بهرام سرمست روز چهارشنبه ۲۱ آذر در جلسه شورای عشایری استاندر جلسه شورای عشایری استان که پس از شش سال وقفه برگزار شد، افزود: دولت خود را صدای بیصدایان میداند و به همین دلیل، تشکیل این جلسه پس از شش سال نشاندهنده عزم جدی در رفع مشکلات این قشر است.
وی بیان کرد: جامعه عشایری بهویژه در مناطق ییلاقی و قشلاقی با چالشهای زیادی روبروست و نیاز به خدمات بیشتری در زمینههای بهداشتی، آموزشی و زیرساختی دارند. انتظارات فرمانداران و دستگاههای خدماترسان در این جلسه مطرح شد و ما امیدواریم با حمایتهای رئیس امور عشایر ایران، این مسائل بهسرعت حل و فصل شوند.
وی در ادامه به برخی از اولویتهای استان در حوزه خدماترسانی به عشایر اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل مهم در این زمینه، ارائه خدمات بهداشتی به عشایر است که باید بهطور جدی پیگیری شود. همچنین، مدارس کانکسی و سنگی باید در اولویت نوسازی و بازسازی قرار گیرند تا شرایط تحصیلی بهتری برای فرزندان عشایر فراهم شود.
وی در مورد تأمین آب شرب برای روستاها و مناطق عشایری نیز گفت: آبرسانی به روستاها و عشایر یکی از وظایف اساسی است و در این راستا از خیرین آبرسان نیز کمک خواهیم گرفت. تعهدات و گزارشهای مربوط به این پروژهها باید بهطور دقیق رصد و به دستگاههای مربوطه ارائه شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از اهمیت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه نصب پنلهای خورشیدی، در مناطق عشایری صحبت کرد و افزود: با توجه به بحران انرژی و ناترازی برق، استفاده از انرژی خورشیدی در مناطق عشایری از الزامات است و این موضوع باید بهطور جدی در دستور کار قرار گیرد.
وی در نهایت به توسعه گردشگری بومگردی در مناطق ییلاقی اشاره کرد و گفت: بومگردی یکی از اولویتهای توسعه گردشگری در جامعه عشایری است و باید پروژههای مربوطه با همکاری فرمانداران و مسئولان استان دنبال شود.
وی همچنین بر لزوم برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای توانمندیهای جامعه عشایری تأکید کرد و افزود: این جشنوارهها میتوانند فرصتی برای نمایش تولیدات، فرهنگ و سنتهای عشایری به جامعه جهانی باشند و نقش بسزایی در حفظ و احیای این میراث ارزشمند ایفا کنند.
توجه ویژه به توسعه خدمات زیربنایی و رفع مشکلات عشایر
مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی نیز در گزارشی به تشریح عملکرد این اداره در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ پرداخته و از اقدامات متعددی برای بهبود وضعیت عشایر استان خبر داد.
علی سبزیچی صبح روز چهارشنبه اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی با دارا بودن ۳۴۰ قشلاق و بیش از ۸۰۰ هزار واحد دامی، سهم قابل توجهی از تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص میدهد. در این راستا، سالانه ۵۱۳۰ تن گوشت، ۳۴۱۰۰ تن شیر و ۱۶۰۰ تن پشم در این استان تولید میشود.
وی همچنین از تخصیص اعتبارات ۵۵ میلیارد تومانی برای انجام پروژههای عمرانی و فرهنگی در مناطق عشایری خبر داد و به احداث و بازگشایی ۵۴ کیلومتر راه در مناطق عشایری اشاره کرد و گفت: این اقدامات با هدف بهبود زیرساختها و خدمات رفاهی برای عشایر صورت گرفته است.
وی در ادامه به مشکلات موجود در این مناطق نیز اشاره کرده و خواستار توجه بیشتر به مسائل صنعت و خدمات در مناطق عشایری شد و همچنین خانههای بهداشت سیار و عدم توجه به بخش صنایع تکمیلی از جمله مسائل مهمی بود که به آن اشاره کرد.
مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی مطرح کرد: عدم تخصیص اعتبارات به مناطق عشایری و مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود منابع طبیعی نیز از چالشهای جدی پیش روی این اداره به شمار میروند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان، وی در پایان تاکید کرد که با وجود این مشکلات، برنامهریزیها و اقدامات در راستای بهبود شرایط عشایر ادامه دارد و در سال ۱۴۰۳ نیز طرحها و پروژههای جدیدی برای این مناطق در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام
نظرات