نایب رئیس شورای اسلامی لرستان گفت: مسکن مهر، حاشیهنشینی یا آلونکنشینی مدرن است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه لرستان، غلامرضا نجفی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران تاکید کرد: واژهای که مردم محروم از آن با مسکن مهر دولت نهم و دهم به آن دلخوش کردند و امیدوار به آینده تا از مزیتهای مسکن دارشدن برخوردار شوند.
وی اظهار کرد: وضعیت شهرنشینی و اسکانهای غیررسمی در جهان نظریهها و تجارب آن و نیز نگاهی گذرا به شرایط ایران حاوی نکات روشن و مفیدی است در حالی که آمارها حاکی از روند روبه رشد جمعیت شهری بویژه در کشورهای در حال توسعه است.
نایب رئیس شورای اسلامی استان لرستان تصریح کرد: در خصوص مسکن مهر ازنا اولین و مهمترین نکته منفی که به ذهن خطور میکند مکانیابی نامناسب آن است که متاسفانه هیچ یک ازمسئولان دولتی و اجرایی آن زمان اعتراضی نسبت به آن نداشته و همه هماهنگ با دولت بودند حتی اگر دولتمردان نیز اشتباه میکردند چون حفظ موقعیت شخصی از اوجب واجبات بود هیچگاه برخلاف میل مقام بالاتری صحبت و اعتراضی نشد، که دراین رابطه صحبت بسیار شده است.
نجفی اضافه کرد: قصد ما این نیست که قبرستان کهنه بشکافیم و دائما مسئولان قبل را زیر سئوال ببریم و مجال هم نیست بلکه هدف جلوگیری از تکرار اشتباه است چون تکرار اشتباه، انتخاب است دیگر اشتباه نیست.
وی گفت: باتوجه به بازدیدهایی که اینجانب و همکاران در شورای اسلامی شهر ازنا از مسکن مهر یک و دو داشتیم باید بگویم وضعیت اسفباری از لحاظ اجتماعی و زیست محیطی در انتظار ساکنان و لازم است اقداماتی انجام شود تا شاهد بروز هرچه بیشتر و سریعتر آسیبهای اجتماعی ناشی از حاشیهنشینی این مساکن نباشیم.
نایب رئیس شورای اسلامی استان افزود: در گذشته عامل ایجاد سکونتگاههای غیررسمی مردم بودند که فقر به عنوان عامل اصلی شکلگیری محلههای مذکور بود در واقع این گروه فقیر و کم درآمد و نابرخوردار جامعه بود که جدای از نژاد و منشاء به مثابه یک طبقه اقتصادی تشکیل میشدند اما درحال حاضر این سکونتگاهها با چهره رسمی که از سوی دولت به خود گرفتهاند درصورت عدم توجه جدی به آنها و با حاشیه قرار گرفتن، محروم از خدمات و تاسیسات زیر بنایی میتواند منشاء مشکلات و معضلاتی باشند که جبران آنها، ناشدنی یا حداقل مستلزم هزینههای هنگفتی است.
نجفی اظهار کرد: مسکن نیازی است که درمحیطهای مختلف جغرافیایی و متناسب با نیازها و استعدادها ازیکطرف و محدودیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از طرف دیگر شکل خاصی پذیرفته و مأوایی است که ماهیت بودن را برای انسان مشخص میسازد و بهبود کیفیت زندگی از اهداف اساسی در تمام برنامهریزیها است.
وی تصریح کرد: علاوه برمکان فیزیکی کل محیط مسکونی را نیز در برمیگیرد که شامل خدمات و تسهیلات ضروری مورد نیاز برای بهتر زیستن خانواده و آموزش و بهداشت افراد است اما متاسفانه وضعیتی که در مسکن مهر ازنا وجود دارد هیچیک از این معیارها را ندارد.
این مقام مسئول اضافه کرد: به همین منظور لازم است مدیریت ارشد اجرایی استان (استاندار، معاونت عمرانی و مدیرکل امورشهری) در جهت پیشگیری از عواقب وخیم حاشیهنشینی و بیتوجهی به امور مذکور تدابیری بیندیشند.
نجفی گفت: پیشنهاد میشود که در خصوص طرح جامع (توسعه و عمران) ازنا تجدید نظر شود تا جهت برخورداری از خدمات شهری مساکن مورد نظر و همچنین شهرکهای المهدی و شهید فریدونی داخل محدوده طرح مذکور قرار گیرند و این قابل تامل و رسیدگی است چون طرح جامع وحی منزل نیست که غیرقابل تغییر باشد.
وی افزود: طرحی که درحال حاضر موجود است قبل از الحاق شهرکهای نامبرده و احداث مسکن مهردر شهرازنا تدوین شده و این خود ایجاب میکند که مسئولان ذیربط مساعدت لازم را در این زمینه بهعمل آورند.
نایب رئیس شورای اسلامی استان اظهار کرد: همچنین مدیریت شهری ازنا را با مساعدتهای مالی و اعتباری مانند مناطق الحاق شده مشابه به شهرهای همجوار یاری رسانند.
نجفی تصریح کرد: باعنایت به خودکفا بودن شهرداری، این نهاد در ارائه خدمات به شهروندان شهر ازنا دچار کمبودهایی ازلحاظ اعتباری و مالی است که آن نیز حمایت و درایت مسئولان ارشد استانی را میطلبد تا با نگاه ویژه خود و تخصیص اعتبار در این خصوص، شاهد مسائلی که عنوان شد نباشیم زیرا عدم توجه و رسیدگی به آنها میتواند باعث شود تا شاهد آلونکنشینی مدرن در این مکانها باشیم.
انتهای پیام
نظرات