-
ساخت نانوفیلتری با قابلیت حذف بوی نامطبوع فاضلاب
یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به طراحی فیلتر نانویی حذف بوی فاضلاب شد که میتواند با راندمان ۹۸ درصدی و هزینه عملیاتی پایین، جایگزین اقتصادی و مؤثری برای نمونههای خارجی باشد.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
استریل ۱۵ دقیقهای تجهیزات پزشکی با دستگاه بومی/آغاز صادرات به کشورهای منطقه
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به تولید و عرضه دستگاه اتوکلوآب سریع (Fast Autoclave) با زمان استریلیزاسیون ۱۵ دقیقهای شدند که علاوه بر کیفیت مناسب و قیمت رقابتی، هماکنون در اکثر بیمارستانهای کشور استفاده میشود و صادرات آن نیز به کشورهای همسایه آغاز شده است.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه
مدیرعامل تنها شرکت تولیدکننده بذر هیبرید چغندرقند در کشور با بیان اینکه توان تأمین کل نیاز داخلی را داریم، مدیریت واردات و انتقال دانش فنی را خواستار شد و هشدار داد: واردات بیضابطه با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی، تولید داخلی را زمینگیر کرده است.
-
تولید سه محصول در حوزه علم صوتشناسی با فناوری بومی
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در منطقه بینالمللی نوآوری ایران سه محصول در حوزه توسعه فناوری اولتراسونیک را تولید کردند.
-
اجرای پایلوت پلتفرم هوشمند حوزه سلامت در یکی از بیمارستانهای کشور
یکی از تیمهای استارتاپی پلتفرم هوشمند بیمارستانی را توسعه داده است که علاوه بر تعیین دوز داروها، قادر به کنترل تداخلات دارویی نیز است.
-
تولید سیم بخیه زیستسازگار برای اعمال جراحی باز قلب
فناوران یکی از شرکتها سیمهای زیست سازگار بخیه عملهای جراحی قلب را به تولید رساندند که قابل رقابت با نمونههای خارجی است.
-
طراحی پلتفرم دارویی برای درمان آلزایمر و سرطان بدون آسیب رساندن به بافت و سلولهای سالم
فناوران یکی از شرکتهای مستقر در پارک فناوری دانشگاه فردوسی مشهد دارویی مبتنی بر نانوذرات طراحی کردند که قادر است بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم به طور هدفمند سلولهای مورد نظر را مورد حمله قرار دهد.
-
ساخت نخستین پالایشگاه فرآوردههای سبز در خاورمیانه با دانش بومی/ کاهش ۷۰ درصدی آلودگی هوا با محصولات گیاهی ایرانی
نخستین پالایشگاه تولید فرآوردههای سبز در خاورمیانه با تکیه بر فناوری بومی و استانداردهای بینالمللی EPA آمریکا به بهرهبرداری رسید. این پالایشگاه با استفاده از روغنهای گیاهی و تجهیزات ساخت داخل، محصولات غیرسمی، زیستتخریبپذیر و کمگوگردی تولید میکند که میتواند تا ۷۰ درصد از آلودگی هوای کشور بکاهد و مصرف سوخت را کاهش دهد.
-
خانههایی با مغز نانو و قلب هوشمند
سازههایی که با نانو و IoT نفس میکشند و انرژی نمیبلعند
در شرایطی که مصرف انرژی در ساختمانها روزبهروز رو به افزایش است، گروهی از فناوران ایرانی با بهرهگیری از مهندسی معکوس، نانو فناوری و ابزارهای هوشمند، راهحلهایی عملی برای کاهش هدررفت انرژی ارائه کردهاند؛ راهحلهایی که بدون نیاز به تعویض پنجرههای قدیمی، خانهها را به سطوح بالایی از بهینهسازی و آسایش میرساند.
-
راهکار مقابله با چالشهای انرژی در عصر هوشمصنوعی/ایران در مسیر تبدیل شدن به کشور نیروگاهساز هستهای
به اعتقاد کارشناسان، انرژی هستهای نه تنها منبعی پایدار و پاک برای تولید برق، بلکه موتور محرک توسعه ماشینسازی، الکترونیک و فناوریهای نوین است. از این رو جهان به سمت توسعه نیروگاههای کوچک هستهای در حرکت است؛ چراکه با قابلیت تولید انرژی پایدار، انعطافپذیری بالا و کاهش هزینههای عملیاتی، زیرساختی حیاتی برای پشتیبانی از نیازهای فزاینده فناوریهای پیشرفته از جمله هوش مصنوعی و محاسبات ابری هستند. این روند نویدبخش تحولی بزرگ در صنایع است که با تأمین انرژی مطمئن، امکان توسعه سریعتر و پایدارتر فناوریهای آینده را فراهم میکند.
-
دانشمندان ایرانی باتری حلشونده ساختند
یک پژوهش جدید که به همت «مائده محمدیفر» و «مریم رضایی» دانشمندان ایرانی انجام شده است، پتانسیل استفاده از پروبیوتیکها را در ساخت باتریهای جدید و حلشونده نشان میدهد.
-
پرواز با موتورهای بازسازیشده در ایران؛ روایت شرکتی که انحصار تعمیرات هواپیما را شکست
پشت هر پروازی که از باند فرودگاههای ایران بلند میشود، نه فقط مهارت خلبان که تلاش شبانهروزی تیمی از متخصصان تعمیراتی نهفته است؛ کسانی که با وجود نبود زیرساختهای کافی و تحریمهای فنی، به دانش تعمیرات سنگین موتورهای هواپیما دست یافتهاند. در این گزارش، پای صحبتهای بنیانگذار یکی از نخستین شرکتهای خصوصی فعال در حوزه اورهال موتور مینشینیم؛ شرکتی که با بومیسازی دانش فنی، امروز زیر بال بیش از ۸۰ درصد ناوگان هوایی کشور را گرفته است.
-
شرکتهای دانشبنیان در مسیر رشد پایدار با چالش مواجهند/خطر تعارض منافع در کمین زیستبوم دانشبنیان
رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به وضعیت فعلی شرکتهای دانشبنیان در کشور، بر لزوم پیشگیری از افول این شرکتها پس از رشد اولیه تأکید کرد و هشدار داد: تعارض منافع در کمین زیستبوم اقتصاد دانشبنیان کشور است.
-
معاون فناوری وزیر علوم در شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت مطرح کرد
با نهادهای سنتی نمیتوان از دام «درآمد متوسط» فرار کرد/خروج از چالشهای اقتصادی با تکیه بر نوآوری و فناوری
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر نقش کلیدی نوآوری و فناوری در رشد اقتصادی، گفت: «کشورهایی که از دام درآمد متوسط خارج شدهاند، بهشدت بر فناوریهای عمیق و توسعه نهادهای نوآور تکیه کردهاند.» وی ایجاد دانشگاهها و پژوهشگاههای نسل جدید، سرمایهگذاری کلان در تحقیق و توسعه و پیوند مؤثر میان پژوهش، فناوری و بازار را از الزامات دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و ارتقاء تراز درآمدی کشور دانست.
-
برگزاری شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت با موضوع «جوانان و پیشرفت»
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بهره مندی از پیش نویس سند تدوین شده، امروز شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت را با موضوع «جوانان و پیشرفت ایران؛ با تاکید بر فناوری و نوآوری چالشها، فرصتها و راهکارها»، به صورت حضوری و مجازی برگزار میکند.
-
ایران به جرگه کشورهای تراز اول جهان در درمان پیشرفته سرطان پیوست
صبح امروز با افتتاح خط تولید سیستم ابلیشن الکتروکموتراپی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ایران به جرگه کشورهای تراز اول جهان در درمان پیشرفته سرطان پیوست.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
دانشگاه شریف و ۱۳ شرکت دانشبنیان سکوی پرتاب هوش مصنوعی کشور را میسازند
با آغاز فاز جدید از توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی، همکاری گستردهای میان معاونت علمی و بیش از ۱۳ شرکت دانشبنیان کلید خورده است؛ پروژهای که قرار است با ایجاد یک اکوسیستم بومی، زیرساختهای لازم برای طراحی، آموزش و استقرار مدلهای هوش مصنوعی در کشور را فراهم کند.
-
شتاب ایران در مسیر توسعه فناوریهای میکرو؛ از طراحی تراشه تا ابزارهای تشخیص پزشکی
فناوری میکرو که از دهه ۱۳۷۰ در ایران با هدف کاهش وابستگی فناورانه و ارتقای زیرساختهای صنعتی، پزشکی و دیجیتال مورد توجه قرار گرفته، حالا با اجرای طرحهای پژوهشی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه زنجیره ارزش در حوزههایی مانند میکروالکترونیک، برداشت انرژی، الکترونیک چاپی و ابزارهای تشخیص در بالین، گامی بلند به سوی بومیسازی دانش پیشرفته و کاربردی برداشته و اکنون وارد فاز انعقاد قرارداد با برخی از شرکتها در این حوزه شده است.
-
الکترولیت ایرانی به فاز صنعتی رسید/حلقه گمشده زنجیره باتری در دستان دانشبنیانها
در حالیکه جهان بهسوی حذف کامل خودروهای سوختفسیلی تا سال ۲۰۴۰ حرکت میکند، یک شرکت دانش بنیان گام مهمی برای بومیسازی یکی از حیاتیترین اجزای باتریهای لیتیومی برداشته است؛ الکترولیت، مادهای که بدون آن، تولید باتری و خودروهای برقی غیرممکن است.
-
کاهش ۹۹.۹۹ درصدی رشد باکتریها و قارچها در یخچال با کمک نانو ذرات
بخچال فریزرهای تولیدی یکی از شرکتهای تولید کننده لوازم خانگی با بهرهگیری از نانوذرات آنتیباکتریال قادر به کاهش ۹۹/۹۹ درصدی باکتریها و جلوگیری از رشد قارچها و کپکها شود و این امر به افزایش ماندگاری مواد غذایی کمک میکند.
-
درمانی امیدبخش برای زخمهای عمیق مبتلایان به سرطان پستان
با الهام از تکنولوژیهای نوین پزشکی دنیا، یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه دستگاه پرتابل فشار منفی برای ترمیم زخمهای ناشی از جراحی سرطان پستان شده است؛ دستاوردی که میتواند فرآیند دردناک و زمانبر ترمیم زخم را برای بیماران سادهتر، سریعتر و قابلدسترستر کند.
-
مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در گفتوگو با ایسنا خبر داد
افزایش ۵ برابری تولید جنین دام در پژوهشگاه ابنسینا
مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی از افزایش ظرفیت تولید جنین در این مرکز به ۱۰ هزار عدد در سال خبر داد و تاکید کرد که این فناوری به طور چشمگیری صنعت دامپروری کشور را متحول خواهد کرد.
-
ورود ایران به باشگاه سازندگان باتریهای پیشرفته؛ جهشی در مسیر ذخیرهسازی انرژی پاک
با ورود ایران به مرحله ساخت باتریهای لیتیوم-یون پیشرفته، مسیر استفاده گسترده از انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین شارژ، افق تازهای یافته است؛ باتریهایی که با ظرفیت بالا، ایمنی بیشتر و سرعت شارژ چشمگیر، میتوانند نقشی کلیدی در تحول حملونقل، صنعت و ذخیرهسازی انرژی ایفا کنند.
-
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان در گفتوگو با ایسنا:
ایران در مسیر درمان پارکینسون با سلول دوپامینساز ایرانی است
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان از تحقیق بر روی سلولی موسوم به «دوپاسل» با عملکردی مشابه سلولهای دوپامینساز برای درمان پارکینسون آماده آزمایشهای بالینی خبر داد.
-
تاکشوی جدید تلویزیون با حضور نخبگان
برنامه گفتوگو محور «اصیل» که با حمایت بنیاد ملی نخبگان تولید شده و به سراغ افرادی که با انگیزههای درونی قوی و سرنوشتساز دست به انتخاب زدهاند، رفته است، از امروز ـ ۶ اردیبهشت ماه ـ روانه آنتن شبکه دو سیما میشود.
-
هوش ایرانی جایگزین فرمان خارجی شد/سامانه اتوپایلوت کشتی روی آبهای خلیج فارس به حرکت درآمد
در دل آبهای نیلگون خلیج فارس، شناوری در حال حرکت است که سکان آن را نه دست انسان، بلکه مغز یک سامانه هوشمند هدایت میکند و این سامانه که با نام «اتوپایلوت کشتی» معرفی شده است، توسط پژوهشگران ایرانی طراحی و ساخته شده و اکنون روی شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس» به کار گرفته شده است.
-
دبیر ستاد زیست فناوری خبر داد
۱۴ مرکز ژندرمانی در کشور راهاندازی میشود/برنامه ملی برای صرفهجویی ۶۰۰ میلیون دلاری در واردات مواد اولیه دارویی
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی از اجرای اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه مرجعیت علمی زیست مهندسی خبر داد و گفت: راهاندازی دو پالایشگاه پلاسما و ۱۴ مرکز ژن درمانی از جمله اقدامات در این حوزه است، ضمن آنکه با توسعه سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در حوزه مواد اولیه صورت میگیرد.
-
نشانههای حیات در فراسوی منظومه / کشفی تازه از سیاره K2-18b
کشف مولکولهایی زیستی در جو سیاره K2-18b، امید به یافتن حیات در جهانهای دور را افزایش داده و دانشمندان را یک گام به پاسخ پرسش کهن حیات نزدیکتر کرده است.
-
توسعه تولید سوربیتول نیازمند حمایتهای سرمایهگذاری است
با احیای خط تولید سوربیتول، صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی گامی مؤثر در خودکفایی دارویی و جذب سرمایه داخلی و خارجی برداشته است.
-
گزارش فناوری و نوآوری ۲۰۲۵
رتبه ۷۲ جهانی ایران در گزارش ۲۰۲۵ فناوری و نوآوری/موقعیت ایران در رقابت جهانی هوش مصنوعی
بر اساس گزارش فناوری و نوآوری ۲۰۲۵، ایران در نسخه ۲۰۲۵ این گزارش، در رتبه ۷۲ از میان ۱۶۶ کشور قرار گرفته است و اگرچه در شاخصهای زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساختهای صنعتی در رتبه ۹۴ ایستاده، اما در شاخص تأمین مالی نوآوری رتبه ۵۶ جهانی را از آن خود کرده که نشان میدهد فعالیت صندوقهای نوآوری و رشد اکوسیستم دانشبنیان در ایران مثبت بوده است.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.