-
پادکست/ خاک سرخ هرمز و گردشگر مسئولیتپذیر!
نوروز امسال مسئله برداشت خاک سرخ و ماسههای نقرهای جزیره هرمز از سوی گردشگران نوروزی به یک بحث جنجالی در شبکههای اجتماعی تبدیل شد. در این پادکست ایسنا به سراغ این موضوع رفته و با گفت و گو با مسئولان جزیره و کارشناسان محیط زیست علت این ناهنجاری را بررسی کرده است.
-
نابودی صنعت بازیسازی با فیلترنیگ google play / حاکمیت صدای بخش خصوصی را نمیشنود
نشست تخصصی «بررسی وضعیت سیاستگذاری و حکمرانی در صنعت بازی» از سلسله نشستهای تخصصی «تولید، مصرف و سیاستگذاری بازی و انیمیشن» توسط پژوهشکده ارتباطات و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برگزار شد.
-
پاسخ وزیر فرهنگ به درخواست سفیر ارمنستان در ایران / درخواستی برای اجرای یک کنسرت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر گسترش روابط میان ایران و ارمنستان در پاسخ به درخواست سفیر ارمنستان درباره اجرای موسیقی در «پرسپولیس» بیان کرد: ایده جذابی است که میتوان آن را محقق کرد، اما ساختار اجراییِ این ایده به چند حوزه مربوط میشود؛ البته ما نیز در این مسیر شما را یاری خواهیم کرد.
-
حج در آیینه آداب و رسوم / از توبه «بیبی بنفشه» تا یک بدرقه جانانه
شاید رفتن به یک مسافرت عادی آداب چندانی نداشته باشد، اما سفر برای زیارت خانه خدا بهویژه حج واجب از گذشته با شرایط سختی همراه بود که این سفر را به یک کار خاص تبدیل میکرد؛ کاری که نیاز به مقدمه و موخره داشت و با توجه به سختیهای مسیر شاید حتی سفری بیبازگشت بود، اما با این حال مسلمانانِ ایرانی با به جا آوردن آدابی مخصوص، رهسپار سفری میشدند که هیچکس نمیدانست، قرار است به چه سرانجامی برسد.
-
نقش امام رضا (ع) در فرهنگ عامه؛ از چاووشیخوانی تا شالِ قرمزِ بختگشا
ﻓﺮهنگ دینی در اﻳﺮان ﺑﺨﺶ زیادی از ﻓرهنگ ﻋﻤﻮمی و عامه را در ﺑﺮمیگیرد. ﺑﺮرسی آﻳﻴﻦﻫﺎ و ﺳﻨﺖﻫﺎی دینی ﻋﻼوه ﺑﺮ آن ﻛﻪ پیوند ﻣﺎ را ﺑﺎ گذشته ﻣﺸﺨﺺ میکند، اﻋﺘﻘﺎدات و ﺑﺎورﻫﺎ را گسترش داده و ﻋﻤﻖ میبخشد. در گذشته آﻳﻴﻦﻫﺎ و ﺳﻨﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ، ﺑﺎﺷﻜﻮهِ ﺑﺴﻴﺎر اﻧﺠﺎم میگرفت و ﻣﺮدم ﺧﻮد را ﻣﻘﻴﺪ ﺑﻪ اﻧﺠﺎم ﻫﻤﻪ آداب مرتبط با آن میدانستند و بخشی از هویت، همبستگی و انسجام جامعه هم از این آداب نشات میگرفت، اما امروزه این رسوم کمرنگتر شده است.
-
مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته
خبرهایی از «پیر پسر»، نقد ۲ سریال و ماجرای یک فریب
پخش «پیرپسر» منوط به ردهبندی سنی، چرا بلیت هواپیما برای اتباع خارجی دوبرابر حساب میشود؟، جای خالی صنایع خلاق ایران در عرصه بینالمللی، انتقاد از نحوه تخصیص غرفه در نمایشگاه کتاب، ماجرای افشای راز یک جاسوس در اسارت، هنوز یاد نگرفتیم از کشتههای یک انفجار عکس منتشر نکنیم! و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
-
نظر دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره جشنوارههای رضوی
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برگزاری جشنوارههای رضوی در حد بسیار بالایی میتواند در راستای تکریم شعائر رضوی و نشر فرهنگ و سیره آن کمک رسان باشد.
-
آخر هفته چی بازی کنیم؟/ ۳
۳ بازی برای افزایش قدرت تصمیمگیری
بخش قابل توجهی از زمان روزانه برخی افراد به بازی کردن میگذرد؛ کسانی که ترجیح میدهند در مترو و اتوبوس تا رسیدن به مقصد با تلفن همراه خود مشغول بازی شوند تا به نوعی زمان بگذرد یا کسانی که بازیکنان جدیتری هستند و زمان مشخصی در روز را به بازی کردن اختصاص میدهند.
-
وزیر ارشاد: نام خلیج فارس با بده بستان تغییر نمیکند
سیدعباس صالحی با انتشار پیامی در شبکه ایکس در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر ادعای رئیسجمهور آمریکا برای تغییر نام خلیج فارس، تاکید کرد: این نقطه با تصمیم و اعلام، خلیج فارس نشد تا با بده و بستان تغییر نام دهد.
-
تاکید وزیر فرهنگ بر ایفای نقش رسانهها و اینفلوئنسرها در تصویرسازی بهتر میان ایران و قطر
سعدبنعبدالله آلمحمودالشریف سفیر قطر در ایران دوشنبه (۱۵ اردیبهشت) با حضور در وزارت فرهنگ، با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
-
جزئیاتی از رویداد «به توان هنر» / انتقاد از فقدان نگاه اقتصادی به فعالیتهای فرهنگی _ هنری
رویداد نمایشگاه _ کارگاه «به توان هنر» به همت جهاد دانشگاهی واحد هنر در هفت شاخه خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، سفال و سرامیک، مُد و لباس، چرم دستدوز، قلمزنی و ملیلهکاری و مجسمهسازی در دانشگاه تهران افتتاح شد.
-
جای خالی صنایع خلاق ایران در عرصه بینالمللی / واکاوی دو خسران بزرگ
یک پژوهشگر صنایع خلاق با اشاره به عدم حضور صنایع خلاق ایران در عرصههای بینالمللی درباره از دست رفتن فرصتهای مهمی که این حضور میتواند به همراه داشته باشد، سخن گفت و تاکید کرد: این حوزه به شدت قدرت توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی دارد ولی تنها در حد صحبت و لفاظی باقی مانده است.
-
صالحی: در صورت ضرورت سندنویسی کنیم / برای «سند هنر رضوی» ساختار جدید لازم نداریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید در صورت وجود ضرورت سندی را تهیه و مصوب کنیم، درباره «سند مکتب هنر رضوی» گفت: بهتر است در قالب این سند ساختار جدید همچون دانشگاه و پژوهشگاه درست نکنیم؛ چرا که به اندازه کفایت ساختارهای مورد نیاز را داریم و باید آنها را تقویت و تکمیل کنیم.
-
بررسی مشکلات و رفع موانع تولیدکنندگان منسوجات و پوشاک کشور
کارگروه ساماندهی مد و لباس در راستای بررسی مشکلات و رفع موانع تولیدکنندگان منسوجات و پوشاک کشور با کمیته حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی همکاری میکند.
-
آمادگی ازبکستان و ایران برای همکاریهای تئاتری
معاون امورهنری وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین روز از سفر خود به کشور تاجیکستان با نماینده وزیر فرهنگ کشور ازبکستان و رئیس تئاتر بزرگ سمرقند دیدار و گفتگو کرد.
-
ضرورت تغییر نگاه به پدیده مهاجرت و نقش مهاجران ایرانی در برندسازی فرهنگی
نشست تخصصی «جایگاه ایرانیان خارج از کشور در برندسازی ملی ایران» توسط پژوهشکده ارتباطات و با همکاری اندیشکده مطالعات راهبردی برندسازی ملی ایران، با حضور مرتضی صبوری - دستیار رئیس و مدیرکل امور فرهنگی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عزیزالله حاتمزاده - رئیس اندیشکده ایرانیان خارج از کشور و به دبیری حمید عابدی - مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی برندسازی ملی ایران و ارتباطات در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
-
از دود تا بخار؛
بیفرهنگی با عطرِ میوه!
قبلا اگر قرار بود کسی سیگار بکشد از اطرافیان اجازه میگرفت تا مبادا اذیت شوند یا این کار را در محیطهای سربسته انجام نمیداد، این روزها اما فرقی نمیکند در حال تماشای ویترین مغازههای یک پاساژ باشید یا برای دیدن یک فیلم به سینما رفته باشید؛ به یک باره بوی تند میوههایی مثل انبه، شاتوت و... تمام مشام شما را پر میکند و زمانی که به اطراف خود نگاه میکنید فرد یا افرادی را غرق در حلقهای از دود میبینید؛ کسانی که حتی در آن شرایط هم نتوانستند «ویپ» را کنار بگذارند و مشغول کار دیگری شوند.
-
خبرهایی از آخرین جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
سیوششمین جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
-
گزارش آماری از هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی
گزارش آماری شرکتکنندگان در هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی منتشر شد.
-
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ:
بودجه واحدهای فاقد شفافیت قطع میشود
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارت ارشاد فقط وزارتِ رویداد و روادید است در عین حال بر ضرورت شفافسازی برنامهها و اهداف تاکید کرد و گفت: شفافیت را با تمام توان دنبال میکنیم و بودجه واحدهایی که شفافیت نداشته باشند، قطع میشود.
-
اطلس مردمنگاری سرزمین ایران؛ آرزوی ناتمام!
رئیس پژوهشکده مردمشناسی با اشاره به سابقه دیرینه ایده «اطلس مردمنگاری سرزمین» که به دهه ۵۰ برمیگردد، از فراز و فرودهای این پروژه ملی سخن گفت و اطلاع داد: بهدلیل نبود بودجه از سال ۱۳۹۹، کار این اطلس بهطور کامل متوقف شده است.
-
مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته
توصیه ضرغامی به فرخنژاد، روایت یک تقلب و ناتمام ماندن فستیوال کوچه
صداوسیما نمیتواند خبری را منتشر کند و بعد بگوید ببخشید اشتباه شد!، فقط ۳ سال از رادیو کوچکتر است!، از تلاش فیلم ۱۰۰ برای حضور در بازارهای خارجی تا انتقاد به چهارسو، روایتِ یک سوگ؛ پکیج تضمینی افزایش فالوور در اینستاگرام!، انتقاد از «تخفیفهای نامتعارف»، هشداری به کرمانشاه؛ شانس جهانی شدن را از خودمان نمیگیریم!، «فستیوال کوچه» ناتمام ماند و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
-
معاون امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد تاکید کرد
ضرورت شناسایی هنرمندان ناشناخته در راستای توسعه اقتصاد هنر
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ضرورت دارد با شناسایی تمام هنرمندان ناشناخته و جذب و معرفی آنها، به توسعه اقتصاد هنر کمک کنیم.
-
بازنگری روند قانونی صدور مجوز رویدادهای مد و لباس / ضرورت کاهش فاصله علم و صنعت
دبیر شورای فرهنگ عمومی بر ضرورت کاهش فاصله علم و صنعت در حوزه مد و لباس تاکید کرد و گفت: از سوی دیگر لازم است در برخی قوانین نیز بازنگری صورت گیرد.
-
امامجمعه پارسآباد:
دهه کرامت فرصت مناسبی برای ترویج برنامههای فرهنگی است
امامجمعه پارسآباد گفت: دهه کرامت فرصت مناسبی برای ترویج برنامههای فرهنگی است.
-
آخر هفته چی بازی کنیم؟/ ۲
فرصتی برای سرگرم شدن با ماجراجویی در دنیای بازیها
بخش قابل توجهی از زمان روزانه برخی افراد به بازی کردن میگذرد؛ کسانی که ترجیح میدهند در مترو و اتوبوس تا رسیدن به مقصد با تلفن همراه خود مشغول بازی شوند تا به نوعی زمان بگذرد یا کسانی که بازیکنان جدیتری هستند و زمان مشخصی در روز را به بازی کردن اختصاص میدهند.
-
وظیفه شورای فرهنگ عمومی در صیانت از میراث هویتی/ «خلیج فارس» همزاد ایران است
دبیر شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر اهمیت صیانت از میراث هویتی ایرانی از جمله «خلیج فارس» گفت: جای جای ایران یک تاریخ و تمدن در حوزههای مختلف دارد که دیگرانی میخواهند آن را مصادره کنند و شورای فرهنگ عمومی وظیفه پاسداری از این حوزهها را دارد؛ بنابراین زمانی که یک نامگذاری برای یک روز در تقویم صورت میگیرد صرفا یک نام انتخاب نشده است بلکه برنامهای پشت آن وجود دارد.
-
وزیر فرهنگ: خلیج فارس، پاره تن ایران است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیامی به مناسبت روز ملی خلیج فارس صادر و تاکید کرد این وزارتخانه برنامههای گستردهای برای این مناسبت پیشبینی کرده بود که به دلیل حادثه انفجار بندر شهید رجایی برگزار نمیشود.
-
بررسی «سند موسیقی» در دیدار خسروپناه و نادره رضایی
در دیدار دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر مسائل مختلفی از جمله صیانت از «سند موسیقی» تاکید شد.
-
ترفند تازۀ ژاپن
میخواهید زندگی در مدرسه ژاپنی را تجربه کنید؟
تجربه فعالیت در مدرسه دبیرستانی ژاپن یکی از جدیدترین ترفندهایی است که این کشور آسیایی برای جذب گردشگران سراغ آن رفته است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.