-
حسین علیزاده: گاهی میگویم خدا کند من روشنفکر نباشم!
در شب حسین علیزاده، هنرمندان موسیقی از جایگاه کمنظیر او در موسیقی و فرهنگ ایران سخن گفتند. این شب نهتنها تجلیل از یک اثر ماندگار، بلکه بزرگداشتی بود برای هنرمندی که صداقت، دغدغه اجتماعی و عشق به مردم، بخش جداییناپذیر از هنر اوست.
-
-
آغاز فصل تازهای برای موسیقی خلاق
نخستین نشست هماندیشی هنرمندان موسیقی با هدف برنامهریزی دومین دوره جشنواره موسیقی خلاق برگزار شد.
-
یک آنسامبل موسیقی معاصر متولد شد
بعد از دو دهه فعالیت مستمر در عرصه موسیقی معاصر، گروه یارآوا با تأسیس «آنسامبل موسیقی معاصر رشت» گام مهمی در جهت تمرکززدایی از پایتخت و توسعه جریانهای نوگرای موسیقی در مناطق مختلف ایران برداشته است.
-
رئیس حوزه هنری استان:
هزار دف پالنگان، تلاشی برای معرفی جاذبههای گردشگری کردستان است
رئیس حوزه هنری استان کردستان هزار دف را رویدادی برای معرفی جاذبههای گردشگری استان دانست و گفت: سومین رویداد هنری هزار دف به منظور ثبت جهانی روستای پالنگان به عنوان مقصد گردشگری صبح سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ با مشارکت دف نوازانی از استان و خارج از استان برگزار میشود.
-
زنگ آغاز نخستین نمایشگاه تخصصی موسیقی کودک و نوجوان نواخته میشود
نخستین نمایشگاه تخصصی موسیقی کودک و نوجوان، ظهر روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار میکند.
-
وقتی که جشنواره موسیقی نواحی سهم جیبها شد، نه مردم!
هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در حالی با چالشهای متعدد از جمله تأخیرهای پیاپی و ناتمام ماندن در بندرعباس همراه شد که برخی هنرمندان و کارشناسان با انتقاد از رویکردهای محافظهکارانه و ضعف در برنامهریزی، بر لزوم بازنگری در شیوه برگزاری این رویداد تأکید دارند؛ جشنوارهای که با وجود ظرفیتهای فراوان شاید هنوز نتوانسته بهدرستی با مردم ارتباط برقرار کند.
-
راز شهرت یک نقاشی
«سوفونیسبا آنگیسولا» بیشتر بهخاطر خودنگارهها و پرترههایش از خاندان سلطنتی اسپانیا شناخته میشود اما شاید قابلتوجهترین نقاشی او بازی شطرنج باشد؛ جایی که سه خواهرش درگیر بازیای بهطور معمول مردانه هستند. این اثر در زمان حیات او شهرت زیادی یافت و مستنداتی وجود دارد که «جورجو وازاری» نقاش و معمار نامدار ایتالیایی پس از بازدید از خانه خانوادگی او از این نقاشی بهخوبی یاد کرده است. اما چه چیزی باعث میشود این اثر «سوفونیسبا» متفاوت از دیگر پرترههای رنسانسی باشد که شخصیتها را در حال بازی شطرنج نشان میدهند؟
-
فصلنامه هنرهای تجسمی به سراغ رسانههای نو رفت
پنجاهویکمین شماره فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی با موضوع «رسانههای هنری جدید» منتشر شد.
-
جشنوارهای برای ١٨هزار سال در همآمیختگی زندگی انسان با سنگ
تداوم ۱۸ هزار سال زندگی در منطقۀ کازرون استان فارس که در یکی از نقاط ویژۀ رشته کوه زاگرس واقع شده، در کنار ساختارهای زمینشناسی و ویژۀ این منطقه، زمینهای ایجاد کرده است تا جشنوارهای برای معرفی ظرفیتهای تاریخی، مردمشناسی، هنری و زمینشناسی سنگ در کازرون، برپا شود.
-
ادای احترام کن به آلن دلون با نمایشگاه عکس خیابانی
جشنواره کن ۲۰۲۵ با برپایی نمایشگاه عکسی در فضای باز شهر، از یکی از بزرگترین چهرههای سینمای فرانسه تجلیل میکند.
-
زمان تشییع پیکر «عنایتالله نظری نوری» اعلام شد
مراسم تشییع پیکر عنایتالله نظری نوری ـ هنرمند نقاش ـ سهشنبه ـ ۲۳ اردیبهشت ماه ـ برگزار میشود.
-
مغز انسان موسیقی را به صورت فیزیکی تجسم میکند
دانشمندان طی پژوهشهای جدید خود کشف کردند که وقتی آهنگ مورد علاقهتان پخش میشود، مغزتان به صورت فیزیکی موسیقی را تجسم میکند.
-
پیام معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دومین جایزه هنر سرو ایرانی
نادره رضایی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به مناسبت برپایی دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی پیامی منتشر کرد.
-
بازنشر گفتوگو با حسین زمان ۲ سال پس از درگذشتش
قصه پرغصه ممنوعیت کاری یک خواننده
امروز ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، دو سال میشود که از مرگ حسین زمان میگذرد؛ فردی که در آمریکا تحصیل میکرد اما در زمان هشت سال جنگ تحمیلی به علت عشق وافری که به وطنش داشت، به ایران بازگشت و برای نجات وطنش جنگید. حسین زمان هنرمندی محبوب در دهه ۷۰ و البته هنرمندی بود که مورد بیمهری قرار گرفت؛ به قدری که هنگام صحبت از آن غم بزرگی در صدایش موج میزد.
-
سخنگوی «ستاد اجرایی سند ملی موسیقی کشور» معرفی شد
پنجمین جلسه اعضای ستاد اجرایی سند ملی موسیقی کشور با حضور معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انتخاب سخنگوی این ستاد در دفترموسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
-
پاسخ وزیر فرهنگ به درخواست سفیر ارمنستان در ایران / درخواستی برای اجرای یک کنسرت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر گسترش روابط میان ایران و ارمنستان در پاسخ به درخواست سفیر ارمنستان درباره اجرای موسیقی در «پرسپولیس» بیان کرد: ایده جذابی است که میتوان آن را محقق کرد، اما ساختار اجراییِ این ایده به چند حوزه مربوط میشود؛ البته ما نیز در این مسیر شما را یاری خواهیم کرد.
-
همصدایی علی پهلوان و کریس دی برگ در اپرا هاوس سیدنی
علی پهلوان، خواننده و آهنگساز و از بنیانگذاران گروه موسیقی آریان، شامگاه هشتم می ۲۰۲۵ به عنوان خواننده مهمان در کنسرت کریس دی برگ، هنرمند بینالمللی اهل ایرلند، در تالار باشکوه اپرا هاوس سیدنی به روی صحنه رفت.
-
۲۳اردیبهشت سالجاری؛
نوای هزار دف در پالنگان طنینانداز میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: جشن بزرگ "هزار دف" بهعنوان یکی از آیینهای فاخر موسیقی عرفانی کشور، روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت سالجاری در روستای گردشگری پالنگان، واقع در محدوده پایگاه میراثجهانی منظر فرهنگی هورامان برگزار میشود.
-
اعلام جزئیات برگزاری آیین اختتامیه دومین جایزه ملی «سرو ایرانی»
آیین اختتامیه دومین دوره جایزه ملی «سرو ایرانی» دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه در تالار رودکی برگزار میشود.
-
مرمت تابلوی یک تشییع جنازه مقابل چشم مردم
مسئولان موزه اورسی قصد دارند یک شاهکار عظیم از «گوستاو کوربه» را در مقابل چشم بازدیدکنندگان مرمت کنند.
-
یک هنرمند موسیقی درگذشت
سعید غلامحسینپور، نوازنده و سازنده ساز تار صبح شنبه ۲۰ اردیبهشت درگذشت.
-
حضور پررنگ هنرمندان ایرانی در حراج جهانی
آثار هنرمندان ایرانی در حراجی اخیر آثار هنر مدرن و معاصر خاورمیانه که توسط حراجی «ساتبیز» برگزار شد، چکش خوردند و در این میان آثاری از «سهراب سپهری» و «بهمن محصص» فراتر از انتظارات ظاهر شدند.
-
سرود «شهید جمهور» منتشر شد
انجمن سرود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری شهید ایران، سرود «شهید جمهور» را منتشر کرد.
-
عنایتالله نظری نوری درگذشت
عنایت الله نوری نظری ـ هنرمند نقاش ـ در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
-
پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جایزه سرو ایرانی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اهمیت جایزه «سرو ایرانی» نوشت و اساتید، هنرمندان و نهادهای آموزشی را به مشارکت در آن دعوت کرد.
-
برگزاری شبی برای حسین علیزاده
جدیدترین برنامه شبهای فرهنگی بخارا به شبی برای حسین علیزاده ـ آهنگساز و نوازنده پیشکسوت ایرانی ـ اختصاص دارد.
-
مرمت بناهای تاریخی زیر تیغ بیتدبیری/٧
مرمتگر باید عاشق باشد نه کاسب و جاهل!
یک مرمتگر از انحرافهای ساختاری در روند مرمت آثار تاریخی ایران گفت؛ از واگذاری پروژهها به افراد غیرمتخصص تا کمرنگ شدن نقش مرمتگر بهعنوان «حافظِ» بنا و تاکید کرد که مرمت نهتنها یک کار فنی، بلکه یک نگرش میانرشتهای است که باید بر پایه شناخت عمیق و احترام به هویت بنا شکل بگیرد و نه بر مبنای سرعت، رانت یا نگاه پیمانکاری.
-
رضا دبیری نژاد رئیس موزه هنرهای معاصر شد
معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشارحکمی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران را منصوب کرد.
-
جزییات برپایی نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان / حضور ۴۰ مجموعه موسیقایی در سه بخش تخصصی
مجید پریخواه _ مدیر اجرایی نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان _ با اعلام جزئیات یک رویداد تخصصی گفت: نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان در سه بخش اصلی طراحی شده است؛ در بخش نخست که بخش نمایشگاهی است، حدود ۴۰ مجموعه در حوزههای آموزش موسیقی، پژوهش، عرضه ساز و انتشار آثار تخصصی کودک و نوجوان حضور دارند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.