روحالله متفکر آزاد چهارشنبه، ۱۶ آبان ماه در نشست بررسی ناترازی انرژی استان که در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: برای راهاندازی دوباره این پروژه دو میلیارد دلار نیاز است.
وی با بیان اینکه یک همت جمعی واصل شد تا فاز بعدی نیروگاه تبریز پیشروی کند، افزود: ما نامهای به همراه چهار نماینده دیگر تبریز به وزیر نیرو دادهایم و زمینی برای شرکت بابت احداث فاز دوم نیروگاه درخواست کردهایم. با احداث این فاز ظرفیت بیش از ۱۲۰۰ مگاواتی به شبکه اضافه خواهد شد.
متفکر آزاد با بیان اینکه اگر صادقانه بگویم در حال حاضر ۲۰ هزار مگاوات پیک در کشور کم داریم، گفت: توسعه کشور رو به جلو است و این مسئله ایجاب خواهد کرد که حوزه برق جدی تر پیگیری شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای رشد اقتصادی به برق بیشتری نیاز است و شبکه گازی توان پوشش نیروگاهی را ندارد.
وی بیان کرد: ما در برخی از فازهای پارس جنوبی با کمبود فشار گاز مواجه شدهایم و نیاز به فشار افزایی داریم. اگر بخواهیم با این روند به مصرف گاز ادامه دهیم کمتر از پنج سال آینده گاز تولیدی کشور کفاف مصرف تجاری و خانگی را کرده و توسعه کشور متوقف خواهد شد.
متفکر آزاد ادامه داد: احتمال اینکه مازوت سوزی آغاز شود وجود دارد، من ۱۷ مهرماه سال جاری نامهای به دکتر توکلی نوشتم و از ایشان خواستم این کار در زمان ضرورت انجام شود.
وی با بیان اینکه بنده و سه نماینده مجلس که عضو کمیته انرژیهای نو و تجدیدپذیر هستیم تمرکزمان در مجلس و دولت به سمت تولید برق از مسیرهای غیر سوختهای فسیلی است، افزود: کسانی که میگفتند انرژی هستهای را کنار بگذاریم امروز باید پاسخگوی عمل احساساتی خود باشند.
وی اظهار کرد: ۱۰۰۰ مگاوات برق هستهای در نیروگاه بوشهر تولید میشود، برق هستهای برق پایداری است که هیچ اتلافی در آن رخ نمیدهد اما در برنامه هفتم توسعه، تکلیف دولت مبنی بر این شد که این مقدار به ۳۰۰۰ مگاوات افزایش یابد.
وی به حوزه انرژیهای خورشیدی اشاره کرد و افزود: کشور به سرعت در مسیر توسعه برق سولار است که خریدهایی خارجی از چین انجام داده و این انرژی در تبریز و خمین نیز تولید میشود.
وی با بیان اینکه مشکل ناترازی مشکل عمومی بوده و مشکل یک بخش نیست، گفت: دو مسیر غیرقابل اجتناب، افزایش تولید و مدیریت مصرف باید همزمان انجام شود.
متفکر آزاد اظهار کرد: افزایش تولید در برق و گاز ضرورت دارد اما اگر مصرف آن مدیریت نشود هرچقدر افزایش تولید باشد در بخش خانگی و تجاری مصرف شده و در توسعه کشور سهمی ایفا نمیکند.
وی افزود: ۲.۸ درصد از ۸ درصد توسعه متعلق به بهرهوری است.
وی با بیان اینکه مصرف سوخت و بنزین واقعا مصرف وحشتناکی بوده و عدالت در یارانه بنزین نیز تحقق نیافته است، گفت: با پیشنهاداتی در مورد یارانه بنزین در دولت سیزدهم موافقت شده بود که امیدوارم در دولت جدید نیز موافقت شود.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که یارانه انرژی در اختیار مردم قرار دهیم که آن بسته شامل سوخت مثل بنزین، گاز و برق است که هر خانوار دارای یک میزان از این یارانه در ماه است و اگر خانوادهای مدیریت مصرف داشته و از میانگین کمتر مصرف کند میتواند مازاد بسته خود را به قیمت آزاد بفروشد.
وی ادامه داد: ۶۵ هزار میلیارد تومان هزینه برای خرید بنزین در سال آینده کنار گذاشته شده که حدود یک چهارم بودجه عمرانی کشور است.
انتهای پیام
نظرات