• یکشنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1403072922135
  • خبرنگار : 30057

همکاری «امیرکبیر» با ستاد کل نیروهای مسلح در توسعه هوش مصنوعی

همکاری «امیرکبیر» با ستاد کل نیروهای مسلح در توسعه هوش مصنوعی

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این دانشگاه در دهه ۹۰ از ۴۳ طرح کلان ملی در ۱۶ پروژه کلان همکاری داشته است، گفت: امروزه نیز تحقیقات کاربردی در حوزه های نوظهور مانند هوش مصنوعی تحقیقات را در دستور کار داریم و در این راستا با ستاد کل نیروهای مسلح برای مطالعات هوش مصنوعی با کاربرد در این ستاد کل موافقت نامه همکاری، منعقد و مرکز تحقیقات مشترک ایجاد کردیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رهایی امروز در همایش علمی ترویجی کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار سازمان اتکا، امنیت غذایی را یکی از موضوعات مهم و مطرح در یک دهه اخیر دانست و افزود: سازمان اتکا در تامین مواد غذایی نقش تعیین کننده ای در این حوزه دارد.

وی دانشگاه امیرکبیر را متشکل از ۱۸ دانشکده، ۲۰ پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی با قدمت ۷۰ ساله فعالیت دانست و ادامه داد: تاکنون این دانشگاه ۴۰ هزار دانش آموخته به جامعه ارائه داده که در بخش‌های فنی و مهندسی و مدیریتی و صنعتی مشغول به فعالیت هستند.

رهایی با بیان اینکه از ۱۸ دانشکده این دانشگاه، ۱۶ دانشکده در حوزه فنی و مهندسی اقدام به تربیت نیروی انسانی کرده‌اند، یادآور شد: این دانشگاه جدولی کامل از رشته های فنی و مهندسی چه در حوزه های کلاسیک آن مانند رشته های مهندسی برق و کامپیوتر و چه رشته های نوظهور مانند نفت و پلیمر و غیره دارد و در این رشته ها دانشجو پذیرش می کند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: یکی از اهدافی که دانشگاه در کنار تربیت نیروی انسانی متخصص پیگیری می کند انجام تحقیقات در سطح کلان است و در این راستا ما در همکاری با دستگاه های مختلف نیازهای آنها را احصاء می کنیم و در قالب تعریف پروژه های تحقیقانی، در دانشگاه اجرا می کنیم.

رهایی با اشاره به همکاری این دانشگاه در طرح های کلان ملی در دهه ۹۰ خاطر نشان کرد: در آن برهه زمانی از ۴۳ طرح کلان ملی ما در ۱۶ پروژه کلان همکاری داشتیم که از جمله آنها می توان به پروژه کلان شبکه اطلاعات و ساخت ماهواره اشاره کرد.

رهایی با بیان اینکه امروزه این جهت گیری در دانشگاه به صورت فراتحقیقاتی دنبال می شود، ادامه داد: یکی از حوزه های نوظهوری که در دستور کار ما قرار دارد حوزه هوش مصنوعی و کوانتوم است و ما در مهر ماه سال جاری در ۸۰ رشته راهبردی و اولویت دار پذیرش دانشجو داشته‌ایم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به حرکت این دانشگاه به سمت توسعه فناوری های مرتبط با هوش مصنوعی، خاطر نشان کرد: کشورهای مختلف سرمایه گذاری های زیادی در این حوزه داشته اند و این دانشگاه نیز جزء اولین دانشگاه های کشور است که از سال های قبل اقدام به ایجاد رشته مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی به عنوان یکی از گرایش های این رشته کرد.

وی با بیان اینکه این دانشگاه اقدام به پذیرش دانشجوی دکتری در رشته مهندسی کامپیوتر از سال های قبل کرده است، ادامه داد: ما به دنبال اجرای تحقیقات کاربردی با حضور ۴۰ نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه اقدام به تأسیس دانشکده هوش مصنوعی کردیم و تاکنون موفقیت نامه ای با ستاد کل نیروهای مسلح در راستای انجام مطالعات حوزه هوش مصنوعی مورد نیاز این ستاد امضا شد.

رهایی راه اندازی مرکز تحقیقاتی مشترک با ستاد کل نیروهای مسلح را اقدام دیگر این دانشگاه نام برد و یادآور شد: امروزه هوش مصنوعی در همه عرصه های زندگی ما نفوذ کرده است و از سوی دیگر کشورهای بزرگ و پیشرفته سرمایه گذاری های زیادی در این حوزه داشته اند چرا که آنها می دانند برای ترسیم دورنمایی از صنعت آینده خود، هوش مصنوعی نقش بی بدیلی را دارد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره اهمیت هوش مصنوعی، اظهار کرد: در این راستا در وزارت علوم با حضور جمع زیادی از اساتید سند توسعه هوش مصنوعی در آموزش را تدوین کردیم و در معاونت علمی ریاست جمهوری نیز سند ملی هوش مصنوعی تدوین و همچنین سازمان ملی هوش مصنوعی تاسیس شد و در کشور نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا سرمایه گذاری در این حوزه گسترش یابد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha