تیمور پورحیدری امروز، ۱۳ آبان در دومین جلسه شورای معادن که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در استان ۵۰ معدن فعال، ۴۸ معدن غیرفعال و۱۲ معدن متروک داریم که برای غیرفعالها اخطارهای لازم مبنی بر انجام اکتشاف ارسال شده و برای معادن متروکه هم به فاصله ۶ ماه مزایده برگزار میشود و به اولین درخواست پروانه اکتشاف میدهیم.
مدیرکل صمت گیلان افزود: حدود ۵۰ درصد معادن استان به دلایلی همچون وجود معارضین محلی، مخالفت دستگاههای اجرایی و مشکلات دسترسی به بازار مصرف غیرفعال است.
وی در خصوص نوع ماده معدنی معادن استان گفت: ۸۴ درصد مصالح ساختمانی، یک درصد تزیینی، ۱۳ درصد غیرفلزی، ۲ درصد فلزی از جمله مادههای معدنی موجود در معادن استان است.
پورحیدری با اشاره به صدور مجوزهای برداشت موقت جهت تامین مصالح پروژههای عمرانی برای حوزههای مختلف گفت: ۱۷درصد شهرداریها، ۳۷ درصد شرکت آب منطقهای، ۲ درصد راه و شهرسازی، ۵ درصد راهداری، ۱۷ درصد ساخت و توسعه، ۲۲ درصد ارگانهای نظامی مجوز برداشت موقت جهت تامین مصالح مورد نیاز پروژههای عمرانی دریافت کردند.
مدیرکل صمت گیلان با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست امسال ۴۲ مجوز برداشت موقت از معادن استان به حجم بیش از یک میلیون و ۳۵۸ هزار تن صادر شده است، تصریح کرد: تعداد ۱۵۲ درخواست صدور پروانه اکتشاف در سامانه ثبت شده و ۲۹ مورد فرآیند اخذ مجوز را گذراندهاند.
مهرداد گودرزوند چگینی، رئیس مجمع نمایندگان گیلان و نماینده شهرستان رودبار در مجلس هم اظهار کرد:۸۰ درصد معادن استان در رودبار است اما هیچ عمرانی و آبادانی و آوردهای برای شهرستان نداشته و حتی باعث رانشی شدن جادهها شده و رانش جادهها اعتراض اهالی را در پی داشته است.
وی افزود: باید از جایی برداشت شود که مجاز باشد و ضرری برای اهالی و ساکنین منطقه نداشته باشد.
محمدرضا احمدی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی هم گفت: یکی از مشکلات معادن، عدم نظارت است. به عنوان مثال مجوز معدن برای یک متر صادر شده اما به اندازه ۵ متر برداشت میشود.
وی تردد ماشین های سنگین با حجم بار اضافی را از دیگر آسیب های معادن برای مردم منطقه دانست و افزود: ماشین های حمل مصالح به دلیل بار اضافه ای که می زنند باعث خسارت به زیرساخت های ارتباطی و جاده ها می شوند و این موضوع دغدغه ای جدی برای اهالی ساکن در اطراف معادن است.
انتهای پیام
نظرات