• پنجشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403090100302
  • خبرنگار : 50176

فرماندار:

احداث سدهای چولهول مطالبه جدی مردم معمولان است

احداث سدهای چولهول مطالبه جدی مردم معمولان است

ایسنا/لرستان فرماندار معمولان گفت: احداث سدهای چولهول مطالبه جدی مردم شهرستان است.

محمد ناظری امروز یکم آذرماه در آیین افتتاحیه ایستگاه پمپاژ سرنجه زیودار بیان کرد: شهرستان معمولان با وسعت ۱۵۴۰ کیلومتر مربع، یکی از شهرستان‌هایی است که در دو قطب کشاورزی و گردشگری پتانسل‌های بی‌نظیری دارد؛ در حوزه کشاورزی قریب به ۶۰ هزار هکتار منابع ملی وجود دارد، همچنین ۲۲ هزار هکتار زمین زراعی که تقریبا ۴هزار و ۵۰۰ هکتار زمین آبی و مابقی دیم هستند.

ناظری تصریح کرد: شهرستان معمولان از حیث تولید محصولات کشاورزی، در همه‌ی محصولات صاحب برند و نام اسنت، خصوصا انجیر سیاه که قطب تولید این محصول در کشور هستیم و از نظر بین‌المللی پس از کشور ترکیه رتبه دوم تولید این محصول را داریم که البته به نوعی رتبه اول را داریم و باتوجه به شرایط اقلیمی، انجیر معمولان زودتر از انجیر ترکیه به بازار می‌آید و می‌تواند جنبه صادراتی و ارزآوری داشته باشد.

وی ادامه داد: در مدت یک‌ساله برداشت این محصول، بیش از ۴۶هزار تن انجیر تولید و گردش مالی قابل قبولی در اقتصاد شهرستان، استان و حتی کشور می‌تواند داشته باشد.

فرماندار شهرستان معمولان یادآور شد: یک‌هزار و ۲۰۰هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان، در منطقه سرنجه زیودار وجود دارد و با توجه به اینکه غالب شغل مردم کشاورزی است و علی‌رغم اینکه نیاز به وجود صنعت در شهرستان احساس می‌شود اما آورده و داشته‌هایی که سالیان سال جنبه خدادادی داشته و مردم زحمت کشیده‌اند را باید حفظ کنیم، لذا شهرستان معمولان می‌تواند بعنوان یک قطب در صنعت کشاورزی در کشور خودنمایی کند.

وی خاطرنشان کرد: به واسطه وجود رودخانه‌های دائمی چولهول، مادیان رود و کشکان در این شهرستان، علاوه بر تولید محصولات باغی می‌تواند در زمینه تولید صیفی‌جات و غلات هم نقش داشته باشد و خواسته مردم این است که با وجود اینکه این رودخانه‌ها در سیل سال ۹۸ و ۸۴ و قبل‌تر هم خساراتی را برای مردم داشته اما بتوانیم از این رودخانه‌ها حداکثر استفاده را داشته باشیم.

ناظری عنوان کرد: یکی از خواسته‌های مردم احداث سدهای چولهول است که در فاز مطالعاتی بوده و امیدواریم جهاد کشاورزی کمک کند و کار ساخت این سد تسریع داده شود.

وی گفت: در بخش زیرساخت‌های حوزه کشاورزی مشکل داریم و به واسطه توپوگرافی و شرایط جغرافیایی که شهرستان معمولان دارد، ریزش‌ها و نزولات آسمانی که سال گذشته هم به میزان خوبی بود، بحث آسیب پذیری زیرساخت‌ها از جمله جاده‌های بین مزارع و باغات بوده که در سیل سال ۹۸ و برخی هم طی یکی دوسال قبل آسیب جدی دیده‌اند و مطالبه عموم کشاورزان است.

فرماندار شهرستان معمولان در ادامه با اشاره به حمایت‌های تسهیلاتی اضافه کرد: ۱۴ نهاد حمایتی وجود دارد و ما هم در حوزه تسهیلاتی ورود کرده‌ایم و کمیته امداد حضرت امداد، بهزیستی، بنیاد برکت، بنیاد کرامت و بنیاد علوی همکاری داشته اند و امیدواریم با پیگیری جهاد کشاورزی استان، در بخش ادوات و توسعه زیرساخت‌ها به کشاورزان کمک کنیم.

وی بیان کرد: موضوع مهمی که نیاز شهرستان معمولان و بسیار حائز اهمیت بوده بحث صنایع تبدیلی است؛ در شهرستان معمولان به علت عدم وجود زیرساخت‌های تبدیلی از جمله سردخانه و فرآوری مجبور به خام فروشی محصولات هستیم، در حالی که تهیه مقدار کمی از این محصولات در استان‌های دیگر با هزینه زیادی همراه است اما کشاورزان ما با هزینه اندکی محصولات را عرضه می‌کنند. ‌

ناظری تصریح کرد: ما در کنار انجیر و انجیرستان، تجربه موفق زیتون را در منطقه  پشت تنگ شاکرمی داریم و در حوزه تسهیلاتی کمک کردیم و همچنین جهادکشاورزی در بحث صنایع تبدیلی و صدور پروانه همکاری کردند و الان به دنبال این هستیم که باغات زیتون را در آن منطقه توسعه بدهیم و با توجه به اینکه این شهرستان آب و هوای چهار فصل و متفاوت، زمین حاصلخیز و آب روان در اطراف شهرستان دارد یکی از مناطقی که کمترین دغدغه را داشته و اقتصاد و استطاعت مالی خوبی دارند همین منطقه انجیرستان بوده و خواسته و مطالباتی که دارند عمومی و زیرساختی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha