زهرا افشار در گفتوگو با ایسنا به ویژگیهای شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س) در ابعاد فردی و اجتماعی اشاره و اظهار کرد: پوشش و حجاب از جمله ویژگیهای حضرت زهرا(س) بوده که در خطبه فدکیه توجه ویژه ایشان به این موضوع به صراحت بیان شده است. ایشان هنگام خروج از منزل برای ایراد خطبه، روسری بلندی پوشیدند که علاوه بر سر و گردن، بازوان را نیز کاملاً میپوشاند. اهمیت این نوع پوشش نشان دادن رعایت حریم و حجاب اسلامی در حضور اجتماعی بود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به نقش اجتماعی حضرت زهرا(س) گفت: در قرآن کریم از این نوع پوشش و حجاب کامل تعبیر به جلابیب شده است و حضرت با وجود رعایت حجاب کامل، نقش اجتماعی فعالی داشته و در جامعه حضور مؤثر داشتند.
وی ادامه داد: اسلام با هیچگونه فعالیت اجتماعی بانوان در جامعه مخالفتی ندارد و حضور فعال دخت نبی مکرم اسلام حضرت زهرا(س) در فعالیتهای اجتماعی نشان از این امر است.
مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) اضافه کرد: در این راستا حضرت با ایراد خطبهها و سخنرانیها از حقوق خود و دیگران دفاع میکردند و نمونه خوبی از مشارکت زنان در عرصههای اجتماعی و سیاسی را ارائه دادند. این حضور با این پوشش برای بانوان امروز نمونه و الگو است.
افشار از دیگر ویژگیهای شخصیتی حضرت به توجه ایشان در انجام عبادت و توجه معنویت اشاره و خاطرنشان کرد: عبادت و توجه به بعد معنوی در زندگی حضرت زهرا(س) اهمیت ویژهای داشت. ایشان بخش خاصی از زمان خود را به راز و نیاز با خداوند اختصاص میدادند که الگویی ارزشمند برای زندگی امروز ماست.
این کارشناس دینی تصریح کرد: در بعد مدیریت خانه و خانواده حضرت زهرا (س) یک الگوی تمام عیار برای بانوان در هر عصر و زمان هستند، ایشان در مدیریت فضای داخلی منزل به عنوان یک زن و مادر، بسیار دقیق و ماهر بودند. قناعت و استفاده صحیح از منابع خانه از ویژگیهای بارز ایشان بود. این سبک از زندگی فاطمی برای هر دوره و زمانی قابل الگوبرداری است و قدیمی نمیشود.
افشار با اشاره به اینکه امروز دشمنان اسلام بانوان را مورد هدف قرار دادهاند، اظهار کرد: از آنجا که زن محور خانواده است، دشمن سعی دارد زنان و مادران در جوامع اسلامی را به فساد و تباهی بکشند چرا که نقش زن در جامعه اهمیت دارد و به فساد کشیده شدن زن باعث فساد کل جامعه میشود .
مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) اضافه کرد: نقش بانوان درالگوپذیری از حضرت فاطمه زهرا(س) برای شکلگیری یک جامعه سالم بسیار حائز اهیمت است.
وی با بیان تلاشهای فرهنگی و علمی حضرت عنوان کرد: یکی از مهمترین فعالیتهای حضرت زهرا (س) ارتقاء سطح فرهنگ و دانش جامعه بود. ایشان بر اهمیت علم و دانش برای مدیریت بهتر مشکلات و چالشها تأکید داشتند چرا که هر چه دانش و علم در جامعه زیاد شود مدیریت بهتر و حل مشکلات آسانتر خواهد بود.
افشار خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) در خطبههای خود همواره بر استفاده و عمل به قرآن تأکید داشتند؛ در خطبه فدکیه نیز به تبیین ویژگی و آیات قرآن کریم پرداختند و در جایی نیز اشاره کردند کسی حریم تقوا را رعایت کند آزارش به خاندان رسول خدا نمیرسد و این حفظ حریم تقوا نیز در فضای امروز جامعه حائز اهمیت است تا با پیروی از عترت حفظ حرمت ائمه اطهار رعایت شود.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: حضرت زهرا(س) در بخشی از خطبه فدکیه فرمودند «آنان که به کلام وحی پشت کردند، در خانه وحی را آتش زدند و دستان ولی خدا را بستند لذا بر اساس این سخن حضرت، قرآن نباید پشت سر گذاشته شود و باید در زندگی روزمره، در رفتار و گفتار خود به دستورهای آیات وحی عمل کرد».
مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه(س) بیان کرد: پیامهای حضرت زهرا(س) برای زندگی امروز شامل پایبندی به تقوا و حریم قرآن، حفظ حجاب و مشارکت فعال در جامعه، تأکید بر اهمیت علم و دانش، زندگی معنوی و عبادی مؤثر و مدیریت خوب خانه و خانواده است.
حضرت زهرا(س) الگویی کامل برای زنان و مردان مسلمان
مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه (س) گفت: در نهایت باید گفت حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی کامل برای زنان و مردان مسلمان در تمام ابعاد زندگی، از جمله شخصی، خانوادگی و اجتماعی بوده و هستند و امیدواریم که بتوانیم از این ویژگیها در زندگی خود بهرهمند شویم و قرآن را همیشه راهنمای خود قرار دهیم.
انتهای پیام
نظرات