• شنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۶:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400032215281
  • خبرنگار : 71434

انتخاب یک کشور عربی به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت

انتخاب یک کشور عربی به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت

مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه یک کشور عربی را به مدت دو سال از ژانویه ۲۰۲۲ به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل انتخاب کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، در این رای گیری امارات موفق شد کرسی عضویت غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل را که شامل ۱۵ کشور عضو است، به دست آورد.

از میان ۱۵ عضو شورای امنیت تنها ۵ عضو یعنی روسیه، آمریکا، چین، انگلیس و فرانسه دائمی هستند.

طبق اعلام اسکای نیوز، امارات که به عنوان کرسی گروه آسیا و اقیانوسیه نامزد شده بود ، در رای گیری برگزار شده در هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۱۷۹ رأی به دست آورد.

محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی در توییتی نوشت: "انتخاب امارات امروز برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل برای دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۳ مظهر اعتماد جهان به سیاست‌های امارات و کارایی سیستم دیپلماتیک آن است. "

وی افزود: "امارات طبق اصول و ارزشهایی که بر اساس آن بنا نهاده شده است به مسئولیت خود برای تحکیم صلح، همکاری و توسعه در صحنه بین المللی ادامه خواهد داد."

محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر و حاکم دبی نیز در توئیتی نوشت: "انتخاب امارات برای عضویت در شورای امنیت برای دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۳ نمایانگر دیپلماسی فعال ، موقعیت بین المللی و الگوی برجسته توسعه است."

وی ادامه داد: "ما منتظر یک دوره عضویت فعال و مثبت تیم دیپلماتیک امارات در شورای امنیت سازمان ملل هستیم."

از سوی دیگر وزارت امور خارجه مصر انتخاب امارات را به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلبانی، برزیل، گابن و غنا تبریک گفت.

علاوه بر امارات، سازمان ملل برزیل، غنا، آلبانی و گابن را به عنوان اعضای غیر دائمی شورای امنیت انتخاب کرد.کشورهای منتخب از اول ژانویه ۲۰۲۲ جایگزین ویتنام، نیجر، تونس، استونی، سنت وینسنت و گرنادین‌ها خواهند شد و تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ عضو شورای امنیت خواهند شد.

پیش از این ، برزیل ۱۰ بار ، گابن و غنا - سه بار و امارات - یک بار عضو شورای امنیت سازمان ملل بودند اما آلبانی هرگز عضو شورای امنیت نبوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۲ ۰۹:۲۷

حالا اگر سازمان ملل یک شورای نا امنی می داشت.. ایران برای پنج دوره متوالی عضو آن می شد...!!! اصلاً ممکن بود عضو دائم بشود!!!