به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه پولتیکو، نیک کلگ و جوئل کاپلان، لابیگرهای ارشد فیسبوک به همراه چند مقام اجرایی ارشد شبکه تیک تاک از طریق پیامرسان زوم پنجشنبه با بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل با هدف بحث بر سر ترویج اطلاعات غلط و تهدیدات به ارتکاب خشونت در شبکههای اجتماعی دیدار کردند. همچنین طبق اعلام شرکت فیسبوک، کلگ و کاپلان برنامه دیدار با مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطین طی چند روز آینده را دارند.
با تشدید حملات نیروهای اسرائیلی به نوار غزه و افزایش شمار کشتهها، فیسبوک خودش را در مرکز یک نزاع خشونتباری که به سمت یک جنگ تمام عیار میرود، یافته است. شایعاتی در فضای مجازی به ویژه از طریق پیامرسان واتساپ متعلق به فیسبوک به سرعت در حال پخش است که شامل یک سری هشدارهای غلط از جمله درخصوص برنامه ریزی فلسطینیها برای حمله به شهروندان اسرائیلی و همینطور تدارک سربازان اسرائیلی برای حمله به نوار غزه است.
اندی استون، سخنگوی فیسبوک اظهار کرد: ما در پاسخ به خشونتها در تلاشیم اطمینان حاصل کنیم خدمات ما مکانی امن را برای جامعه ما فراهم میکنند. ما به حذف محتواهای ناقض استانداردهای خودمان که اجازه به گفتمان نفرت یا تحریک به خشونت نمیدهند ادامه داده و فعالانه به اشاعه و تشریح گفتگو بر سر این سیاستها خطاب به سیاستگذاران خواهیم پرداخت.
در نشست مقامهای فیسبوک با بنی گانتس همچنین جوردانا کاتلر، یک مشاور سابق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مدیر سیاست عمومی حوزه اسرائیل و آوارگان یهودی در این شرکت و همچنین از کارمندان سابق حزب لیکود حضور داشت. این شرکت تایید کرد که قصد دارد همچنین مدیر سیاست عمومی حوزه خاورمیانه و شمال آفریقای خود را به نشست اینترنتی با مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطین اعزام کند.
فیسبوک در آمریکا از بابت فراهم کردن زمینه اشاعه اطلاعات غلط و تهدید به خشونت مورد انتقاد قرار گرفته است؛ این شرکت چندی پیش حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا از بابت ابراز حمایتش از حمله اغتشاشگران در ششم ژانویه گذشته به کنگره آمریکا معلق ساخت. حساب کاربری او همچنان که فیسبوک به بررسی تصمیم اخیر کمیته نظارتی خود میپردازد معلق مانده است. این شرکت با فشارهای مشابهی همچنین از سوی مقامهای اسرائیلی و فلسطینی همچنان که دو طرف صحبت از دروغ پراکنی و دامن زدن به بیگانه ستیزی از سوی طرف مقابل در این شبکه اجتماعی کردهاند، مواجه شده است.
فیسبوک در روزهای اخیر از بابت موارد متعدد حذف پستهای فعالان و شهروندان فلسطینی از جمله حذف محتواها درباره مسجدالاقصی خشم بسیاری را برانگیخته است.
مقامهای اجرایی تیک تاک نیز در نشست با گانتس شرکت کردند و یک سخنگوی این شرکت گفت، که این پیامرسان محتواهای مرتبط با منطقه که ناقض سیاستهای آن علیه خشونت، گفتمان نفرت و رفتار مبتنی بر نفرت بودهاند را حذف کرده است.
کیتی راسبارو، سخنگوی توئیتر نیز اظهار کرد، این شرکت نسبت به حذف پستهای ناقض قوانینش علیه محتواهای مبتنی بر نفرت "هوشیار" است. توئیتر در نشست با گانتس شرکت نداشت. یوتیوب متعلق به گوگل نیز به پرسش درباره اینکه آیا برنامه شرکت در نشست با مقامهای رژیم صهیونیستی یا فلسطینی را داشته، پاسخ نداد.
انتهای پیام
نظرات