-
پادکست/ خاک سرخ هرمز و گردشگر مسئولیتپذیر!
نوروز امسال مسئله برداشت خاک سرخ و ماسههای نقرهای جزیره هرمز از سوی گردشگران نوروزی به یک بحث جنجالی در شبکههای اجتماعی تبدیل شد. در این پادکست ایسنا به سراغ این موضوع رفته و با گفت و گو با مسئولان جزیره و کارشناسان محیط زیست علت این ناهنجاری را بررسی کرده است.
-
پادکست/ رودکی سمرقندی؛ پیشگام در شعر فارسی
رودکی نخستین شاعر مشهور پارسیسرای حوزه تمدن ایرانی و پدر شعر پارسی خوانده میشود. این شاعر والامقام شعر فارسی را از حالت ابتدایی و ساده خود بیرون آورد، در انواع مضامین و اقسام مختلف شعر از قبیل قصیده، غزل، مثنوی، رباعی و ترانه وارد شد و آنها را توسعه داد و نزدیک ۱۰۰ هزار بیت یا صد دفتر شعر از خود به یادگار گذاشت.
-
پادکست/ حضرت فاطمه (س)؛ اسوه و سرمشق زنان عالم
حضرت فاطمه(س)، را بهعنوان نمونه و اسوه زن میشناسند. زنی که در کودکی "ام أبیها" خوانده شد. ایشان در زندگی ظاهری، جهاد، سخنوری، فداکاری، شوهرداری، مادری و مقام معنوی الگوی به تمام معناست؛ الگوی زنی که اسلام میخواهد بسازد، این است.
-
پادکست/ یلدا؛ فرصتی برای پاسداشت آیینهای ملی
ایرانیان در گذشته «شب یلدا / شب چله» را تا طلوع اولین پرتوهای سپیدهدم به انتظار باز زاییده شدن خورشید مینشستند و روز پس از آن شب یعنی اولین روز ماه دی که «خور روز» و «دی گان» نامیده میشد و تعطیل عمومی بود، به استراحت میپرداختند. حالا سالهاست این آیین باستانی توسط مردم ایران و همسایگان ایرانی که وامدار این آیین هستند با آداب و رسوم مختلف هر شهر و با تفال به حافظ گرامی داشته میشود. به واسطه اهمیت این شب باستانی، پرونده این رسم کهن ایرانی توسط کشورمان و با مشارکت افغانستان در هفدهمین نشست میراثفرهنگی ناملموس در آذر ۱۴۰۱ در مراکش در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
-
پادکست/ شهید تندگویان؛ تنهاترین سردار جنگ تحمیلی
۲۹ آذر یادآور روزی است که پیکر پاک شهید «محمدجواد تندگویان»، وزیر نفت کابینه شهید محمد علی رجایی از عراق به کشور انتقال یافت. شهید تندگویان که رهبر معظم انقلاب به زیبایی تمام او را "شهید غریب" خواندهاند سالهای سال سختترین شکنجههای جسمی و روحی و نیز درد دوری از خانواده و میهن را تاب آورد و جان شیرین خود را در اوج جوانی بر سر اهداف والایش گذاشت و با سربلندی تمام به دیار باقی شتافت.
-
پادکست/ وحدت حوزه و دانشگاه با همبستگی در اندیشه و عمل
حوزه و دانشگاه بهعنوان ۲ نهاد علمی و پژوهشی نقش مهمی را در پیشرفت جامعه اسلامی ایفا میکنند. از اینرو باایجاد تعامل و گفتمان میان آنها میتوان به طرف تحقق وحدت گام برداشت.
-
پادکست/ حضرت امالبنین(س)؛ مصداق بارز استقامت و مادری شهیدپرور
حضرت امالبنین(س)، یکی از بانوان برجسته اسلام که است با فضایل اخلاقی و کمالات بالا، توانست فرزندان بیهمتایی همانند حضرت اباالفضل(ع) تربیت کند که تا آخرین لحظه عمر برای دفاع از حریم حسینی و ولایت از هیچ کوششی فروگذار نباشد.
-
پادکست/ ضرورت تبیین اندیشههای آیتالله شهید دستغیب در گفتمان علمی
۴۳ سال از جمعه خونین سال ۶۰ شیراز میگذرد، روزی که با انفجار بمب رخسار آیتالله دستغیب در محراب رنگ خون گرفت. این شهید والامقام، با مجاهدت و تلاش خستگیناپذیر سعی در ترویج معارف دین و پاسداری از حریم آن داشت.
-
پادکست/ تحولات ۴۰ ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی
تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی بیگمان یکی از دستاوردهای مهم پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به شمار میرود که با هدف گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در جامعه تشکیل شد. همانطور که از نام آن بر میآید، این شورا مکانی، برای رایزنی و مشورت پیرامون مسایل مختلف و شامل اعضای حقیقی و حقوقی است.
-
پادکست/ رژیم بعث عراق؛ آغازگر نبردی نابرابر
درست ۱۱ سال پس از آغاز جنگ تحمیلی و با تلاشهای پیگیر سیاسی مسوولان نظام جمهوری اسلامی، حقانیت ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود به اثبات رسید و «خاویر پرز دکوئیار»، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد در ۱۸ آذر ۱۳۷۰ در یک گزارش رسمی به شورای امنیت اعلامکرد که عراق مسوول و آغازگر جنگ علیه ایران بودهاست.
-
پادکست/ روز دانشجو؛ نماد استقلال و آزادیخواهی
دانشجویان در مبارزات پیش از انقلاب نقش فعالی داشتهاند؛ آنان با فریادهای عدالتخواهانه و فعالیتهای مستمر خود، مخالفت آشکاری با سیاستهای رژیم پهلوی داشتند، به همین دلیل در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ خورشیدی در پی یورش نیروهای نظامی به دانشگاه تهران چند تن از آنها به شهادت رسیدند تا این روز به عنوان روز «دانشجو» نامگذاری شود.
-
پادکست/ فاطمه زهرا(س)؛ اسوه کامل و بیبدیل برای تمامی بشریت
نگاهی به زندگانی حضرت زهرا(س) الگویی برای عبرتآموزی است؛ ایشان زندگی ساده، بیآلایش و در عین حال با برکتی داشتند و در طول عمر کوتاه خود دنیایی از درسهای سرشار از معنویت را برای بشریت باقی گذاشتند که روشنگر راه انسانها است.
-
پادکست/ قانونی اساسی، تبلور اراده ملت
۱۲ آذر، روز قانون اساسی، فرصتی مغتنم برای آشنا کردن مردم با قوانین است. روشن ساختن اهداف و نتایج حاصل از اجرای درست قانون و فرهنگسازی در این زمینه میتواند به نهادینه شدن هرچه بیشتر و بهتر قانون در جامعه کمک کند، تا با رعایت قانون، برابری و مساوات آیندهای روشن را برای کشور رقم زند.
-
پادکست/ میرزا کوچکخان جنگلی؛ میهنپرستی ضد بیگانه
میرزاکوچک خان جنگلی، با راهاندازی جنبش جنگل و رهبری آن، یکی از مردمیترین نهضتهای محلی ایران را با هدف کسب استقلال، آزادی و حفظ و حراست مرزهای ایران ایجاد کرد.
-
پادکست/ شهید مدرس؛ الگویی بیبدیل برای نمایندگان مجلس
نگاهی به مؤلفههای شخصیتی شهید مدرس در دوران نمایندگی ابعاد برجستهای از یک نماینده تمام و کمال مردم را به منصه ظهور میرساند. از اینرو لازم است تا نمایندگان مجلس از ویژگیهای شخصیتی و رفتاری این شهید والامقام در بزنگاههای حساس الگو بگیرند.
-
پادکست/ پوکی استخوان؛ بیماری نامرئی
دکتر حسین یاری، مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران پوکی استخوان را بیماری خاموش و مرتبط با افزایش سن عنوان کرد. او علاوه بر تشریح عوامل زمینهساز ابتلا به این بیماری و چگونگی کنترل آن، گفت: شکستگی، تنها نشانه پوکی استخوان است و تا زمانی که شکستگی اتفاق نیفتد، پوکی استخوان هیچ نشانه دیگری ندارد.
-
ایسناکست / زندان ابوغریب (قسمت چهارم)
در سال ۱۳۸۳، تصاویر تکاندهندهای از شکنجههای زندانیان توسط نیروهای آمریکایی در زندان ابوغریب بغداد منتشر شد. پس از اشغال عراق و افغانستان، نیروهای ایالات متحده انواع شکنجههای روانی و جسمی را در زندانهای «ابوغریب»، «بگرام» و «گوانتانامو» بر زندانیانی که بیشترشان عراقی بودند، اعمال میکردند. اسناد نشان میدهند که این اقدامات بهطور سازمانیافته و با نظارت مقامات عالیرتبه آمریکایی انجام میشد، روشهای شکنجه شامل شوک الکتریکی، غرق مصنوعی، ضربوشتم و خشونت جنسی بود.
-
پادکست/ کمردردهایی که به اقدام فوری جراحی نیاز دارند
مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران درباره کمردردهای نیازمند عمل جراحی گفت: براساس مطالعات علمی، کمتر از ۱۰ درصد کمردردها نیاز به اقدام فوری جراحی دارند و در سایر موارد درمان غیرجراحی اولویت دارد. در این پادکست ایسنا صحبتهای دکتر حسین یاری را درباره کمر درد در بین افراد مختلف میشنوید.
-
پادکست/ راه درمان بیماران مبتلا به آرتروز چیست؟
حسین یاری، مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقا سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران گفت: بیماری ساییدگی یا آرتروز، بیماری است که غضروف مفاصل را درگیر میکند؛ در واقع هنگامی که غضروف آسیبببیند، خراب شود یا تحلیل برود، بیماری آرتروز یا ساییدگی مفاصل ایجاد میشود. در این پادکست ایسنا توضیحات کامل دکتر یاری درباره چگونگی ابتلای فرد به آرتروز و راههای درمان آن را میشنوید.
-
ایسناکست/ صدامیسم (قسمت آخر)
پس از پایان جنگ تحمیلی، صدام حسین با چالشهای بزرگی در عراق روبرو شد. بحران اقتصادی ناشی از بدهیهای سنگین جنگ و کاهش تولید نفت، عراق را به سمت بحرانی عمیق سوق داد. در این شرایط، صدام همچنان به توسعه سلاحهای کشتار جمعی پرداخت و سرکوب داخلی را شدت بخشید. حمله او به کویت در سال ۱۹۹۰، با هدف کنترل منابع نفتی بیشتر، منجر به جنگ خلیج فارس و شکست سنگین حزب بعث شد. با وجود شکست در این جنگ و مواجهه با تحریمهای شدید، سرکوبها ادامه داشت تاسال ۲۰۳۳ که رژیم صدام سرنگون و خودش هم دستگیر و اعدام شد، البته این جنگ تأثیر عمیقی بر عراق و منطقه داشت و زمینهساز بیثباتی گسترده و ظهور داعش در سالهای بعد شد.
-
ایسناکست/ صدامیسم (قسمت دوم)
با وقوع انقلاب اسلامی و تحولات ناشی از آن، صدام حسین به طمع تسلط بر خلیجفارس و تثبیت جایگاه خود در جهان عرب، قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را لغو و به ایران حمله کرد. او در جریان این جنگ هشتساله، به جنایات جنگی گستردهای از جمله استفاده از سلاحهای کشتار جمعی، حمله به مناطق مسکونی و شکنجه اسیران دست زد. صدام با هدف ضربهزدن به اقتصاد ایران، به نفتکشها و بنادر ایران در خلیجفارس نیز حمله کرد و جنگ اول خلیجفارس را آغاز کرد. اما پس از هشت سال جنگ و جنایت، با شکست و بدهکاریهای عظیم، مجبور به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شد و جنگ تحمیلی پایان یافت.
-
ایسناکست/ صدامیسم (قسمت اول)
ظهور «صدام حسین» به عنوان «آخرین دیکتاتور قرن بیستم» سالهاست به یکی از موضوعات مهم تاریخ معاصر تبدیل شده است، بنابراین در آستانه چهل و چهارمین هفته دفاع مقدس، در نخستین شماره از «ایسناکست» به سراغ این شخصیت منفور تاریخ رفتیم؛ داستان زندگی او از دوره کودکی و چوپانیاش در روستای «العوجه» عراق آغاز و بعد از عبور از کودتایی با سرنوشت سقوط حکومت «هاشمیان» در عراق، با پیوستن او به حزب بعث و آغاز پروژ ه قتلعام رفقا ادامه پیدا میکند، او با جنایتهای پیدرپی سعی در تثبیت قدرت خود دارد به حدیکه با پیروزی انقلاب اسلامی و قیام شیعیان عراق، به فکر حمله به ایران و شروع یک نبرد طولانی و خونبار میافتد.
-
پادکست/ از تصمیمگیری برای تعطیلی آخر هفتهها تا حمله شاهکار یمن به تلآویو
مهمترین اخبار ایسنا در روز یکشنبه ۲۵ شهریور، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از جمله یمن به سرزمینهای اشغالی فلسطین و بررسی تعطیلی پایانی هفته دو روز آینده در مجلس و تمدید بخشودگی جرایم مالیاتی را میشنوید.
-
پادکست/ از اوج «چمران ۱» تا هک غول تسلیحاتی آمریکا
مهمترین اخبار ایسنا در روز شنبه (۲۴ شهریور)، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از پرتاب «چمران۱» به فضا، هک غول تسلیحاتی آمریکا و حمله جدید صهیونیستها به یک مدرسه در نوار غزه، موافقت مردم برای گرفتن مالیات از خانههای لوکس و خانههای خالی را میشنوید.
-
پادکست/ از تایید واکسن آبله میمونی تا رایزنی آمریکا و انگلیس برای سلاحهای در اختیار اوکراین
مهمرین اخبار ایسنا در روز جمعه ۲۳ شهریور، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از تایید اولین واکسن آبله میمونی، قرعهکشی بدون نتیجه ایرانخودرو برای طرح مادران و رایزنیهای آمریکا و انگلیس به اوکراین برای جلوگیری از حمله به روسیه با سلاحهای غربی را میشنوید.
-
پادکست/ از یک "خانواده معمولی" در پایتخت تا ماجرای مسکن ۲۵ متری
مهمترین اخبار ایسنا در روز پنجشنبه (۲۲ شهریور)، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از سفر مسعود پزشکیان به اقلیم کردستان، ماجرای مسکن ۲۵ متری تا ساخت سریال پایتخت را میشنوید.
-
پادکست/ از درخواست پزشکیان برای حذف مرز کشورهای اسلامی تا رایزنی محل برگزاری دربی ۱۰۴
مهمرین اخبار ایسنا در روز چهارشنبه ۲۱ شهریور، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از سفر رئیسجمهور به عراق و درخواست او از نخستوزیر این کشور برای حذف مرز بین کشورهای اسلامی و پیگیریهای ایسنا برای مشخص شدن محل برگزاری دربی ۱۰۴ را میشنوید.
-
پادکست/ از توقف تولید آیفونهای قدیمی تا بررسی اعتراض داوطلبان کنکور
مهمترین اخبار ایسنا در روز سهشنبه ۲۰ شهریور، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از توقف تولید چند مدل آیفون قدیمی و رسیدگی به اعتراض داوطلبان کنکور که فردا چهارشنبه (۲۱ شهریور) در شورای عالی فرهنگی بررسی میشود را میشنوید.
-
پادکست/ از شایعه مسافرت ۲۱ میلیونی به شمال کشور تا افزایش قیمت نان در پایتخت
مهمرین اخبار ایسنا در روز دوشنبه ۱۹ شهریور، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از گران شدن نان در پایتخت و نظارت دستگاههای تعزیراتی برای جلوگیری از گرانفروشی و شایعاتی از ورود ۲۱ میلیون گردشگر به شهرهای شمالی کشور را میشنوید.
-
بسته خبری شامگاهی - ۱۸ شهریور ۱۴۰۳
پادکست/ از نخستین سفر خارجی پزشکیان تا پرداخت مطالبه گندمکاران تا پایان هفته
مهمترین اخبار ایسنا در روز یکشنبه ۱۸ شهریور، در بسته اخبار شامگاهی ایسنا جمعآوری شده است. در این بسته خبرهایی از مقصد نخستین سفر خارجی رئیسجمهور، پرداخت مطالبه گندمکاران تا پایان هفته و پایان پارالمپیک پاریس و نتایج این رویداد بینالمللی ورزشی را میشنوید.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.