-
دانشگاه هاروارد در خطر از دست دادن کمک ۹ میلیارد دلاری دولت فدرال
دولت ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد در حال بررسی ۹ میلیارد دلار قراردادهای فدرال و کمکهای مالی اعطا شده به دانشگاه هاروارد است.
-
بررسی علل پشت پرده تأخیر در انجام تکالیف دانشجویان
اهمالکاری تحصیلی؛ دلایل و راههای مقابله با آن
همه ما گاهی کارهایی را که باید انجام دهیم، به تعویق میاندازیم. این رفتار که در اصطلاح علمی «اهمالکاری» نام دارد، در بین دانشجویان بسیار رایج است و میتواند بر عملکرد تحصیلی آنها تأثیر منفی بگذارد؛ اما چه عواملی باعث این رفتار میشود و چه طور میتوان آن را کاهش داد؟
-
چالشهای کمبود آب و نقش کشاورزان در مدیریت منابع آبی
چگونه میتوان کشاورزان را به مدیریت پایدار آب ترغیب کرد؟
آب یکی از حیاتیترین منابع طبیعی است که امنیت غذایی و توسعه پایدار جوامع به آن وابسته است. با افزایش خشکسالیها و کاهش منابع آبی، مدیریت پایدار این منبع ارزشمند بیش از پیش اهمیت یافته است. در این راستا، پژوهشی جدید تلاش کرده است تا عوامل تأثیرگذار بر مشارکت کشاورزان در مدیریت پایدار آب کشاورزی را بررسی کند و راهکارهایی برای بهبود این مشارکت ارائه دهد.
-
سیل مهاجرت اساتید آمریکایی به دلیل سیاستهای دولت ترامپ
دانشگاهیان و اساتید آمریکایی در واکنش به سیاستهای دولت جدید ایالات متحده، به ویژه حملات آن به آموزش عالی، تصمیم به مهاجرت از این کشور گرفتهاند. در این میان، موسسات کانادایی و اروپایی تلاشهای جدیدی را برای جذب آنها آغاز کردهاند.
-
«اسپیسایکس» اولین ماموریت سرنشیندار را بر فراز قطبهای زمین پرتاب کرد
شرکت «اسپیسایکس» چهار نفر را طی اولین ماموریت در نوع خود بر فراز قطبهای زمین فرستاد.
-
ادامه بازگشت دانشمندان چینی به دانشگاههای این کشور
یک مهندس چینی شاغل در شرکت اپل، این غول فناوری ایالات متحده را ترک کرد و به دانشگاه معتبر فودان چین در شانگهای پیوست تا در راستای تلاشهای کشورش برای جذب استعدادهای برتر گام بردارد.
-
تغییرات مهم کنکور در سالی که گذشت
تاثیر قطعی معدل در کنکور یکی از مهمترین و بحث برانگیزترین موضوعات آموزشی سال گذشته بود که این موضوع پس از کش و قوسهای فراوان در شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاح و تغییرات کنکور اواخر اسفندماه گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.
-
با افتتاح جدیدترین تلسکوپ جهان
ناسا، نزدیکتر از همیشه به شناسایی حیات فرازمینی
«رصدخانه جهانهای زیستپذیر» ناسا که امسال فعالیت خود را آغاز میکند، میتواند شکارچی نهایی سیارات فراخورشیدی باشد. این اولین تلسکوپی خواهد بود که به طور خاص برای شناسایی سیارات بالقوه قابل سکونت و توصیف جو آنها برای جستجوی نشانههای حیات فرازمینی طراحی شده است.
-
سالی که پشت سر گذاشتیم برای زیستشناسان چه آوردهای داشت؟
سال گذشته نقطه عطفی در پیشرفتهای مربوط به زیستشناسی بوده است از کشفهای ژنتیکی جدید گرفته تا توسعه درمانهای نوآورانه و پیشرفت در فناوریهای زیستی. در این سال محققان توانستند با استفاده از هوش مصنوعی، ویرایش ژنوم و تحقیقات سلولهای بنیادی، مرزهای دانش زیستی را گسترش دهند. در اینجا نگاهی خواهیم داشت به علم زیست شناسی در سالی که پشت سر گذاشتیم.
-
مخالفت شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاثیر مثبت معدل پایه یازدهم در کنکور
یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاثیر مثبت معدل پایه یازدهم دانش آموزان در کنکور مخالفت کرد.
-
سرپرست جهاددانشگاهی درگذشت خبرنگار ایسنا را تسلیت گفت
سرپرست جهاددانشگاهی در پیامی، درگذشت فاطمه ربی ـ سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ را تسلیت گفت.
-
بسته خبری دنیای علم و دانشگاه؛
از اعلام آمادگی برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکا تا شروع ثبت نام مجدد در کنکور
اعلام آمادگی مسئولان نهادهای علمی برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکا در دانشگاه های ایران و جزییات ثبت نام مرحله دوم کنکور ۱۴۰۴ دو خبر مهم دنیای علم و دانشگاه برای امروز یازدهم فروردین بود.
-
نمایش فناوری ارتباطات با پرتاب ماهواره جدید چین
چین با پرتاب یک ماهواره جدید، گام دیگری را به سوی تأیید فناوری ارتباطات ماهوارهای چندباند و پرسرعت برداشت.
-
یک استارتآپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد
استارتآپ چینی «ژیپو ایآی» یک عامل هوش مصنوعی رایگان را معرفی کرده و آن را به موج جدید عوامل هوش مصنوعی در بازار رقابتی هوش مصنوعی چین افزوده است.
-
آغاز مرحله دوم ثبتنام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین
مرحله دوم ثبتنام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ از روز شنبه ۱۶ فروردین از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز میشود.
-
جزئیات پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد
دانشگاه خواجه نصیر برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ در برخی رشتههای اعلام شده دانشجوی دکتری بدون آزمون پذیرش میکند.
-
زمان بازگشایی خوابگاههای دانشجویی سه دانشگاه اعلام شد
زمان بازگشایی خوابگاههای دانشجویی سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس و علامه طباطبایی اعلام شد.
-
طی پیام مشترک مسئولان نهادهای علمی ایران اعلام شد
درهای دانشگاههای ایران به روی دانشجویان معترض آمریکا باز است
مسئولان نهادهای علمی ایران طی بیانیه ای مشترک در پاسخ به سرکوب دانشجویان معترض در آمریکا اعلام کردند؛ ایران در کنار دانشجویان معترض ایستاده و درهای دانشگاههای ما به روی این دانشجویان باز است.
-
انقلابی در فناوری سلولهای خورشیدی
سلولهای خورشیدی پروسکایتی و ترکیبی با بازدهی بالا، همراه با فناوریهای نانو و BIPV، مسیر آینده انرژی خورشیدی را متحول میکنند.
-
بیانیه جهاددانشگاهی به مناسبت سالروز حماسه ۱۲ فروردین/ بهکارگیری توان این نهاد برای سرمایهگذاری مؤثر در تولید
در آستانه فرارسیدن سالروز حماسه بینظیر ۱۲ فروردینماه؛ روز جمهوری اسلامی ایران، جهاددانشگاهی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این نهاد انقلابی همانطور که از ابتدای تشکیل، تلاش کرده است تا با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و توان نخبگان جوان، در عرصههای فرهنگی، علمی، پژوهشی و فناورانه نقشآفرینی کند، در سال «سرمایهگذاری برای تولید» نیز، تمام توان خود را برای سرمایهگذاری مؤثر در تولید به کار بندد.
-
«اسپیسایکس» در آستانه پرتاب ۴ نفر به اطراف قطبهای زمین
«اسپیسایکس» قرار است چهار نفر را طی اولین ماموریت در نوع خود به اطراف قطبهای زمین بفرستد.
-
ویدیو/ هوش مصنوعی و تطبیقپذیری رمزارزها
هوش مصنوعی به یکی از موضوعات داغ در دنیای رمزارز تبدیل شده است. رویدادهای مالی و شرکتهای تحلیل داده به بررسی نقش آن در تطبیقپذیری با مقررات، شناسایی تقلب و افزایش کارایی عملیاتی پرداختهاند.
-
عکس روز ناسا
منظومه شمسی از چشم «کاوشگر خورشیدی پارکر»
ویدئوی ثبتشده توسط «کاوشگر خورشیدی پارکر»، منظومه شمسی را از زاویه نزدیک خورشید به نمایش میگذارد.
-
موشک «اسپکتروم» در اولین پرتاب خود منفجر شد
پرتاب اولین موشک مداری از خاک اروپا به انفجار آن چند ثانیه پس از پرواز ختم شد.
-
مروری بر دستاوردهای پیشرفتهترین تلسکوپ فضایی جهان
سوغاتیهای «جیمز وب» از فضا برای ما چه بوده است؟
در این گزارش به شرح این مساله میپردازیم که تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از زمان پرتاب تاکنون چگونه مدلهای تکامل کیهانی ما را تغییر داده و همچنان به بینش ما درباره جهان هستی عمق میبخشد. ابزارهای با وضوح بالای آن، اجرامی را نشان میدهند که برای گذشته بسیار دور هستند و امکان مطالعه ستارگان اولیه، کهکشانها و سیارات فراخورشیدی بالقوه قابل سکونت را فراهم میکنند.
-
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم مطرح کرد
نشریات دانشجویی؛ پل ارتباطی اندیشههای دانشجویی و فضای رسانهای
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم گفت: نشریات دانشجویی به عنوان پلی میان فضای رسانهای دانشگاه و فضای صنعتی، همچنین به عنوان ارتباطدهنده اندیشهها و باورهای دانشجویی، نقش بسزایی ایفا کردهاند.
-
ایران، بازیگر جدید در بازار جهانی محصولات نانویی با صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری به ۵۰ کشور دنیا
در سال ۱۴۰۲، ایران توانست بیش از ۱۴۵ میلیون دلار از محصولات نانویی خود را به ۵۰ کشور در پنج قاره جهان صادر کند. کشورهای همسایه بهویژه عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه بیشترین سهم را از این صادرات به خود اختصاص دادهاند. رشد بیش از ۱۰۰ درصدی فروش محصولات نانویی در سالهای اخیر و افزایش سهم ایران در بازارهای بینالمللی، گواهی بر قدرت روزافزون این فناوری در توسعه اقتصادی کشور است. این روند نشاندهنده پتانسیل بالای ایران در تبدیل فناوری نانو به یکی از ارکان اصلی صادرات و توسعه اقتصادی است.
-
دانشمندی که به هوش مصنوعی، خواندن و نوشتن دیانای آموخت
برایان های(Brian Hie)، دانشمند علوم رایانه، تیمی را رهبری کرد که توسعه مدل زبان بزرگ اوو(Evo) را بر عهده داشت و آن را بر روی ۲.۷ میلیون ژنوم باکتریایی، باستانی و ویروسی آموزش داد. اکنون این ابزار هوش مصنوعی میتواند توالیهای دیانای را بنویسد و ماشینهای بیولوژیکی کاربردی را رمزگذاری کند.
-
اثرات مثبت و منفی تغییرات اقلیمی بر بخش کشاورزی
آیا تغییرات آبوهوایی میتوانند به نفع کشاورزی باشند؟
تغییرات اقلیمی از چالشهای بزرگ دنیای امروز محسوب میشوند. افزایش دما، تغییر میزان بارندگی، خشکسالی و سیل از جمله پیامدهای این تغییرات هستند که بسیاری از بخشهای اقتصادی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار دادهاند. در این میان، بخش کشاورزی بهعنوان یکی از مهمترین حوزههای تأمین غذا و امنیت غذایی، بیشترین آسیب را از این تغییرات متحمل میشود؛ اما آیا همه این تغییرات به ضرر کشاورزی هستند؟ پژوهشی جدید به بررسی این مسئله پرداخته است.
-
انتقاد وزیر علوم از تحریمهای علمی-تحقیقاتی در نشست جهانی یونسکو
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران در نشست جهانی یونسکو در پاریس از تحریمهای علمی انتقاد کرد و آن را در تضاد با شعار یونسکو مبنی بر دسترسی آزاد به منابع تحقیق دانست.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.