• یکشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 0000178343

نشست خبري فرمانده كل سپاه/كامل/

جعفري:حمله پيش‌دستانه نمي‌كنيم/جلوي اسرائيل را نگيرند، در تعهدات هسته‌يي تجديدنظر مي‌كنيم

جعفري:حمله پيش‌دستانه نمي‌كنيم/جلوي اسرائيل را نگيرند، در تعهدات هسته‌يي تجديدنظر مي‌كنيم

فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از ساخت فيلمي كه اخيرا در اينترنت پخش و در آن به پيامبر اسلام (ص) توهين شده است ابراز تاسف كرد و گفت: اين اقدام موهن صهيونيستي ـ آمريكايي در ساخت فيلم ضداسلامي و توهين به پيامبر (ص) مايه تاسف است و آن را محكوم مي‌كنيم.

فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از ساخت فيلمي كه اخيرا در اينترنت پخش و در آن به پيامبر اسلام (ص) توهين شده است ابراز تاسف كرد و گفت: اين اقدام موهن صهيونيستي ـ آمريكايي در ساخت فيلم ضداسلامي و توهين به پيامبر (ص) مايه تاسف است و آن را محكوم مي‌كنيم.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سردار محمدعلي جعفري در نشست خبري صبح امروز خود اظهار كرد: ماهيت انقلاب اسلامي طوري است كه نه با جنگ و نه با خشونت و تهديد و توهين به مقدسات دين اسلام و شخصيت‌هاي برجسته آن متوقف نخواهد شد، بلكه اين اقدامات به ضد خود تبديل مي‌شود و انقلاب اسلامي هيچگونه تهديد و توهين و خشونت را برنمي‌تابد، بلكه اينها تبديل به انرژي براي استمرار و ادامه انقلاب مي‌شود و پيشرفت انقلاب نيز به همين‌گونه بوده است.

وي يادآور شد: در دوران دفاع مقدس جهانيان تجربه كردند كه جنگ عليه ايران اسلامي و انقلاب به ضد آن تبديل مي‌شود؛ چنانچه دوران دفاع مقدس بهترين فرصت براي رساندن پيام انقلاب و ارزش‌هاي آن يعني ايستادگي در برابر ظلم و تجاوز، به دنيا رسانده شد و اين تهديدها و خشونت‌ها نيز همان ماهيت را دارد و انقلاب نيز ادامه خواهد داشت.

فرمانده كل سپاه در ادامه، به سالروز 26 شهريور اشاره كرد و گفت: 26 شهريور سالروز صدور فرمان تاريخي امام (ره) مبني بر تشكيل سه نيروي زميني، هوايي و دريايي سپاه علاوه بر نيروهاي سه‌گانه ارتش است. اين فرمان براي دفاع از جمهوري اسلامي و مقابله با تهديدهاي دشمنان صادر شد.

جعفري با اشاره به اينكه "امروز 27 سال از آن حكم مي‌گذرد"، تاكيد كرد: امروز سپاه براي ابعاد مختلف دفاع سخت، در اوج قدرت قرار دارد و در طول 27 سال آمادگي‌هاي بسيار خوبي ايجاد شده است و با مجهزترين و پيشرفته‌ترين سلاح‌ها و امكانات به انجام وظايف خود مي‌پردازد؛ البته با توجه به مباحث نرم‌افزاري كه تجربه كرده‌ايم و همين‌طور از جريانات اطراف منطقه شاهديم كه امروز سپاه در اوج آمادگي براي مقابله با تهديدات قرار دارد.

وي اضافه كرد: در دوران پس از جنگ و در دوره رهبري حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، نيروهاي قدس سپاه براي فعاليت‌هاي برون‌مرزي و بسيج نيز به نيروهاي سه‌گانه اضافه شد و از آنجا كه تهديدها عليه انقلاب اسلامي همواره جدي بوده و هست، سپاه بايد آمادگي‌هاي خود را توسعه مي‌داد كه در اين سال‌ها بسترهاي آن را فراهم كرده است و همچنان بر آمادگي‌هاي خود مي‌افزايد.

سپاه آمادگي همه‌جانبه براي دفاع از انقلاب اسلامي را دارد

فرمانده كل سپاه با اشاره به تغيير ماهيت تهديدات تصريح كرد: البته ماهيت تهديدها امروز در ابعاد اطلاعاتي و جنگ‌هاي نرم و نيمه‌سخت است و ساختار مقابله با اين تهديدها نيز در سپاه فراهم شده و سپاه آمادگي همه‌جانبه براي دفاع از انقلاب اسلامي را دارد و ظرفيت‌هاي لازم را براي اين منظور ايجاد كرده است.

جعفري اضافه كرد: اميدوارم تهديدها عليه انقلاب اسلامي كه بيشتر جنگ‌هاي نرم و نيمه‌سخت است و سپاه آمادگي مقابله با آنها را دارد، به وقوع نپيوندد و دشمنان هم از آمادگي سپاه اطلاع دارند و اين مهم‌ترين عامل بازدارنده براي آنهاست.

وي در ادامه صحبتهاي خود،‌ هفته دفاع مقدس و ياد شهيدان دوران جنگ تحميلي را گرامي داشت.

اسرائيل به آخر خط رسيده است

به گزارش ايسنا، فرمانده كل سپاه در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري فرانسه درباره تهديدات اسرائيل عليه ايران و اختلافات اين رژيم با آمريكا در مورد حمله نظامي به كشورمان گفت: رژيم غاصب اسرائيل به آخر خط رسيده است. اقتدار نظام اسلامي و گسترش بيداري اسلامي در جهان و بويژه منطقه، رژيم صهيونيستي را هراسان كرده است و اين رژيم هيچ چاره‌اي نمي‌بيند جز اينكه با تهديد و فشار نظامي بخواهد مسير انقلاب اسلامي را منحرف كند.

اسرائيل نمي‌تواند آمريكا را براي حمله به ايران همراه كند

وي با بيان اينكه "رژيم صهيونيستي به شدت از آينده نگراني دارد و تلاش مي‌كند آمريكا را براي اقدام نظامي عليه ايران همراه كند"، افزود: برآورد ما اين است كه در اين كار موفق نمي‌شود و عاقبت اين امر نيز كاملا مشخص است. آمريكا آسيب‌پذيري بالايي دارد و نيروگاه و پايگاه‌هاي آن در تيررس توان موشكي سپاه است.

فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: با توجه به حمايت‌هايي كه مسلمانان جهان از انقلاب اسلامي دارند، اين امر موجب بازدارندگي آنهاست و مجوز اقدام نظامي عليه ايران براي آنان صادر نمي‌شود. اقدام نظامي عليه ايران نه تنها بدون نتيجه خواهد بود و حتي خسارت‌ها و پيامدهاي نگران‌كننده‌اي براي آنان به دنبال خواهد داشت.

بعيد مي‌دانم تهديدات عليه ايران را عملي كنند

وي درباره اختلاف كاخ سفيد با رژيم صهيونيستي درباره حمله نظامي به ايران نيز تصريح كرد:‌ در اين بين حالت دوگانه‌اي وجود دارد؛ بسياري از كارشناسان و سران رژيم صهيونيستي با حمله نظامي به ايران مخالفند و بعيد مي‌دانيم كه دست به اين كار بزنند؛ البته بخشي از تهديدات آنان نيز جنگ رواني است تا بتوانند در كنار تحريم‌ها و فشارهاي اقتصادي به نتيجه برسند و با مشكلات اقتصادي و مشكلاتي كه در عرصه انرژي آمريكا با آن مواجه است بعيد مي‌دانيم اين تهديدات به وقوع بپيوندد.

خشم مسلمانان از اهانت به پيامبر، مجوزي براي كشتن ديپلماتهاي آمريكايي نيست

جعفري در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار خبرگزاري فرانسه مبني بر اينكه "آيا خشم مسلمانان نسبت به اهانت به پيامبر اسلام، مجوزي براي كشتن ديپلماتهاي آمريكا در ليبي مي‌شود؟" گفت: قطعا اين مساله مجوزي براي كشتن نيست و درست هم نيست اما به هر حال احساسات مسلمانان جريحه‌دار شده است و تنها كاري كه مي‌توانستند انجام دهند اين بود كه اعتراضات خود را به سفارتخانه‌ها ببرند. در اين اعتراض‌ها خشونت‌هايي نيز اتفاق افتاده است اما مساله اينجاست كه در هيچ‌كجا كسي سراغ ندارد كه يك مسلمان به دين مسيح يا حضرت مسيح يا دين يهود توهين كرده باشد. توهين‌هايي را كه عليه مسلمانان انجام مي‌شود، به عنوان آزادي بيان قلمداد مي‌كنند اما ما مطمئنيم كه اين كارها با برنامه‌ريزي‌ قبلي انجام مي‌شود اما مطمئن باشند كه نتايج عكس به دنبال خواهد داشت و هرچه بيشتر موجب اثبات حقانيت انقلاب اسلامي خواهد شد.

ايران حمله پيش‌دستانه نمي‌كند

فرمانده كل سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگار شبكه المنار درباره اينكه "با توجه به تهديدات اسرائيل عليه ايران، آيا امكان تهاجم نظامي پيش‌دستانه از سوي ايران وجود دارد يا نه؟" تاكيد كرد: پاسخ پرسش شما منفي است.

وي تصريح كرد:‌ ايران با توجه به ظرفيت‌ها و توانايي‌هايي كه نسبت به استمرار هر نوع جنگي دارد و عقبه‌اي كه در جهان و به ويژه از سوي مسلمانان برخوردار است، نيازي به اقدام پيش‌دستانه براي جلوگيري از حمله نظامي ندارد و اصلا آن را مجاز نمي‌دانيم.

جعفري خاطرنشان كرد:‌ توانايي ايران، هم از نظر سرعت و هم شدت عمل و آگاهي دشمنان از اين توانمندي، مهم‌ترين عامل بازدارندگي آنان از هرگونه اقدام نظامي عليه ايران است.

در گذشته تعدادي از نيروهاي قدس سپاه در سوريه حضور داشتند

وي در پاسخ به پرسشي درباره ارزيابي خود از حضور نيروهاي سپاه در سوريه نيز گفت:‌ همه مي‌دانند كه سپاه واحدي به نام نهضت‌هاي اسلامي داشته و دارد كه با هدف كمك به مستضعفين و صدور انقلاب اسلامي تشكيل شده است و در اين راستا حركت مي‌كند. از زماني كه نيروي قدس تشكيل شده است، اين نيرو با هدف حمايت از ملت‌هاي مظلوم و بويژه مسلمان بوده است. در گذشته نيز تعدادي از نيروهاي قدس در سوريه حضور داشتند اما اين به منزله حضور نظامي ما در اين كشور نيست.

به سوريه كمك فكري و اقتصادي مي‌كنيم، نه كمك نظامي

فرمانده كل سپاه افزود: اگر ميان حضور كشورهاي عربي و غيرعربي مقايسه كنيم، خواهيم ديد كه ايران چنين حضوري در سوريه ندارد. ما كمك‌هاي فكري و مشاوره‌اي به سوريه به عنوان حلقه مقاومت كه مقام معظم رهبري نيز به آن اشاره داشتند، داريم و ايران به اين مساله و كمك به آن افتخار مي‌كند. سپاه هرگونه مساعدت فكري و حتي حمايت اقتصادي انجام مي‌دهد اما حضور نظامي ندارد و اين در حالي است كه برخي از كشورها از حمايت ترور در اين كشور ابايي ندارند. البته ما اين مساله را به شدت محكوم مي‌كنيم و آن را قبول نداريم.

جعفري در برابر پرسش ديگري درباره اينكه "با توجه به وجود موافقتنامه امنيتي ميان ايران و سوريه، آيا در صورت حمله نظامي به سوريه، ايران از اين كشور حمايت نظامي خواهد كرد؟" پاسخ داد: اين مساله بستگي به شرايط دارد. اينكه الان به طور قطع بگويم كه چنانچه به سوريه حمله نظامي شود ايران نيز حمايت نظامي مي‌كند، مشخص نيست و كاملا به شرايط بستگي دارد.

وي در پاسخ به پرسش ديگري درباره توان دفاعي سپاه و نيروهاي مسلح ايران اظهار كرد: توان نظامي كه نيروهاي سه گانه سپاه دارند، در كنار نيروهاي برداران ارتش توان بسيار بالا و خوبي را فراهم كرده است. توانايي‌هاي ما در نيروهاي سه گانه در ارتش و سپاه مكمل يكديگر است و برخي از ماموريت‌‌ها نيز در عرصه‌هاي دريايي و هوايي ميان ما نيروهاي ارتش تقسيم شده است. البته در نيروي زميني با توجه به استعدادهايي كه به لحاظ كمي دارايم، نيروي زميني ارتش و سپاه موازي يكديگر هستند.

فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: ما در عرصه‌هاي موشكي نيز از توانمندي‌هاي بسيار بالايي برخورداريم و هر نوع توانمندي كه در بحث موشكي مدنظر داشتيم، در برد مجاز يعني زير دو هزار كيلومتر دست يافته‌ايم.

وي افزود: در بخش راكت‌ها نيز پيشرفت‌هاي قابل توجهي داشته‌ايم و دقت آنها كمتر از 50 متر است. در سيستم پدافندي و راداري نيز سازمان تحقيقات و جهاد خودكفايي سپاه پيشرفت‌هاي خوبي داشته است و اخيرا سامانه پدافندي رعد كه از سامانه‌هاي مشابه خود بالاتر است، در دستور كار قرار گرفته است.

پهپاد شاهد 129 در حال توليد است

جعفري در پاسخ به پرسش ديگري درباره هواپيماهاي بدون سرنشين اظهار كرد: در زمينه پهپادها نيز پيشرفت‌هاي خوبي حاصل شده است. پروژه هواپيماي بدون سرنشين شاهد 129 با قابليت مداوم‌پروازي 24 ساعته و قابليت شناسايي و ماموريت رزمي به نتيجه رسيده است و در خط توليد است و همچنين مي‌تواند در صورت نياز، عمليات انجام دهد و موشك‌ خاصي را كه بر روي آن نصب مي‌شود شليك كند.

فرمانده كل سپاه تاكيد كرد: تمامي فناوري‌ها و تجهيزات در كنار نيروهاي انساني معتقد و مومن در سپاه با روحيه بسيجي توانمندي منحصر به فردي در سپاه ايجاد كرده است كه اميدواريم اين توانمندي‌ها روز به روز بيشتر شود. البته آنچه در كنار توانايي مادي مهم است وجود معنويت و انگيزه است كه در دفاع مقدس اصلي‌ترين عامل موفقيت ما همين ايمان و انگيزه بود.

نيازي نيست براي انتخابات 92 كار امنيتي خاصي انجام دهيم

به گزارش ايسنا، فرمانده كل سپاه در ادامه با اشاره به انتخابات رياست جمهوري در سال آينده تاكيد كرد كه سپاه براي اين انتخابات تهديدي احساس نمي‌كند و بر همين اساس نيازي نمي‌بيند كه كار امنيتي خاصي انجام دهد.

جعفري در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري يازدهم و اينكه آيا سپاه برنامه‌اي امنيتي براي اين انتخابات در نظر گرفته است يا خير؟ گفت: يكي از اتفاقاتي كه اخيرا افتاد، حادثه بسيار مهم 88 بود كه به نظر من با وجود همه خسارت و سختي‌هايي كه داشت، براي ما يك نعمت بود و تبعات مثبتي داشت كه بزرگ‌ترين اثر آن، پيام 9 دي بود.

وي ادامه داد: جامعه انقلابي ما در 9 دي به جهان اعلام كرد كه پيرو مقام معظم رهبري و قدردان ارز‌ش‌هاي ولايت فقيه در هدايت ايران اسلامي و كشور است. مردم ما فرمايش حضرت امام(ره) را كه پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به اين كشور آسيبي وارد نشود، در فتنه 88 به خوبي لمس كردند و در نهم دي حمايت همه‌جانبه و گسترده‌اي از رهبري انجام دادند.

جعفري با بيان اينكه "امروز پيروي از ولايت فقيه در جامعه به خوبي جا افتاده است"، افزود: اين مساله رشد بسيار جهشي و چشمگيري داشته است و دوست و دشمن نيز اين مساله را به خوبي فهميده‌اند و مردم هم بعد از 88 فهميدند كه چه جريان‌هايي طرفدار واقعي مردم هستند.

فرمانده كل سپاه با بيان اينكه "مردم ما امروز از نظر سياسي راه خود را يافته‌اند"، تصريح كرد: بعد از حوادث 88 ما ديگر شاهد دوران قبل از اين حادثه نخواهيم بود و نخواهيم ديد كه جريان‌هايي با شعارهاي غيرواقعي روي كار بيايند و مردم بعدا متوجه شوند اين شعارها تنها حرف بوده است. گرايش عمومي مردم به اصول و ارزش‌هاي انقلاب اسلامي است و اين گرايش بسيار شديد و گسترده است و ما آن را در انتخابات مجلس كه در سال گذشته برگزار شد نيز ديديم.

براي انتخابات 92، احساس تهديد در بعد سياسي و داخلي نداريم

وي تاكيد كرد: بر همين اساس، ما احساس تهديد در بعد سياسي و داخلي نداريم كه بخواهيم براي انتخابات آتي كاري بكنيم. مردم ما كاملا هوشيار هستند و خدمتگزاران واقعي را به خوبي تشخيص مي‌دهند. البته ممكن است سپاه روشنگري كند اما به نظر مي‌رسد كه با توجه به هوشياري مردم حتي نيازي به چنين كاري نباشد.

اگر اصلاح‌طلبان تندروي نمي‌كنند، در انتخابات حاضر شوند

فرمانده كل سپاه درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات نيز گفت:‌ اصلاح‌طلبان سطوح مختلفي دارند؛ برخي از آنها تندرو هستند كه البته مي‌بينيم اصلاح‌طلبان اخيرا نسبت به تندروي‌هاي اين گروه ابراز ناراحتي و پشيماني كرده‌اند كه اصلاح‌طلبان در اين صورت و البته اگر دست از تندروي بكشند، مي‌توانند مثل سايرين در انتخابات حاضر شوند.

سوريه به لبنان كمك مي‌كرد پس شايد حزب‌الله هم به سوريه كمك كند

فرمانده سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره احتمال دخالت حزب‌الله لبنان در سوريه گفت: اتحادي كه بين سوريه و لبنان از قبل وجود داشته است شرايط متفاوتي با اتحاد سوريه با ايران يا ايران با لبنان دارد.

به گزارش ايسنا، سردار جعفري در ادامه نشست خبري خود اظهار كرد: نيروهاي مقاومت و حزب‌الله نظام تصميم‌گيري‌شان از ما مستقل است و اينكه به كمك سوريه بروند يا نه، به خودشان بستگي دارد.

وي خاطرنشان كرد: در عين حال طبيعي است كه وقتي تا چند سال قبل نيروهاي نظامي سوريه براي كمك به امنيت لبنان در اين كشور حضور داشتند، امروز نيز اگر سوريه احتياج به كمك داشته باشد مردم و دولت لبنان با كسب مجوزهاي لازم به كمك آنها بشتابند اما ايران در اين موضوع دخالتي نداشته است و البته برآورد ما اين است كه نيازي به كمك نيروهاي خارج از سوريه براي حفظ امنيت سوريه وجود ندارد، چراكه 50 هزار نيروي مردمي به عنوان جيش‌الشعبي در كنار ارتش سوريه به مقابله با هجمه ناجوانمردانه‌اي كه عليه سوريه با حمايت كشورهاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي انجام مي‌شود فعال هستند و بخش قابل توجهي از جامعه لبنان نيز از بشار اسد حمايت مي‌كنند.

فرمانده سپاه در پاسخ به اين پرسش كه "آيا پدافندي كه هواپيماي تركيه در مرزهاي سوريه را سرنگون كرد توسط ايران در اختيار دولت سوريه قرار گرفته بود؟" گفت: آن سيستم ظاهرا مربوط به كشور روسيه بوده است و متعلق به ايران نبود.

توان هسته‌يي ايران از نظر امنيتي در حد قابل قبولي است و چنين اقداماتي نمي‌تواند ضربه‌ چنداني به آن بزند. در صورتي كه سازمان‌هاي بين‌المللي نتواند جلوي چنين اقدامي از سوي رژيم صهيونيستي را بگيرند، ايران نيز در تعهدات خود در اين زمينه تجديدنظر مي‌كند و شرايط تغيير خواهد كرد.

جعفري همچنين، در برابر پرسشي درباره اين گفته‌ي سردار جزايري كه "در صورت دخالت نيروهاي فرامنطقه‌اي، نيروي مقاومت وارد جريان سوريه خواهند شد و شرايط را تغيير مي‌دهند"، پاسخ داد: سردار جزايري برآورد و تحليل خود را از توانمندي جريان مقاومت اعلام كردند كه اگر روزي قرار شود جبهه مقاومت براساس دستورات اسلامي و آموزه‌هاي قرآن مبني بر كمك كشورهاي اسلامي به همديگر وارد ميدان شود معلوم است كه چه اتفاقي مي‌افتد و البته بايد بدانيم جبهه مقاومت كه متشكل از افراد مومن در كشورهاي مختلف است، وابسته به دولت‌ها نيست و تنها از روي احساس تكليف وارد ميدان مي‌شوند.

سازمان‌هاي بين‌المللي جلوي اسرائيل را نگيرند، در تعهدات هسته‌يي خود تجديدنظر مي‌كنيم

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار AP درباره حمله احتمالي اسرائيل به ايران گفت:‌ رژيم صهيونيستي موجوديت و هستي خود را در مخاطره مي‌بيند و طبيعي است كه تلاش كند با توجه به ماهيت جنايت‌آميز و اهل كشتار و قتل بودنش مشكلات خود را با اقدام نظامي و تهديد حل كند اما بعيد مي‌دانيم كه رژيم صهيونيستي بدون اجازه آمريكا دست به چنين اقدامي بزند، چراكه مي‌داند در اين صورت نتيجه‌اي عايدش نمي‌شود.

فرمانده كل سپاه تاكيد كرد: توان هسته‌يي ايران از نظر امنيتي در حد قابل قبولي است و چنين اقداماتي نمي‌تواند ضربه‌ چنداني به آن بزند. در صورتي كه سازمان‌هاي بين‌المللي نتواند جلوي چنين اقدامي از سوي رژيم صهيونيستي را بگيرند، ايران نيز در تعهدات خود در اين زمينه تجديدنظر مي‌كند و شرايط تغيير خواهد كرد.

وي همچنين تصريح كرد: البته اسرائيل كوچكتر از آن است كه بتواند به تنهايي به ايران حمله كند و چون از تبعات و پاسخ‌هاي ايران نسبت به اين اقدام نگرانند، چنين كاري نمي‌كنند مگر اينكه به ديوانگي و جنون برسند وگرنه با محاسبات و منطق دست به چنين كاري نخواهد زد.

اطلاعات RQ170 را تخليه كرده‌ايم

جعفري درباره پهپاد آمريكايي RQ170 كه توسط ايران به غنيمت گرفته شده بود نيز گفت:‌ اطلاعات اين پهباد تخليه شده و مدارك مستندي مبني بر جاسوسي اين پهباد در ايران به دست آمده است كه نشان مي‌دهد اين پهباد به دنبال جمع‌آوري اطلاعات خاصي بوده است و در صورت صلاحديد در اين زمينه اطلاع‌رساني خواهيم كرد.

در صورت حمله اسرائيل، چيزي از آن رژيم باقي نمي‌ماند

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار فاينشنيال تايمز نيز كه راجع به حمله اسرائيل پرسيده بود اظهار كرد: پاسخ ما به اسرائيل روشن است. در صورت اقدام رژيم صهيونيستي عليه ايران چيزي از اسراييل باقي نمي‌ماند با توجه به وسعت اين كشور و آسيب‌پذيري‌هايي كه دارند و با توجه به حجم انبوه موشك‌هاي ما بعيد مي‌دانم در اسراييل جايي سالم بماند.

فرمانده سپاه ادامه داد: با توجه به وضعيتي كه اسرائيلي‌ها دارند و نگراني‌هايي كه نسبت به اينگونه مقابله‌ها وجود دارد، همين مساله بزرگترين اقدام بازدارنده عليه آنهاست تا جرات نكنند به تنهايي كاري انجام دهند. آسيب‌پذيري‌هاي آنها بيشتر از توانمندي‌هايشان است و كشور ايران نيز با توجه به جغرافياي طبيعي و انساني طوري است كه آمريكا امكان حمله گسترده به آن را ندارد و اين مساله در برآوردهاي ما وجود ندارد و در صورت چنين اقدامي با شكست قطعي مواجه خواهند شد.

پاسخ ما به حملات، با حجم انبوه موشك همراه خواهد بود

جعفري درباره پاسخ ايران به حملات محدود نيز گفت: با توجه به توانمندي‌هاي ما اثرات حملات محدود به ايران كم است و در عين حال با توجه به پاسخگويي ما كه با حجم انبوه موشك خواهد بود سپر دفاعي كشورهاي حمله كننده كه در برابر حملات موشكي محدود برنامه‌ريزي شده است كارآيي خود را از دست خواهد داد.

وي درباره امنيت تنگه هرمز در صورت اقدام نظامي عليه ايران نيز اظهار كرد: در صورتي كه جنگي در خليج فارس رخ دهد كه يك طرف آن آمريكا و غرب باشد، طبيعي است كه امنيت تنگه هرمز دچار مشكل مي‌شود و اين گذرگاه انرژي دچار خدشه خواهد شد.

تحقيقات پادگان بيدگنه مربوط به موشكهاي ماهواره‌بر بود

فرمانده كل سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگار شبكه خبر درباره حادثه انفجار پادگان بيدگنه گفت: تحقيقاتي كه در آنجا در حال انجام بود مربوط به موشك‌هاي ماهواره‌بر بود و حادثه آن روز اين تحقيقات را شش ماه به تاخير انداخت.

به گزارش خبرنگار ايسنا، سردار جعفري در ادامه نشست خبري خود اظهار كرد: البته هم‌اكنون اين كار ادامه دارد و ما تحقيقات خود را در اين زمينه به پيش مي‌بريم. آن تحقيقات در باره موشك‌هاي دفاعي ما نبود، چراكه ما محدوديت برد دو هزار كيلومتر را در ساخت موشك‌هاي دفاعي رعايت مي‌كنيم و با توجه به اين محدوديت نيازي به تحقيقات در اين زمينه نداريم.

در زمان اجلاس، فردي كه تلاش مي‌كرد به خودروي نخست‌وزير هند نزديك شود، تروريست نبود

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره اهميت اجلاس عدم تعهد در تهران با توجه به بخشي از امنيت آن كه توسط سپاه تامين شده بود گفت:‌ امنيت اين اجلاس با توجه به اينكه در منطقه‌اي برگزار مي‌شد كه نمي‌توانستيم نسبت به امنيت صددرصدي آن ابراز اطمينان كنيم، شرايط خاصي داشت. در مناطق شمال غرب و غرب تهران برخي از جريان‌هاي مخالف ممكن بود بتواند كاري انجام دهند اما در كل و با توجه به اقدامات امنيتي انجام شده، اين اجلاس به خوبي برگزار شد و مشكل خاصي در طول برگزاري ايجاد نشد. سلاح‌هايي هم كه توسط ايست بازرسي‌هاي نيروي انتظامي كشف شده بود لزوما براي اقدام عليه ايران در زمان اجلاس نبود و تحقيقات ما تاكنون چنين مساله‌اي را نشان نداده است. ضمن اينكه حمل سلاح در ايران طوري است كه نمي‌توانيم قطعي بگوييم اين سلاح‌ها صرفا براي اقدام در اجلاس بوده است.

سپاه به درخواست رييس‌جمهور محترم، به پيدا كردن عوامل پشت پرده برهم‌زدن امنيت بازار ارز كمك مي‌كند و در اين زمينه كارهاي اطلاعاتي انجام مي‌دهد. برآورد ما اين است كه دست‌هايي در كار است و عواملي اين كار را انجام مي‌دهند و اميدواريم بتوانيم در اين زمينه به وظيفه خود عمل كنيم.

جعفري درباره اتفاقي كه در جريان اسكورت نخست‌وزير هند افتاد نيز گفت:‌ در جريان اسكورت خودروي حامل نخست‌وزير هند يك نفر تلاش مي‌كرد كه خود را وارد تيم اسكورت كند كه بعد از تحقيقات و بررسي‌هاي ما و اظهارنظرهاي آن فرد براي ما قطعي نشد كه اين فرد به دنبال اقدامي عليه نخست‌وزير هند بوده باشد و تنها يك سلاح سرد در اتومبيل خود داشت. به نظر مي‌رسد كه عجله داشته و مي‌خواسته از شرايط ايجاد شده استفاده ببرد.

به پيدا كردن برهم‌زنندگان امنيت بازار ارز كمك مي‌كنيم

فرمانده كل سپاه در بخش ديگري از صحبتهاي خود، درباره بازار ارز اظهار كرد: سپاه به درخواست رييس‌جمهور محترم، به پيدا كردن عوامل پشت پرده برهم‌زدن امنيت بازار ارز كمك مي‌كند و در اين زمينه كارهاي اطلاعاتي انجام مي‌دهد. برآورد ما اين است كه دست‌هايي در كار است و عواملي اين كار را انجام مي‌دهند و اميدواريم بتوانيم در اين زمينه به وظيفه خود عمل كنيم. البته اينكه گفته مي‌شود برخي از ارگان‌ها در اين نوسانات دست داشته‌اند درست نيست، چراكه توان اصلي كشور آنقدر هست كه ارگان‌هايي با توان محدود نتوانند چنين كاري بكنند.

اروپايي‌ها منطقي‌تر از آمريكايي‌ها هستند

وي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگار پرس‌تي‌وي درباره علت مخالفت با برنامه هسته‌يي ايران از سوي كشورهاي اروپايي و آمريكا گفت: كشورهاي اروپايي دنباله‌رو آمريكا هستند و اگر روزي فشار آمريكا از روي آنها برداشته شود فكر مي‌كنم ديگر اصراري براي مقابله با پرونده هسته‌يي‌مان نداشته باشند، چراكه آنها منطقي‌تر هستند و بيشتر نسبت به فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌يي ما اطلاع دارند. البته آمريكايي‌ها نيز نسبت به اين ماموريت‌ها اطلاع دارند اما از آنجا كه آمريكايي‌ها موضوع هسته‌يي ما را بهانه كرده‌اند و مشكل آنها با شعارها و اهداف انقلاب اسلامي است و مي‌خواهند زورگويي كنند اين مسائل را مطرح مي‌كنند.

جعفري افزود: آمريكايي‌ها مي‌دانند كه اگر ايران در انرژي هسته‌يي پيشرفت كند، بدون آنكه سراغ سلاح‌هاي هسته‌يي بروند و توليد انرژي برق و ساير فناوري‌ها كه به دست مي‌آورند يك كشور قدرتمند علمي با توان هسته‌يي بالا مي‌شود و اين براي آنها پذيرفته شده نيست. آنها به خوبي مي‌دانند كه وقتي يك رهبر مذهبي مي‌گويد به دست آوردن سلاح هسته‌يي از نظر شرعي درست نيست ديگر جاي ترديد باقي نمي‌ماند كه ايران به دنبال چنين مساله‌اي نيست اما باز هم فشار مي‌آورند.

اسد كنار برود، ممكن است جايگزين او براي غربي‌ها بدتر باشد

فرمانده كل سپاه درباره سياست‌هاي آمريكا و متحدانش عليه سوريه نيز گفت:‌ آنها خودشان مي‌دانند جايگزين مناسبي به جاي اسد وجود ندارد و حتي اگر اسد كنار برود، ممكن است جايگزين او براي آنها بدتر باشد و مشكلات بيشتري برايشان ايجاد شود اما چون بشار اسد در حلقه مقاومت عليه اسراييل قرار دارد و با آنها سازش نكرده است، به همين دليل به آن فشار مي‌آورند و مي‌خواهند كه نباشد. ايستادگي بشار اسد در رابطه او با انقلاب اسلامي است و من به فشارآورندگان هشدار مي‌دهم اين فشارها و تهديدها در نهايت به ضرر خودشان تمام خواهد شد.

وي در برابر پرسش خبرنگار العالم درباره مانور مشترك آمريكا و 24 كشور ديگر در خليج فارس نيز پاسخ داد:‌ اهداف مانور بيشتر دفاعي و براي مقابله با توانمندي‌هاي ماست. به عبارتي مانور آنها پدافندي و بيشتر دفاعي است تا نشان دهند آمادگي مقابله با هرگونه تهديدي عليه آرامش خليج فارس در تنگه هرمز را دارند در حالي كه به نظر من امنيت تنگه هرمز وقتي فراهم مي‌شود كه نيروهاي فرامنطقه‌اي در منطقه كمتر شود.

جعفري در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درباره اقدام نظامي اسرائيل عليه ايران گفت:‌ بروز درگيري بين ايران و اسرائيل، درگيري بين اسلام و جبهه كفر است و در اين صورت مسلمانان بسيار زيادي در جهان هستند كه ديگر آرام نمي‌نشينند و اين يك بعد از توان دفاعي ما در كنار توان موشكي است. به عبارتي نيروهاي مسلمان انقلابي جهان كه در اقدام اسرائيل عليه ايران احساس تكليف مي‌كنند.

هرگز به سمت بمب اتمي نخواهيم رفت

فرمانده سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگار لس‌آنجلس تايمز كه پرسيد "آيا شما كه مي‌گوييد در صورت حمله اسرائيل در تعهدات خود تجديدنظر مي‌كنيد منظورتان خروج از ان‌پي‌تي است؟" گفت: اگر نهادهاي بين‌المللي نتوانند جلوي اسرائيل را بگيرند، ديگر ايران خود را متعهد به تعهدات خود نمي‌داند و البته اين بدان معنا نيست كه ما به سمت بمب هسته‌يي برويم. ما درباره حرام بودن بمب هسته‌يي حكم شرعي داريم و ايران خود را تابع احكام اسلام و قرآن مي‌داند و حتي اگر آن را داشته باشد هم اجازه استفاده از آن را ندارد، چراكه استفاده از بمب هسته‌يي به مفهوم كشته شدن مردم بي‌گناه بي‌شماري است و ما هرگز به سمت بمب اتمي نخواهيم رفت.

رزمايش آمريكا در خليج فارس، دفاعي است و رزمايشي در برابر آن نداريم

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري كه پرسيد "آيا با مانور اخير آمريكا و متحدانش در خليج فارس احساس تهديد نمي‌كنيد؟" افزود: همانطور كه گفتم اين رزمايش يك رزمايش دفاعي است و نسبت به آن احساس تهديد نمي‌كنيم و رزمايشي هم در قبال آن نداريم.

فرمانده كل سپاه در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به اين پرسش كه "معناي اين حرف كه در صورت وقوع حمله نظامي، جنگ را به مرزهاي دشمن مي‌كشانيد چيست؟" گفت: مطمئنا اگر حمله نظامي صورت بگيرد از سوي كشورهاي همسايه نيست، چراكه ما با كشورهاي همسايه مشكلي نداريم و چون ممكن است كشورهاي فرامنطقه‌اي اين اقدام را انجام دهند، جنگ در مرزهاي اين كشورها خواهد بود.

امنيت خوبي در جنوب شرق كشور برقرار است

به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، سردار جعفري در پاسخ به پرسش ديگري درباره امنيت جنوب‌شرق و شمال غرب كشور نيز اظهار كرد: ما از زمان شهيد شوشتري تلاش كرديم امنيت پايدار را در اين مناطق دنبال كنيم و امنيت اين مناطق را به دست خود قبايل و مردم منطقه سپرديم. باقي‌مانده كروهگ جندالشيطان تلاش بسياري كرد كه از طريق مرزها وارد جنوب‌شرق كشور شود اما موفق نشد و اكنون امنيت خوبي در اين مناطق برقرار است و علت آن واگذاري برقراري امنيت به خود مردم است.

وي درباره شمال‌غرب كشور نيز گفت: عليه نيروهاي پژاك در شمال‌غرب عمليات مهندسي گسترده‌اي انجام شده است و زمينه‌هايي كه اين نيروها نياز داشتند، از آنها گرفته شده است و در اين مرزها نيز هم‌اكنون امنيت خوبي وجود دارد.

سپاه پيش از همه وارد مناطق زلزله‌زده شد

فرمانده كل سپاه در برابر پرسش خبرنگار واحد مركزي خبر درباره اقدامات سپاه در كمك به زلزله‌زدگان آذربايجان‌شرقي، ضمن همدري با بازماندگان اين حادثه اظهار كرد: از ساعت اول اين حادثه دستور داديم تا نيروهاي خود اين مناطق به محل زلزله گسيل شوند و اگر از مردم منطقه سوال كنيد مي‌گويند كه اولين نيروهايي كه براي كمك به آنها حاضر شدند، از بسيج و سپاه بودند.

جعفري افزود: اقدام مناسب ديگر سپاه، حضور بسيج سازندگي در اين مناطق بود كه ساخت 1800 واحد از منازل زلزله‌زدگان را برعهده گرفتند و هم‌اكنون نيز گروه‌هاي جهادي در اين مناطق مشغول كارند.

از بين رفتن امنيت خليج‌فارس بر روي قيمت انرژي اثر خواهد گذاشت

وي در برابر پرسش ديگري درباره امنيت خليج‌فارس و تنگه هرمز پاسخ داد: اهميت اين منطقه به دليل انتقال درصد قابل توجهي از انرژي مورد نياز دنيا است و قيمت انرژي وابسته به امنيت خليج‌فارس است. هم آمريكا و هم غرب منافعشان باتوجه به گذر بخش قابل توجهي انرژي از اين منطقه در گروي امنيت منطقه است و با توجه به شرايط اقتصادي كنوني جهان، از بين رفتن امنيت خليج‌فارس به شدت روي قيمت انرژي اثر خواهد گذاشت. در شرايط حاضر خليج‌فارس و تنگه هرمز امن‌ترين برهه زماني خود را دارد و تهديدي عليه اين منطقه حس نمي‌كنيم، مگر اينكه برخي با اقدامات خود بخواهند امنيت آنرا به خطر اندازند.

تنگه‌هرمز در امنيت كامل است

فرمانده كل سپاه با تاكيد بر اينكه "اكنون تنگه‌هرمز در امنيت كامل است"، تصريح كرد: حضور برخي نيروها منطقه را ملتهب كرده و مي‌كند ولي همه مراقب هستند تا اتفاق خاصي كه اين منطقه را ناامن كند رخ ندهد و مطمئنا اگر نيروهاي نظامي خارجي در اينجا حضور نداشته باشند، امنيت منطقه مضاعف خواهد شد.

با چين و روسيه همكاري اطلاعاتي داريم نه نظامي

جعفري در ادامه، در پاسخ به پرسشي درباره توافقنامه امنيتي ايران با چين و روسيه و برگزاري مانور مشترك ميان اين سه كشور گفت: چنين چيزي وجود ندارد. ما همكاريهاي اطلاعاتي داريم اما همكاري نظامي يا مانور مشترك نه.

تاثير تحريم‌ها بر سپاه، محدود است

در پايان اين نشست خبري، فرمانده سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه جوان درباره تاثير تحريم‌ها بر سپاه اظهار كرد: نيازمنديهاي ما عمدتا دفاعي است كه متكي به توانايي‌هاي داخلي است. ما از زمان جنگ اين نيازها را احساس كرديم و تلاش كرديم آنها را جبران كنيم. تحريمها همانطور كه بر اقتصاد و برخي ديگر مسائل تاثير داشته، ممكن است اثرات محدودي در بودجه و مسائلي از اين دست در سپاه داشته باشد كه در گذشته نيز وجود داشت اما تاثيرات چنداني نيست.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha