محمدعلی استجلو در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با حوزه شعر، اظهار کرد: شعر مسئلهای نیست که فقط با تمرین بتوانیم بنویسیم، در مرحله اول ورود به دنیای شعر، یک شاعر باید ذاتاً شاعر باشد و شاعر خوب بودن علاوه بر استعداد ذاتی، مستلزم مطالعه و کسب اطلاعات است تا باعث خلق شعرهای جدید شود.
وی با بیان اینکه شاعر آفریننده است و شعری که به وجود میآید مانند موجودی است که تازه آفریده شده، افزود: یک فرد برای تبدیل شدن به شاعری خوب باید با مطالعه، خود را از اطلاعات کامل پر کند.
این شاعر زنجانی با اشاره به کتاب «سربسته» که به تازگی آن را به چاپ رسانده است، تصریح کرد: «سربسته» حاصل شعرهایی است که از سال ۹۰ تا ۹۶ سروده شده و موضوع اغلب شعرهای آن رنگ اجتماعی داشته و نگاهی انتقادی به جامعه دارد.
استجلو در رابطه با تاثیر شعر در جامعه و با بیان اینکه اگر بخواهیم واقعگرایانه نگاه کنیم، در این برهه از اجتماع، بیشتر مردم با مطالعه و کتاب خواندن فاصله گرفتهاند، ادامه داد: اصولاً باید همه شعرهایی که نوشته میشود برای ترفیع ذهن و دیدگاه جامعه نوشته شود؛ یک شاعر با دیدگاه خود یک جهان تازه میآفریند و مخاطب آن نیز با نوع دیدگاه و اطلاعاتی که دارد با دنیای شعر یک جهان تازهای در درون خود میسازد که این باعث میشود زندگی بهتر و تازهتری برای خود بسازد. اگر بتوانیم جامعه را به سمت مطالعه سوق دهیم میتوانیم از این پتانسیل شعر و هنر استفاده کنیم.
شاعر زنجانی عنوان کرد: شعر و به طور کلی هنر از ابتدای تاریخ تا به امروز تلاش کرده در راستای آرمانهای انسانی (عدالتخواهی، مبارزه علیه شمشیر و ...) قدم بردارد.
وی با بیان اینکه شخصی که نگاه متفاوتی به مسائل اطراف خود دارد، میتواند شاعر شود ولی بعد از آن بحث پرورش دادن استعداد شاعری نیز مهم است، بیان کرد: فردی که بهترین طبع را نیز داشته باشد ولی وارد جامعه نشده، جریانهای ادبی، مولفههای هنر مدرن و جامعه خود را نشناسد و در محیطهای ادبی قرار نگیرد و مطالعه نکند، نمیتواند شاعر خوبی شود.
انتهای پیام
نظرات