• پنجشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403090805718
  • خبرنگار : 50181

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معارفه شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معارفه شد

ایسنا/کرمانشاه آیین معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار و دکتر «علی سروش» به عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی و از زحمات سه ساله دکتر «قباد محمدی» رئیس پیشین این دانشگاه تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر قباد محمدی رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، امروز (هشتم آذر) در این مراسم که با حضور معاون وزیر وزیر بهداشت و جمعی از مسئولین استان برگزار شد، به بیان گزارش عملکرد سه ساله خود پرداخت و گفت: برخی از اقداماتی که صورت گرفته، در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کم‌نظیر و برخی بی‌نظیر بوده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سال قبل سریع‌ترین پیشرفت علم و دانش بین تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را به خود اختصاص داد، افزود: سال گذشته رتبه ششم کشور را در جشنواره رازی و در حوزه پژوهش کسب کردیم و همچنین برای اولین بار در سال گذشته جزو دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک دسته‌بندی شدیم.

محمدی اضافه کرد: سال گذشته سهم اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از یک درصد اساتید برتر جهان ۲۶ نفر و از دو درصد برتر ۵۳ نفر بود که در این زمینه به نسبت تعداد اعضای هیات علمی، بالاترین تعداد را در کشور داشتیم.

وی یادآور شد: در این مدت ۲۰ رشته جدید تخصصی و فوق تخصصی را راه‌اندازی کردیم.

رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از اقداماتی که در حوزه زیرساخت و تجهیزات صورت گرفته نیز یاد کرد و افزود: رتبه اول جشنواره شهید رجایی را در تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به استان که عمدتا عمرانی بودند، کسب کردیم.

محمدی از افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی یاد کرد و ادامه داد: با خوابگاه دیگری که با ظرفیت ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر در دست احداث است، این افزایش ظرفیت سال آینده به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.

وی تکمیل اورژانس ۷۷ تختخوابی بیمارستان طالقانی را نیز از دیگر اقدامات زیرساختی برشمرد و اضافه کرد: این اورژانس را با پیشرفت ۳۵ درصدی و بدون یک ریال اعتبار تحویل گرفتیم اما اکنون پیشرفت آن ۱۰۰ درصد است.

محمدی درباره بیمارستان شهید رئیسی نیز عنوان کرد: این بیمارستان بزرگ که اعتبار آن به نرخ امروز حدود دو هزار میلیارد تومان است را نیز با پیشرفت ۴۵ درصد تحویل گرفتیم، اما اکنون طبقات بالای آن آماده پذیرش بیمار است.

رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از اجرای بیش از یکصد پروژه عمرانی در نقاط محروم استان از جمله خانه‌های بهداشت و ... نیز خبر داد.

وی سپس به وضعیت بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه دانشگاه را با ۱۳۵۰ میلیارد تومان بدهی و تراز منفی ۲۵۰ میلیارد تومان تحویل گرفتیم، یادآور شد: اگر برخی از اقدامات در حوزه کاهش هزینه‌ها صورت نمی‌گرفت، اکنون به تراز منفی سه هزار میلیارد تومان می‌رسیدیم، اما تراز فعلی ما منفی ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان است.

محمدی میزان بدهی فعلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را نیز دو هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سهم ما از میزان بدهی کل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که بنا به گفته وزیر بهداشت حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان است، یک چهلم است و از نظر بدهی جزو دانشگاه‌های علوم پزشکی خوب محسوب می‌شویم.

وی گفت:با وجود این شرایط در این سه سال به طور میانگین ۳۳ دوره کارانه در بخش‌های مختلف پرداخت کردیم.

محمدی با بیان اینکه همه اقداماتی که در حوزه زیرساخت، پژوهش و ... رخ داده در شرایط ورشکستگی دانشگاه‌های علوم پزشکی و تورم سنگین بوده، گفت: نباید فراموش کنیم بسیاری از این پروژه‌ها در دوره مدیران قبلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه آغاز شده بود و ما با تلاش شبانه‌روزی آنها را به نتیجه رساندیم و به مردم تحویل دادیم.

راه‌اندازی پردیس دانشگاه علوم پزشکی را با جدیت دنبال می‌کنم

دکتر علی سروش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این نشست از تدوین برنامه استراتژیک خود در قالب ۶۰ تا ۷۰ صفحه خبر داد که قرار است به عنوان یک سند چشم‌انداز در دستور کار قرار گیرد.

وی توزیع عادلانه و مناسب امکانات و خدمات، برخورد مناسب با نیروها و ارباب رجوع و نگاه عدالت محور را از اولویت‌های کاری خود برشمرد و افزود: در عین حال باید برخی چالش‌ها از جمله قاچاق دارو و مواد آرایشی، پایین بود سطح سواد سلامت جامعه، پایین بودن نرخ رشد جمعیت و ... را نیز مد نظر داشته باشیم.

سروش همچنین بر لزوم توسعه ارتباطات بین‌المللی و رونق توریسم سلامت نیز تاکید کرد و ادامه داد: باید با بخش خصوصی نیز تعامل سازنده داشته باشیم.

وی از اهمیت اجرای کامل نظام ارجاع و تاثیری که بر کاهش هزینه‌ها دارد یاد کرد و ادامه داد: به علاوه باید کمبود نیروی انسانی نیز ترمیم شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مدیریت منابع و هزینه‌ها را نیز ضروری برشمرد و اظهار کرد: همین حالا ماهانه ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه بیشتری نسبت به درآمدها داریم.

سروش با اشاره به اهمیت راه‌اندازی پردیس دانشگاه علوم پزشکی و تجمیع همه دانشکده‌ها، خوابگاه‌ها و ...، گفت: اکنون برخی از دانشکده‌های ما در محیطی غیراستاندارد آموزش می‌دهند.

وی با بیا اینکه اورژانس‌های ما نیز باید ساماندهی شوند، گفت: اورژانس، پیشانی خدمات بیمارستانی ما است.

نیازمند ارتقا سواد سلامت جامعه هستیم

درادامه دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه برای حفظ قدرت کشور نیاز داریم در دو حوزه اصلی قوی باشیم، گفت: یک حوزه توان نظامی ما است و اگر این قدرت موشکی و نظامی نبود امروز دشمن ما را راحت نمی‌گذاشت و حوزه دیگر توان علمی ما است، زیرا امروز توسعه و پیشرفت کشور مبتنی بر توسعه علمی رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه توسعه علمی توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را با خود به همراه می‌آورد، افزود: برای توسعه علمی باید جایگاه عالمان را هم ویژه ببینیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت همچنین بر لزوم ارائه خدمات به صورت عادلانه نیز تاکید کرد و افزود: یکی از بهترین راهکارها برای ارائه خدمات مناسب، اجرای پزشک خانواده است.

حبیبی معتقد است، وقتی که افراد پرونده سلامت داشت باشند هم خدمات بهتری دریافت خواهند کرد و هم از هدررفت منابع جلوگیری می‌شود.

وی همچنین بر لزوم ارتقا سواد سلامت آحاد جامعه تاکید کرد و افزود: با ارتقا سطح سواد سلامت مردم، می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معارفه شد

تاکید بر لزوم پرداخت مطالبات کادر درمانی

علی شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز با بیان اینکه تاریخ سلامت به تاریخ زندگی بشر گره خورده است، گفت: امروز نیازها و مطالبات مردم در حوزه بهداشت و درمان متحول شده و باید حقوق بیماران به رسمیت شناخته شود، زیرا مردم نیز توقع بیشتری از نظام سلامت دارند.

وی بر لزوم عدالت محوری در حوزه خدمات بهداشت و درمان تاکید کرد و ادامه داد: این عدالت به معنای دسترسی و بهره‌مندی مناسب افراد از خدمات حوزه بهداشت و درمان است.

شعبانی از دشواری و گستردگی کار وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی یاد کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی هم باید به درون ساختار خود اهمیت دهد و هم جوابگوی نیاز بهداشت و درمان جمعیت بیش از دو میلیون نفری کرمانشاه باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: به علاوه دانشگاه علوم پزشکی باید در حوزه تعامل با سایر دستگاه‌ها نیز فعال باشد. برای مثال در استانداری یکی از بیشترین ارجاعات را در حوزه‌های مختلف آسیب‌های اجتماعی، سلامت و ... به دانشگاه علوم پزشکی داریم.

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی در عین اینکه به مرم داخل خدمات سلامت می‌دهد، کارکرد بین‌المللی در حوزه توریسم درمانی نیز دارد و نگاه به آن یک نگاه بین‌المللی است.

شعبانی از دانشگاه علوم پزشکی به عنوان یک دستگاه خدمت‌رسان و در عین حال یک مرکز علمی و دانشگاهی یاد کرد و ادامه داد: مجموعه‌ای که تا این اندازه گستردگی کار دارد، نباید ضعیف باشد.

وی یکی از نگرانی‌هایی که درباره دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد را مطالبات کادر درمان دانست و خواستار اهتمام وزارت بهداشت برای پرداخت مطالبات یازده ماهه کارانه کادر درمان شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معارفه شد

نگاه ویژه‌ای به تامین اعتبارات حوزه سلامت داریم

در ادامه فضل‌الله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز از حوزه سلامت به عنوان حوزه‌ای بسیار مهم و حساس یاد کرد که در کشور و استان کرمانشاه با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و افزود: یکی از این مشکلات بار سنگین بدهی است که ناشی از سوء مدیریت نبوده، بلکه به دلیل گستردگی خدمات در حوزه‌های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و ... است و اعتباراتی که به این حوزه تعلق می‌گیرد کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه در کمیسیون اجتماعی مجلس نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت داریم و از مصوبات این حوزه حمایت می‌کنیم، گفت: این بخش نیازمند اعتبارات ویژه است.

وی سپس با اشاره به از خودگذشتگی کادر درمان در زمان کرونا، زلزله کرمانشاه و ...، عنوان کرد: در چنین شرایطی ما نیز باید از کادر درمان حمایت کنیم.

رنجبر سپس از ظرفیت های حوزه علوم پزشکی کرمانشاه خصوصاً نیروهای متخصص و توانمندش یاد کرد و ادامه داد: علاوه بر اینکه می‌توانیم مرکز خدمات غرب کشور باشیم، توان فراوانی برای ارائه خدمات فراتر از مرزها و در حوزه توریسم سلامت داریم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معارفه شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha