-
چگونه تهران را پایتخت کتاب منطقه کنیم؟
نمایشگاه کتاب تهران میتواند بیش از یک «رویداد داخلی با چهره بینالمللی» باشد. این نمایشگاه، توان آن را دارد که به «هاب فرهنگی غرب آسیا» بدل شود؛ برای تحقق این هدف، باید از نگاه نمایشگاهی به نگاه شبکهساز فرهنگی ؛ از غرفههای نمادین به پلتفرمهای تعاملی؛ و از دعوت نمادین کشورها به طراحی پروژههای مشترک ارتقا پیدا کند.
-
پارادوکس فرهنگی؛ درد مشترک
چرا این روزها افراد جامعه پارادوکس فرهنگی و پارادوکس رفتاری از خود بروز میدهند؟ قطعا افراد جامعه دچار" استحاله فرهنگی" نشده اند ، چرا که در برخی موارد کاملا پای ارزشها و هنجارهای خود میمانند، اما در برخی موارد عجیب است که رفتارهایی متناقض نشان میدهند، و همان طور که ذکر شد دچار پارادوکس فرهنگی میشوند!
-
لاتاری، توهم خوششانسی!
هر هفته، میلیونها نفر در سراسر جهان بلیتی میخرند یا کدی ارسال میکنند، به این امید که «شاید این بار نوبت من باشد». لاتاریها و قرعهکشیها، از بلیتهای رنگارنگ تا کدهای روی قوطیهای مواد غذایی، وعده تغییر زندگی میدهند. اما پشت این رویا، تلههای روانی و آسیبهایی پنهان است که میتواند امید را به کابوس تبدیل کند.
-
بیقانونترین شهر دنیا را بشناسید
این منطقه که به «شهر محصور کولون» (Kowloon Walled City) معروف بود، پر از زباله، آکنده از جرم و جنایت و نمادی از بیقانونی بود.
-
سریعترین موشک هایپرسونیک جهان چقدر سرعت دارد؟
سلاحهای غولپیکری مانند موشکهای بالستیک قارهپیما (ICBM) نیز هایپرسونیک هستند، اما وقتی امروزه درباره موشکهای هایپرسونیک صحبت میشود، منظور عمدتاً موشکهای کروز هایپرسونیک است.
-
عکس/وقتی سعودیها هم خلیجفارس میگفتند…
در دوران قاجار، فیصل بن ترکی، رئیس وقت آلسعود، به ناصرالدین شاه نامه نوشته و در آن اسم از خلیج فارس برده است.
-
عکس/واکنش زینب سلیمانی به ماجرای نام خلیج فارس
زینب سلیمانی دختر شهید سپهبد قاسم سلیمانی در پستی در ویراستی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس واکنش نشان داد.
-
صدا، دوربین، سیگار، حرکت!
به عنوان بیننده احساس میکنیم سیگار تبدیل به نقش اول اصلی در سریالهای نمایش خانگی شده است! گویی این سیگار است که ژانر، شخصیتها و حتی لوکیشنها را تعیین میکند.
-
چرا امام رضا(ع) ولایتعهدی را پذیرفتند؟
مساله ولایتعهدی و پذیرش آن از طرف امام رضا علیه السلام نکته بسیار مهمی در طول عمر شریف ایشان است که آن حضرت را به کوچ اجباری از مدینه به سمت مرو سوق داد.
-
با هوش مصنوعی ماشینها هم مثل انسانها گپ میزنند!
خودروهای خودران به شبکهای اجتماعی مجهز به هوش مصنوعی متصل خواهند شد تا در حین حرکت با یکدیگر گفتوگو کنند.
-
خلیج فارس و ماجراجویی ترامپ!
نمیشود یک منطقه که به لحاظ تاریخی نامگذاری شده با حرف یک نفر تغییر کند یا حقی ایجاد کند. اگر اینطور بود در پنج دقیقه میشد نام تمام کشورهای دنیا را عوض کرد!
-
جنجالی به اسم هندوانه ایرانی!
مشاوران رسانهای معاون دومای روسیه با تولید یک ویدیوی جنجالی از رئیس خود، هندوانه ایرانی را آلوده به نیترات غیرمجاز متهم کردند!
-
نگاهی به ۷ تن از ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان
در طول تاریخ، پادشاهان و حاکمان از روشهای مختلفی برای افزایش ثروت خود و کشورشان استفاده کردند. این راهها شامل فتوحات نظامی، تجارت بینالمللی و ازدواجهای استراتژیک میشد. هرکدام از این روشها تأثیرات عمیقی بر توسعه اقتصادی و قدرت سیاسی کشورها داشت. در ادامه نگاهی به ۷ تن از پادشاهان ثروتمند تاریخ میاندازیم.
-
ایرانیها باهوشتر از روسها و آمریکاییها!
طی بررسیهای موسسه رنکینگ رویال که به بررسی و جمع آوریهای دادههای مختلف و فهرست بندی کشورها در حوزههای مختلف مشغول است، ایرانیان رتبه خوبی در سطح ضریب ههوشی به دست آوردند.
-
ببینید/ ریشه ها و عوامل استمرار بحران کشمیر چیست؟
در این مستند کوتاه که توسط شبکه الجزیره تولید شده، به صورت جامع و خلاصه به بازخوانی بحران کشمیر از ابتدای شکل گیری تاکنون پرداخته میشود.
-
رد پای ماجرای اسرارآمیز انرژی ناپیدا در مشتری
فضاپیمای جونو در پنجاهوسومین گردش خود به دور سیاره مشتری در ۱۸ فوریه ۲۰۲۳ برای نخستینبار آزمایشهایی با عنوان «اختفای رادیویی» (Radio Occultation) انجام داد. در این روش، یک سیگنال رادیویی از زمین به سوی جونو فرستاده و پس از عبور از جو مشتری و بازگشت به زمین، تغییرات آن تحلیل میشود.
-
نام خلیج فارس در مسیر تاریخ
در حالی که باختر زمین به پیروی از جغرافیا نگاری یونانی و روم باستان دریای جدا کننده فلات ایران از شبه جزیره عرب را "خلیج فارس = Sinus Persicus" میخواند، خاور اسلامی به پیروی از جغرافیا نگاری ایران باستان و قرون اولیه اسلامی آن را "البحر الفارسی = دریای پارس" خوانده است.
-
برای ایران!
ما نمیتوانیم بیشتر از طبیعت بگیریم بدون آنکه بهایش را بپردازیم؛ یا بهصورت قبضهای محیرالعقول در آینده، یا بهصورت فروپاشی زیرساختها و فروکاهیدن کیفیت زندگی. مسیر اصلاح، هرچند دشوار و نیازمند تدبیر، اجتنابناپذیر است. زیبایی سرزمین ما در کوه و دشت و باد و آفتابش نیست، در این است که فرزندانش بیاموزند چگونه مسئولانه با نعمتهای الهی رفتار کنند. و این آموختن، ضرورتی است نه فقط برای اصلاح الگوی مصرف، بلکه برای حفظ ایران.
-
برای ناهار بچهها برنج ایرانی میپزیم؛ فن بیان هم یاد میدهیم/ ماهی۲۰ میلیون تومان شهریه اصلا زیاد نیست!
افزایش ۵۰ تا ۸۰درصدی شهریه مهدکودکها و مدارس غیردولتی در تهران، بسیاری از خانوادههای طبقه متوسط را در آستانه انتخابی دردناک قرار داده است؛ آموزش بیکیفیت یا فشار مضاعف اقتصادی.
-
اینفوگرافیک/رنگهای مختلف پلاک خودرو در ایران به چه معناست؟
رنگهای مختلف پلاکهای خودروها به چه معنا هستند؟ آیا با معنی رنگهای مختلف پلاکهای ماشین آشنا هستید؟
-
چرا آمریکا توان جنگ فرسایشی در هیچ کجای جهان را ندارد؟
علاوه بر پیشرفته بودن تجهیزات نظامی، کمیت نیز اهمیت دارد و این دقیقا همان چالشی است که ارتش بهظاهر قدرتمند آمریکا با آن دست به گریبان است.
-
ما نمکگیریم!
نگاه که با گنبد طلایی ات تلاقی میکند، دست بی اختیار خودش را روی سینه جا میدهد، اشک راهش را از گوشه چشم به سمت گونه باز میکند و طعم شیرینی همه دهانم را پر میکند و زبانم میگوید: السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع).
-
یمن و تغییر معادلات میدانی
پرتاب موشک به سمت فرودگاه بنگوریون که به لحاظ فیزیکی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی قرار دارد در واقع هدف قرار دادن همزمان مغز و قلب تپنده پیکره رژیم صهیونیستی تلقی میشود.
-
کتابهایم را سوزاندم تا زنده بمانم
این کتابها شاهد فراز و فرودهای زندگی ما بودند. خنده و اشکهایمان، موفقیتها و شکستهایمان. چطور میتوانستیم آنها را بسوزانیم؟ من شروع به خواندن مجدد برخی از آنها کردم. یک بار، دو بار، سه بار...جلد آنها را به یاد میآوردم، عنوان آنها را، حتی تعداد صفحات آنها را. مدام هراس داشتم که امکان دارد خیلی زود مجبور شویم کتابخانه خودمان را قربانی کنیم.
-
حیاتی اما بیخریدار!
در حالی که آمارهای نگران کننده از ریزش شدید متقاضیان رشتههای حیاتی پزشکی یکی پس از دیگری منتشر میشود، این سوال جدیتر از همیشه مطرح است؛ چه میتوان کرد تا قطار نیمه جان نظام درمانی دوباره روی ریل بیفتد؟
-
عکس/نقاشی ناصرالدین شاه از یکی از زنان حرمسرا
از قرار معلوم، حضرت همایونی هر چه از مملکت داری هیچ نمیدانست در هنر و موسیقی توانا بوده است.
-
هیچ حقیقتی در کپشن نیست
جدا از بلاگرهایی که سبک زندگی متفاوتی را رواج میدهند، برخی بلاگرها و اینفلوئنسرها، نهتنها به محتوای تخصصی باور ندارند که حتی تلاشی هم برای تولید محتوا با تعریف مشخص آن نمیکنند. آنها معمولا به سادهترین شیوه، مانند اشتراک روزمرّگیهایشان در حد شستوشوی ظرف و جاروکشیدن یا نمایش اغراق شده فقر و بیماری، حتی با بیاحترامی به همسر، فرزند و اطرافیانشان، با لودگیها و رفتارهایی سطحی که به عمد با کلماتی اشتباه صحبت میکنند، دنبالکننده و بازدیدهای میلیونی دارند.
-
۲ عکس تاریخی از میدان شهرداری رشت ۹۰ سال پیش!
در سال ۱۳۱۴ ساخت و ساز میدان شهرداری رشت به پایان رسیده بود.
-
محققان: سالمندانی که از گوشی هوشمند استفاده میکنند کمتر دچار افت عملکرد ذهنی میشوند
نتایج پژوهشی تازه نشان میدهد سالمندانی که از تلفنهای هوشمند و دستگاههای دیجیتال استفاده میکنند، با سرعت کمتری دچار افت تواناییهای ذهنی میشوند.
-
هندوانه ایرانی نیترات دارد، هندوانه روسی نه؟/ پاسخ یک پزشک و پژوهشگر از واشنگتن
به گزارش ایسنا، خبرآنلاین نوشت: در یک ویدئوی وایرال شده، نماینده دومای روسیه در بازاری هندوانهای در دست گرفته و میگوید، هندوانه ایرانی نخرید، هندوانه داغستان بخرید! و در آن، دستگاهی دیده میشود که بر روی یک هندوانه قرار داده شده و به نظر میرسد برای اندازهگیری میزان نیترات یا کیفیت میوه استفاده میشود. محمدکاظم عطاری، پزشک و پژوهشگر از واشنگتن درباره این ویدئو توضیحاتی میدهد و به این سوالات که آیا ادعای نیترات بالا در هندوانههای ایرانی درست است؟ آیا این دستگاهها دقیق و معتبر هستند؟ پاسخ میدهد. یک پژوهشگر از واشنگتن به ویدیوی منتشر شده درباره سرطانزا بودن هندوانه ایرانی واکنش نشان داد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.