محمدمهدی آرتیمانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هدف آبخیزداری تغذیه سفرههای زیرزمینی و تأمین آب کشاورزی است، اظهار کرد: در استان همدان ۲۵ هزار سازه کوچک و بزرگ آبخیزداری وجود دارد که به احیای حداقل ۸۰ قنات استان کمک کرده است.
وی با تأکید بر اینکه در بخش منابع طبیعی مهمتر از مقوله آبخیزداری در حفظ آب و خاک نداریم، تصریح کرد: اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری ۲۷۰ مترمکعب کنترل سیلاب به دنبال دارد که از این میزان ۸۱ مترمکعب استحصال و نفوذ آب به سفرههای زیرزمینی صورت میگیرد.
آرتیمانی با اشاره به اینکه اجرای عملیات آبخیزداری باعث کنترل فرسایش، جلوگیری از سیل، پالایش آب و نفوذ آب به سطوح زیرزمینی را به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: همدان در فلات بلندی قرار دارد که هیچ آبی از سایر استان ها وارد آن نمیشود بنابراین اجرای عملیات آبخیزداری خیلی مهم است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان کرد: در استان همدان ۳۲۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری اجرا شده که ۸۰ میلیون مترمکعب رواناب کنترل میشود اما امسال به علت کاهش بارشها ۴۰ میلیون مترمکعب رواناب کنترل شده است.
وی یادآور شد: در سال های گذشته ۲۵ میلیون مترمکعب استحصال آب از طریق سازههای آبخیزداری صورت میگرفت اما امسال به علت کاهش بارندگی ۱۲ میلیون مترمکعب استحصال آب و تغذیه سفرههای زیرزمینی داشته است.
آرتیمانی با اشاره به اینکه جذب بارشها به سفرههای زیرزمینی نیازمند وجود پوشش گیاهی مناسب است، درباره مدیریت آب در مراتع، خاطرنشان کرد: مرتع داران باید از چرای زودهنگام دامها خودداری کنند تا پوشش گیاهی از بین نرود چراکه از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش جذب نزولات به سفرههای زیرزمینی و جاری شدن رواناب و تخریب در مراتع را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ظرف سه سال گذشته ۶۵ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در استان همدان انجام شده است، گفت: ظرف سه سال گذشته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اعتبارات خوبی به بخش آبخیزداری کشور تخصیص داده شد به طوریکه نزدیک به ۶۵ میلیارد تومان به استان همدان اختصاص یافته است، یعنی بیش از دو سوم اعتبارات آبخیزداری استان در سه سال گذشته داده شده که باعث شده جهش خوبی در اجرای عملیات آبخیزداری صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات