• یکشنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403071511920
  • خبرنگار : 50046

شانس تولید بوته قوی و افزایش سرعت جوانه زنی با کاشت بذر در عمق مناسب

شانس تولید بوته قوی و افزایش سرعت جوانه زنی با کاشت بذر در عمق مناسب

ایسنا/خراسان شمالی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: شانس تولید بوته قوی و افزایش سرعت جوانه زنی با کاشت بذر در عمق مناسب زیادتر می شود.

دکتر علیرضا خداشناس در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با موضوع عمق کشت بذور در اراضی کشاورزی اظهار کرد: موفقیت در استقرار بوته اولین مرحله حیاتی برای تولید محصول است و موفقیت و شکست در تولید محصول را تعیین می کند.

وی توضیح داد: کاشت و استقرار موفق بذر عامل اصلی تعیین کننده عملکرد دانه گندم و جو است و در این زمینه علاوه بر کیفیت بذر، موضوع بسیار مهم عمق کاشت بذر است. عمق کاشت بذر یکی از عوامل کلیدی مدیریتی در دستیابی به تراکم بوته و سبز بوته مطمئن در مزرعه برای تامین حداکثر پتانسیل عملکرد دانه است و اهمیت آن در مزارع دیم بیشتر است.

خداشناس افزود: قرار دادن بذر در عمق مناسب شانس تولید بوته قوی و سرعت جوانه زنی را افزایش می‌دهد. همچنین قرار دادن بذر در عمق مناسب موجب کاهش میزان بارندگی موثر برای سبز شدن بذور می‌شود بنابراین بذور با بارندگی کمتری سبز می‌شوند. این وضعیت به ویژه برای سبز شدن رقم‌های گندم پاییزه با بارندگی‌های پاییزه و قبل از وقوع سرمای زمستان بسیار مهم است.

وی ادامه داد: در رابطه با رعایت عمق کاشت بذور باید به این نکته توجه داشت که دیسک، کولتیواتور یا سایر ادوات وسیله مناسب کشت بذر نیستند، تنها برای کشت بذر و بهره مندی از منافع ناشی از انجام درست آن، باید از دستگاه‌های کارنده بذر استفاده شود و هیچ از یک از سایر ادوات، جایگزین دستگاه‌های کارنده نظیر عمیق‌کار دیم یا کارنده‌های دیگر نخواهد بود. انتخاب رقم مناسب برای کاشت نقش مهمی در موفقیت تولید دارد و مجهز نبودن به ادوات کاشت می‌تواند یکی از عللی باشد که فرصت استفاده از رقم‌های مناسب اما با طول کولئوپتیل کوتاه را فراهم نکند و از این جهت نیز پتانسیل تولید تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش یابد. به عبارت دیگر تجهیزات کشت نیز با افزایش شرایط انتخاب رقم‌های مناسب موجب بهبود پتانسیل تولید می‌شوند.

رئیس ایستگاه تحقیقات دیم شیروان گفت: عمق کشت علاوه بر رشد، بر مراحل نموی غلات نیز تاثیر دارد و با تاخیر در مراحل نموی و کاهش تعداد پنجه ها، کیفیت و کمیت دانه های تولیدی را تحت تاثیر قرار می دهد. رقم های غلات زمستانه باید حتما پاییز و با ویگور مناسب سبز شوند. برای این منظور دو برنامه مدیریتی کشت به موقع و تنظیم عمق کشت متناسب با زمان فرارسیدن سرمای زمستانه باید مد نظر قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha