به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه با روزنامه «حریت» که روز یکشنبه منتشر شد، با اشاره به اینکه آنکارا به عنوان یک «دوست» باید «صادقانه» با طرفهای جنگ صحبت کند، اظهار داشت: «ترکیه با هر یک از طرفین درگیری روابط ویژه دارد و آماده است به حرفهای مسکو و کییف گوش دهد.»
او گفت: «یک راهحل عادلانه برای جنگ باید بر اساس تمامیت ارضی اوکراین باشد.»
آنکارا مدتهاست که از کییف در اصرار آن بر بازپسگیری کنترل کل قلمرو شناختهشده بینالمللی خود، از جمله شبهجزیره کریمه، که پس از کودتای میدان ۲۰۱۴ در کییف از اوکراین جدا شد و از طریق رفراندوم به روسیه پیوست، حمایت میکند.
این موضع به شدت با موضع روسیه در تضاد است؛ رهبری کرملین مکررا در مورد هر نوع حل و فصل احتمالی درگیری بیان میکند که این مساله باید واقعیتهای موجود میدانی را به رسمیت بشناسد.
مسکو همچنین میگوید که حاکمیت این کشور بر کریمه و همچنین مناطق خرسون و زاپوریژیا و همچنین دونتسک و لوهانسک قابل بحث نیست. به گزارش راشا تودی، این چهار منطقه در اواخر سال ۲۰۲۲ پس از برگزاری همهپرسی جداگانه در سرزمینهای مربوطه به روسیه ملحق شدند.
ترکیه مدتهاست در تلاش است تا در جنگ میان مسکو و کییف بهعنوان میانجی عمل کند. ترکیه در اوایل جنگ، میزبان مذاکراتی در استانبول بود که نهایتا به شکست انجامید و از آن به بعد بارها آمادگی خود را برای ایفای نقش میانجی در هرگونه مذاکرات احتمالی در آینده نشان داده است.
با این حال، مسکو گفته است که آنکارا موقعیت خود را بهعنوان یک میانجی بالقوه از دست داده است. در اوایل این هفته، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه به روزنامه حریت گفت رویکرد آنکارا را «گیجکننده» میداند و به جریان مداوم تسلیحات از ترکیه به اوکراین اشاره کرد.
لاوروف گفت: «متأسفانه آنکارا به همکاری نظامی-فنی خود با رژیم کییف ادامه میدهد. نیروهای مسلح اوکراین از سلاحهای ترکیه برای کشتن سربازان و غیرنظامیان روسی استفاده میکنند.»
این دیپلمات ارشد روس افزود، همچنین بعید است که «هیچ کشوری، از جمله ترکیه، در تلاشهای میانجیگری موفق شود»، زیرا کییف و حامیان آن تمایلی برای مذاکره نشان ندادهاند.
انتهای پیام
نظرات