هادی حق شناس امروز، ۱۳ آبان ماه در دومین جلسه شورای معادن استان گیلان با اشاره به اهمیت معادن در توسعه و رونق چرخه اقتصادی استان، اظهار کرد: باید به درستی از ظرفیت معادن فعال بهرهبرداری شود، همچنین معادن غیرفعال استان شناسایی و تعیین وضعیت شوند تا به مرحله اکتشاف برسند یا در صورت نیاز واگذار شوند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در استان ماسهشویی و معدنشویی داریم که مستلزم چاره اندیشی است، افزود: شبانه به صورت غیرقانونی ماسه سواحل برداشت میشود و در برخی معادن مورد استفاده قرار میگیرد.
استاندار گیلان ادامه داد: از مواهب طبیعت و بار رودخانهها باید به درستی استفاده کنیم و ماسه و دیگر مصالح به طریق درست بهرهبرداری شود، در حالیکه متاسفانه شبانه و غیرکارشناسی از بستر رودخانهها برداشت میشود که ضرورت دارد این شیوه اصلاح شود تا ضمن رفع نیاز تامین مصالح، طبیعت را هم حفظ کنیم.
حق شناس با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی در شمال و جنوب بیش از ۳۴۰ میلیون مترمکعب ماسه برداشت میکند و در همه جای دنیا هم به شیوه اصولی این کار انجام میشود، تصریح کرد: در بندر آستارا و بندر کاسپین ماسه بادی فراوانی وجود دارد که قابل استفاده است و این مصالح را باید هدایت کرد.
وی درخصوص پروندههای اختلافی حوزه صدور مجوزهای برداشت تاکید کرد: باید ظرف سه ماه آینده پروندههای اختلاف حوزه صدور مجوز که یک سال مسکوت مانده و منجر به صدور مجوز نشده، بررسی و تعیین وضعیت شوند.
استاندار گیلان با تاکید بر بررسی وضعیت معادن غیر فعال استان گفت: سازمان صمت مکلف است تمام معادن غیرفعال استان را تا پایان بهمنماه سالجاری تعیین تکلیف کند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ نهاد یا سازمانی حق برداشت غیر قانونی از سواحل یا رودخانه ها را ندارد و تخلف است، اضافه کرد: به نظامهای صنفی و متخصصین حوزه معدن اعتماد کنیم و از سواحل و رودخانههایی که دارای ظرفیت هستند و امکان بهره برداری از آن وجود دارد، برداشت انجام گیرد.
انتهای پیام
نظرات