به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی نوشت، روز شنبه سوم آوریل سرویس امنیتی اردن اقدام به موجی از بازداشتها کرد که شامل باسم عوض الله، رئیس اسبق دفترپادشاهی این کشور، حسن بن زید از اعضای خاندان سلطنتی اردن و حدود ۱۵ شخصیت دیگر میشود و علاوه بر آن حمزه بن حسین، ولیعهد سابق اردن و برادر ناتنی عبدالله دوم، پادشاه این کشور در حبس خانگی قرار گرفت و به درخواست رئیس ستاد کل ارتش اردن و فرماندهان سرویس های امنیتی از هرگونه ارتباط منع شد.
حسین المجالی، عضو مجلس سنای اردن در مصاحبه با شبکه سیانان درباره درخواست برای آزادی عوض الله گفت، نمیداند در سفر هیئت سعودی به ریاست فیصل بن فرحان، وزیر خارجه این کشور به اردن در تاریخ پنجم آوریل چه اتفاقی رخ داده است اما می تواند بگوید که این هیئت برای اعلام حمایت و نه برای خارج کردن شخصی از بازداشت به اردن آمد.
وی در ادامه به بیانیه دولت اردن که روز جمعه منتشر شد، اشاره کرد که در آن تاکید شده عوض الله همچنان بازداشت است.
المجالی درباره دست داشتن نیروها و طرفهای خارجی در تلاش برای کودتای ادعایی گفت: طبق اطلاعاتی که دارم یک نیروی خارجی یا نیروهای خارجی در این تلاش دست داشتند. طبق اطلاعات من عناصر بیگانه مشخصی هستند که خواستند از فقر و بیکاری و تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در اردن سوءاستفاده کنند. وی افزود، نمیتواند به اسم به کشور خاصی اشاره کند.
المجالی تاکید کرد: به زودی اطلاعات بیشتری درباره این موضوع ارائه خواهیم کرد.
روزنامه واشنگتن پست پیش از این نوشت، یک هیئت سعودی روز دوشنبه پنجم آوریل برای درخواست آزادی عوض الله وارد اردن شد.
این روزنامه به نقل از یک مقام عالی رتبه اطلاعاتی در خاورمیانه که دولتش حوادث اردن را پیگیری کرده، نوشت، یک هیئت سعودی عالی رتبه به ریاست وزیر خارجه این کشور در یک سفر از پیش اعلام نشده وارد اردن شد. این مسؤولان سعودی در جریان دیدارهای متعدد با همتایان اردنی خود خواستار آزادی باسم عوض الله، رئیس اسبق دفتر سلطنتی اردن شدند.
این مسؤول که به دلیل حساسیتهای دیپلماتیکی خواست نامش فاش نشود، گفت، هیئت سعودی پس از چندین دیدار با اردنیها به هتلی در امان رفت. آنها همچنان خواستار اجازه دادن به عوض الله برای عزیمت با آنها به عربستان هستند.
اما وزارت خارجه اردن اعلام کرد، هیئت سعودی حامل پیامی از سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان به عبدالله دوم بود و بر حمایت از اردن در مقابله با تمامی چالش ها تاکید داشت.
وزارت خارجه عربستان هم اعلام کرد، فیصل بن فرحان برای تاکید بر همبستگی و حمایت کشورش از اردن به این کشور رفته بود و هیچ مساله دیگری را بررسی نکرد و هیچ درخواستی نداشت.
انتهای پیام
نظرات