-
چند قدم پیادهروی روزانه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید است؟
متخصصان مدتها است میگویند هرچه افراد بیشتر پیادهروی کنند، سلامت آنها از چند جنبه بهبود پیدا میکند. سبک زندگی کمتحرک با پیامدهای منفی برای سلامت از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، مرتبط است.
-
دبیر ستاد ملی جمعیت خبر داد
پیمایش ملی «فرزندآوری در ایرانیان»؛ ۷۷.۷ درصد پاسخگویان تمایلی به فرزندآوری نداشتند
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به صدا درآمدن زنگ خطر جمعیت، گفت: امروز فقط کشور درگیر مسئله جمعیت نیست؛ تقریبا دو سوم کشورهای دنیا زیر سطح جایگزینی در مسئله جمعیت حرکت میکنند.
-
تاثیر فشار کار زیاد بر بخشهای مرتبط با حل مسائل و حافظه در مغز
متخصصان دریافتند که فشار کار زیاد میتواند بخشهایی از مغز را که با حل مسائل و حافظه مرتبطند، تحت تاثیر قرار دهد و بر سلامت روان هم تاثیر بگذارد.
-
دبیر ستاد مرکزی جوانی جمعیت نیروهای مسلح تشریح کرد
جایگاه و نقش جمعیت در تقویت امنیت ملی
دبیر ستاد مرکزی جوانی جمعیت نیروهای مسلح وظایف این ستاد در حوزه جمعیت را تشریح کرد.
-
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد
زنان «خشن و سیگاری» سریالهای خانگی نمیتوانند مروج فرزندآوری باشند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عوامل موثر در کندی اجرای سیاستهای جمعیتی، نبود یک اتاق وضعیت هوشمند و تحلیلگر و فقدان نقشه اجرایی را از جمله عوامل موثر عنوان کرد.
-
اختلال ریاضی در کودکان؛ از نشانهها تا راهکارهایی برای والدین و معلمان
برخی کودکان دارای اختلال یادگیری خاص، در درک مفاهیم ریاضی با مشکل مواجهاند که این اختلال «دیسکالکولیا» نام دارد و معمولا پس از کلاس اول دبستان قابل شناسایی است. این کودکان در زمینه مهارتهای زبانی، حفظ توجه، درک نمادهای عددی، انجام چهار عمل اصلی، درک روابط فضایی، مفاهیم زمان، جهتگیری، ادراک بینایی و هماهنگی حرکتی-بینایی دچار مشکلاند و این اختلال باعث میشود در شمارش، یادگیری جدول ضرب، درک فاصله اعداد، و کپیکردن اشکال و اعداد با چالش مواجه شوند.
-
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان همراه با اعمال تغییرات احکام جدید؛ از فردا
سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام افزایش سالیانه و اجرای مرحله دوم متناسبسازی مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش خود خبر داده است؛ اقدامی که قرار است حقوق و مزایای بیش از ۵ میلیون نفر را از فردا تا ۳۱ اردیبهشتماه با ارقام جدید به حساب آنها واریز کند.
-
سهم ویلچرفروشان از تصادفات/ چرخه ادامهدار معلولیت در جادهها
هنوز یک ماه از پایان خدمت سربازیاش نگذشته بود؛ در انتظار کارت پایان خدمت بود که یک نیمهشب بارانی، زمانی که با موتور از جاده کمنوری میگذشت، ناگهان با خودرویی، تصادف و سرش با درختچه کنار جاده برخورد کرد؛ سوت ترمز، صدای ضربه و سپس تاریکی. کسی چه میدانست که این تصادف سرنوشتش را عوض کند؛ نه اینکه جانش را بگیرد، بلکه با ضربه مغزی و قطع نخاع، ادامه زندگیاش را یک تخت برایش تعریف کند.
-
عوارض کمخوابی؛ از اشتهای کاذب تا اسپاسم چشم
بدن ما به «خواب» مانند یکی از ویتامینهای بسیار ضروری نظیر ویتامین C نیازمند است، یعنی همانگونه که ویتامین C در بدن ذخیره نمیشود و شما باید هر روز آن را مصرف کنید تا سالم بمانید، در مورد خواب هم باید در هر شبانهروز به مقدار کافی بخوابید تا بدن سالمی داشته باشید.
-
اضطراب در حین مرخصی؛ چرا کارمندان نمیتوانند در تعطیلات ذهن خود را از کار جدا کنند؟
اگر نمیتوانید در برابر وسوسه چک کردن ایمیل کاری خود در حالی که در تعطیلات به سر میبرید، مقاومت کنید، تنها نیستید. کابوس ایمیل کاری، سایهای سنگین بر تعطیلات هزاران کارگر در سراسر اروپا میاندازد.
-
کاهش آمار ترک تحصیلی و افزایش شمار کودکان بازمانده از تحصیل
بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش، در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۹۰۲ هزار و ۱۸۸ کودک در مقاطع مختلف تحصیلی از تحصیل بازماندهاند که این رقم در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به ۹۲۸ هزار و ۷۲۹ کودک رسیده است. این درحالیست که در مقابل، نرخ «ترک تحصیل» در تمامی مقاطع تحصیلی با روند کاهشی همراه بوده است، به طوریکه این نرخ در کل دورههای تحصیلی از ۱.۹۷ درصد در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به ۱.۶۵ درصد در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ کاهش یافته است.
-
ویدیو/ «همه آنها چپ دستاند»
پژوهشگران که به دنبال راز موفقیت «استیو جابز»، «بیل گیتس» و «مارک زاکربرگ» بودند، بالاخره آن را کشف کردند؛ همه آنها چپدست هستند. مطالعه روی بیش از ۱۰۰۰ مدیر عامل در ۴۷۲ شرکت، نشان داد «مدیران چپدست نوآوری بیشتری دارند و بازده بالاتری برای شرکتهایشان رقم میزنند»
-
وزش باد شدید در غرب و جنوب غرب تهران؛ گرد و خاک و کاهش دید افقی
اداره کل هواشناسی استان تهران از وزش باد شدید تا شدید در مناطق غرب و جنوب غرب تهران خبر داد.
-
رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد
راهاندازی باشگاههای فرهنگی و هنری ویژه کودکان بیسرپرست/ استفاده از ظرفیت مدارس برای آموزش سالمندان از هفته آینده
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به روند شتابگیر سالمندی در کشور گفت: امروز ما در معرض چالش بزرگ سالمندی قرار داریم و پیشبینی میشود در سال ۱۴۳۰ به یکی از سالمندترین کشورهای دنیا تبدیل شویم. در همین راستا، سازمان بهزیستی سند جامع سالمندی را با جدیت دنبال میکند و بخش بزرگی از تمرکز ما در این حوزه، بر توانمندسازی فرهنگی و معنوی سالمندان است؛ چرا که بسیاری از نیازهای آنان تنها با مداخلات پزشکی مرتفع نمیشود.
-
برگزیده اخبار اجتماعی جهان در هفتهای که گذشت
از هشدار درباره مصرف بی رویهی ویتامین D تا ثبت یک رکورد جدید درباره جمعیت آوارگان داخلی در سراسر جهان، از جمله مهمترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی طی هفته گذشته بودند.
-
خطر یک شیرینکننده جایگزینِ قند
«اریتریتول»، الکل قند و شیرینکننده بدون کالری است که در تهیه محصولات بدون قند مانند نوشیدنیهای انرژیزا و آدامسهای رژیمی (بدون قند) استفاده میشود.
-
معاون امور فرهنگی کمیته امداد خبر داد
راهاندازی سامانه مشاوره تلفنی رایگان ۱۶۰۵/ ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان
معاون امور فرهنگی کمیته امداد از راهاندازی سامانه مشاوره تلفنی ۱۶۰۵ بهمنظور ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان بهصورت رایگان با همکاری هزار مشاور مجرب در سال جاری خبر داد.
-
آیا روغن زیتون فاسد میشود؟
کارشناسان تغذیه در مورد نگهداری روغن زیتون که یکی از عناصر مهم در پختوپز و تهیه انواع سالادهاست، هشدار میدهند و میگویند که محل نگهداری آن، روی طعم و ماندگاریاش تاثیرگذار است.
-
انتقاد عضو شورای شهر تهران از بازگشت مجدد کارتنخوابها در برخی محلات
عضو شورای شهر تهران از بازگشت مجدد کارتنخوابها در برخی محلات خبر داد.
-
رابطه خوابآلودگی مداوم با زوال عقل در زنان
متخصصان بهتازگی دریافتهاند خوابآلودگی بیش از حد در زنان مسن میتواند نشانهای از زوال عقل باشد.
-
رییس سازمان تعلیم و تربیت تشریح کرد
نحوه فعالیت کودکستانها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس
رییس سازمان تعلیم و تربیت با بیان اینکه با توجه به تغییر ساعت آموزشی از سوی وزارت آموزش و پرورش، ساعت تربیتی کودکستانها مشخص بوده و تغییر نمیکند گفت: ممکن است بدلیل افزایش ساعت نگه داشت و آموزش کودکان، هزینه کودکستانها اضافه شود اما اغلب مهدها هزینهها را افزایش ندادهاند و طبق گزارشهای دریافتی، در حال حاضر بسیاری از موسسان و مدیران مهدها همکاری لازم را داشتهاند.
-
رئیس مرکز ارزشیابی آموزشوپرورش:
ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است/ آزمونها طبق برنامه اعلامی برگزار میشوند
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با بیان اینکه تغییر ساعت آغاز به کار مدارس تاثیری در زمان برگزاری آزمونهای نهایی ندارد گفت: زمان شروع فرایند آزمونهای نهایی پایه یازدهم و دوازدهم و آزمونهای هماهنگ کشوری پایه نهم ساعت ۷ صبح است.
-
پشت پرده دنیای «میکروسلبریتیها»/ زخمهای روانی کودکانی که چهره میفروشند
در میانه زمانهای که حتی گهوارهها هم از دوربین عقب نمیمانند، برخی کودکان، پیش از آنکه زبان به سخن باز کنند و راه رفتن بیاموزند، در مسیر جذب لایک و فالوئر، قدم در راهی میگذارند که والدینشان برای رسیدن به آرزوی شهرت و پول برای آنها ساخته است؛ آنها در ازای گرفتن چند فالوئر و لایک، فرصت کودکی کردن را از دست میدهند و در دنیایی قدم میگذارند که از آنها یک «مینیاتور بزرگسال» میسازد.
-
گرایش آمریکاییها به رواندرمانی به جای مصرف دارو در درمان اختلالات روان
دادههای یک مطالعه جدید نشان میدهد که این روزها رواندرمانیِ بیشتر و مصرف داروی کمتر برای کمک به آمریکاییها در درمان اختلالات روان استفاده میشود.
-
ساعت کار مدارس ۶ صبح شد/ کاهش زمان فعالیت مدارس دوشیفته/ اعلام زمان و ساعات برگزاری امتحانات نهایی
معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص ساعت آغاز کار ادارات، مدارس و امتحانات دانش آموزان، اطلاعیهای صادر کرد.
-
معاون فنی و نظارت سازمان نظامپزشکی اعلام کرد
اختصاص یکی از دادسراهای نظامپزشکی به فضای مجازی/ شناسایی پزشکنماها
معاون فنی و نظارت سازمان نظامپزشکی درباره فعالیت مجازی افراد پزشکنما اظهار کرد: باتوجهبه اهمیت فضای مجازی در این زمینه، ما در حال اختصاصدادن یکی از دادسراهای نظامپزشکی به فضای مجازی هستیم.
-
آیا روغن زیتون هم میتواند باعث چاقی شود؟
بحث در مورد اینکه روغنهای گیاهی را جایگزین روغنهای پخت و پز کنیم، به موضوعی جنجالبرانگیز در دنیای تغذیه تبدیل شده است.
-
«تغییر ساعت کاری ادارات» و دردسرهای دوباره والدین
«تغییر ساعت کاری ادارات» در پی رفع بخشی از مشکل ناترازی انرژی در کشور، از اول هفته جاری (شنبه) اجرایی شد اما این امر گلایههایی را از سوی برخی مادران شاغل دارای فرزند زیر ۷ سال که از مهدهای کودک استفاده میکنند به همراه داشته است.
-
ویدیو/ بلاگرهای کوچک، قربانی محتوای والدین
این روزها دنیای کودکی دیگر آن چیزی نیست که والدینشان تجربه کردهاند. کودکیای که زمانی با دویدن در کوچه، تماشای کارتونهای ساده و بازیهای جمعی معنا میشد، حالا رنگ دیگری به خود گرفته و بچهها بدون تجربه درست، از کودکی به بزرگسالی پرتاب میشوند؛ بدون آنکه مهیای مواجهه درست با اضطرابهای این دوره باشند. اینفلوئنسرهای کوچک یا کودکان کار لاکچری؛ اینها نامهایی هستند که روی کودکانی که در شبکههای اجتماعی بازیگر سناریونویسی والدینشان میشوند، گذاشته میشود.
-
نیاز به تغییر رفتار مصرفکنندگان در مورد ضایعات غذایی
با آموزش و آگاهی، «پسماند غذایی» را کاهش دهیم
بسیاری از ما تجربه دور ریختن غذای مانده در یخچال را داریم؛ موضوعی که شاید بیاهمیت به نظر برسد، اما در ابعادی گسترده به یکی از چالشهای مهم زیستمحیطی و اقتصادی تبدیل شده است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.