تاپ سه پیشرفت
-
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان در گفتوگو با ایسنا:
ایران در مسیر درمان پارکینسون با سلول دوپامینساز ایرانی است
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان از تحقیق بر روی سلولی موسوم به «دوپاسل» با عملکردی مشابه سلولهای دوپامینساز برای درمان پارکینسون آماده آزمایشهای بالینی خبر داد.
-
تاکشوی جدید تلویزیون با حضور نخبگان
برنامه گفتوگو محور «اصیل» که با حمایت بنیاد ملی نخبگان تولید شده و به سراغ افرادی که با انگیزههای درونی قوی و سرنوشتساز دست به انتخاب زدهاند، رفته است، از امروز ـ ۶ اردیبهشت ماه ـ روانه آنتن شبکه دو سیما میشود.
-
هوش ایرانی جایگزین فرمان خارجی شد/سامانه اتوپایلوت کشتی روی آبهای خلیج فارس به حرکت درآمد
در دل آبهای نیلگون خلیج فارس، شناوری در حال حرکت است که سکان آن را نه دست انسان، بلکه مغز یک سامانه هوشمند هدایت میکند و این سامانه که با نام «اتوپایلوت کشتی» معرفی شده است، توسط پژوهشگران ایرانی طراحی و ساخته شده و اکنون روی شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس» به کار گرفته شده است.
-
دبیر ستاد زیست فناوری خبر داد
۱۴ مرکز ژندرمانی در کشور راهاندازی میشود/برنامه ملی برای صرفهجویی ۶۰۰ میلیون دلاری در واردات مواد اولیه دارویی
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی از اجرای اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه مرجعیت علمی زیست مهندسی خبر داد و گفت: راهاندازی دو پالایشگاه پلاسما و ۱۴ مرکز ژن درمانی از جمله اقدامات در این حوزه است، ضمن آنکه با توسعه سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در حوزه مواد اولیه صورت میگیرد.
-
نشانههای حیات در فراسوی منظومه / کشفی تازه از سیاره K2-18b
کشف مولکولهایی زیستی در جو سیاره K2-18b، امید به یافتن حیات در جهانهای دور را افزایش داده و دانشمندان را یک گام به پاسخ پرسش کهن حیات نزدیکتر کرده است.
-
توسعه تولید سوربیتول نیازمند حمایتهای سرمایهگذاری است
با احیای خط تولید سوربیتول، صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی گامی مؤثر در خودکفایی دارویی و جذب سرمایه داخلی و خارجی برداشته است.
-
گزارش فناوری و نوآوری ۲۰۲۵
رتبه ۷۲ جهانی ایران در گزارش ۲۰۲۵ فناوری و نوآوری/موقعیت ایران در رقابت جهانی هوش مصنوعی
بر اساس گزارش فناوری و نوآوری ۲۰۲۵، ایران در نسخه ۲۰۲۵ این گزارش، در رتبه ۷۲ از میان ۱۶۶ کشور قرار گرفته است و اگرچه در شاخصهای زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساختهای صنعتی در رتبه ۹۴ ایستاده، اما در شاخص تأمین مالی نوآوری رتبه ۵۶ جهانی را از آن خود کرده که نشان میدهد فعالیت صندوقهای نوآوری و رشد اکوسیستم دانشبنیان در ایران مثبت بوده است.
-
به بهانه روز فناوری هستهای
قلب تپنده فناوری ایرانی؛ از راکتور تا درمان سرطان
پزشکی هستهای بهعنوان یکی از پیشرفتهترین رشتههای درمانی در دنیا، در ایران نیز با تولید رادیوداروهای بومی به مرزهای جدیدی رسیده است. این داروها که برای تشخیص و درمان سرطانها و بیماریهای قلبیعروقی کاربرد دارند، میتوانند بهطور قابلتوجهی دقت و اثربخشی درمانها را افزایش دهند. فناوری هستهای، با استفاده از تابشهای رادیواکتیو، بهطور خاص در درمانهای هدفمند و رادیوتراپی بهکار میرود و نقشی برجسته در ارتقای کیفیت زندگی بیماران ایفا میکند.
-
هوش مصنوعی در کمین سارقان
عضو هیئت مدیره یک مجموعه فعال در حوزه برق و الکترونیک گفت: آخرین دستگاه سبد محصولات ما سیستم امنیتی هوشمند مبتنیبر هوش مصنوعی است که هدف از طراحی این سیستم این است که بتوانیم گامهایی نوین و مؤثر در موضوع هوشمندسازی و هوش مصنوعی برداریم.
-
طراحی و ساخت بازوی رباتیک مورد نیاز صنایع مختلف به همت یک شرکت دانشبنیان
پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان، موفق به طراحی و ساخت بازوی رباتیک دلتا برای تسهیل فرآیند جابهجایی اجسام یا عملیات برداشتن و قرار دادن (pick and place) شدهاند؛ این بازوی رباتیک کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد.
-
دستاوردهای هوافضا؛ فرصتی برای پرواز و رشد جوان ایرانی
فعال حوزه فرهنگی آموزشی گفت: اگر بتوانیم کارگاهها و همایشهایی برای ارائه دستاوردهای ایران در حوزه هوافضا برگزار کنیم، بسیار کمکدهنده است تا نوجوانان دید گستردهتری در این حوزه پیدا کرده و دریابند که کشور ایران با داشتن چنین فضاهای رشدی میتواند زمینه فعالیتهای علمی و مهارتی را برای نسلهای نوجوانان امروز فراهم کند.
-
رازهای جو یک دنیای فوقداغ
WASP-۱۲۱ b، سیارهای فوقداغ و عجیب، با بارش آهن مایع و بادهای خشمگین، مفهومی جدید از جوهای فراخورشیدی را معرفی میکند.
-
پیشرفتهای ۱۲ ساله قانون حمایت از دانشبنیانها
فعالیت ۱۰۰ هزار نیروی متخصص در زیستبوم دانشبنیان
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ریاستجمهوری با اشاره به دستاوردهای ۱۲ ساله قانون حمایت از مؤسسات دانشبنیان، از فعالیت حدود ۱۰۰ هزار نیروی متخصص در این حوزه خبر داد و افزایش همکاری این شرکتها با صنایع بزرگ را به عنوان راهی برای رشد اقتصادی معرفی کرد.
-
اولویتهای دوره سوم جایزه ملی فناوری نکست اعلام شد
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به اینکه در دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست، معاونت علمی ریاست جمهوری، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به شرکتهای دانشبنیان منتخب در قالب حمایت بلاعوض و تسهیلات اعطا کرده است، بگفت: فناوریهای پیشرفته در حوزههای آب، انرژی، محیطزیست و کشاورزی، محور دوره سوم جایزه ملی نکست در سال آینده خواهد بود و میزبان دوره بعدی، بر اساس اعلام فراخوان انتخاب میشود.
-
به مناسبت روز مهندس
بازتاب تاریخ در فناوریهای مدرن از دوران باستان تا عصر نوآوری
در دل تاریخ باستان ایران، شاهکارهای مهندسی همچون نگینی از خلاقیت و نوآوری، همچنان چشمک میزنند. از دیوارهای استوار تخت جمشید تا پلهای افسانهای ساسانی، هر یک داستانی از تلاش و دقت بینظیر انسانهای ایران را به گوش میرسانند؛ داستانهایی که نشانگر پیوستگی تمدن، هنر و علم در این سرزمین باستانی است.
-
ویدیو/ عبور سیارک ویرانگر از «راهرو خطر» در کره زمین
دانشمندان به طور دقیق محل برخورد سیارک ویرانگر با زمین را مشخص کردند. سیارک «۲۰۲۴ YR۴» که به تازگی توسط ناسا شناسایی شده، احتمالاً در دسامبر ۲۰۳۲ به زمین برخورد خواهد کرد.