب مناسبی برای جذب گردشگر از سراسر جهان است که میتوان از صنعت گردشگری بهعنوان یک صنعت پیشران برای توسعه اقتصاد و ترویج فرهنگ لرستان بهرهمند شد.
بر پایه این گزارش، ارزیاب یونسکو در روزهای اخیر برای بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد، در لرستان حضور داشته و از نزدیک به بررسی غارهای تاریخی و پیش از تاریخ این دره، قلعه فلکالافلاک و پلهای تاریخی میپردازد.
غارهای کلدر، قمری، گیلوران، یافته، کنجی و دو پناهگاه صخرهای گر ارجنه و پاسنگر در دره تاریخی خرمآباد قرار دارند و قلعه فلکالافلاک و دره خرمآباد بهعنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) انتخاب شدهاند.
انتهای پیام
نظرات