• یکشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400032316855
  • خبرنگار : 71145

بیانیه پایانی نشست سران گروه ۷ با محوریت چین، روسیه و پایان کرونا تا سال ۲۰۲۲

بیانیه پایانی نشست سران گروه ۷ با محوریت چین، روسیه و پایان کرونا تا سال ۲۰۲۲

بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت (جی ۷) که امروز کار خود را در کورنوال، انگلیس خاتمه داد، دربرگیرنده انتقاداتی در حق چین و درخواست برای ادامه تحقیق بین‌المللی درخصوص منشأ ویروس کرونا و روسیه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت دربرگیرنده درخواست از چین برای احترام به حقوق بشر، آزادی‌های اساسی در منطقه سین‌کیانگ محل اقامت اویغورها و نیز حقوق و آزادی‌ها، و احترام به سطح بالای خودمختاری اعطا شده به هنگ کنگ براساس بیانیه مشترک چین و انگلیس و قانون اساسی محلی است.

گروه هفت در این بیانیه، بر اهمیت تضمین صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید و به حل و فصل مسالمت‌آمیز تمام مسائل مربوط به این تنگه و عبور و مرورها از آن ترغیب کرد.

طبق گزارش رویترز، کشورهای "جی هفت" در این بیانیه همچنین نسبت به وضعیت دریای چین جنوبی و شرقی نگرانی مستمر و شدید خود را ابراز و مخالفت قاطع خود را با هر گونه گام یک‌جانبه به منظور تغییر وضعیت موجود و افزایش‌ تنش‌ها در آنجا اعلام کردند.

گروه هفت در ادامه این بیانیه پایانی خواستار برگزاری مرحله سوم تحقیقات سازمان بهداشت جهانی با هدف شناخت منشأ نشت کرونا در زمان مناسب و به شکل شفاف و با استناد به اصولی علمی شد و بر لزوم شامل شدن چین در این تحقیقات براساس توصیه کارشناسان تاکید کرد.

در بیانیه این گروه آمده است: یک میلیارد دوز واکسن کرونا طی سال آینده تامین خواهد شد.

طبق این بیانیه، گروه هفت با بخش خصوصی و گروه ۲۰ و کشورهای دیگر برای افزایش مشارکت در تولید واکسن طی ماه‌های آینده همکاری خواهد کرد.

همین خبرگزاری به نقل از یک دیپلمات قبلا گزارش داده بود، برخی اختلافات بین کشورهای گروه در خصوص تنظیم بند مربوط به چین در بیانیه پایانی وجود داشت و ژاپن اصرار داشت موضعی شدیدتر در قبال چین در نظر گرفته شود.

گروه هفت همچنین در بیانیه خود خواستار روابط مستمر و قابل پیش‌بینی بین خود و روسیه شد.

در این بیانیه آمده است: معتقدیم منافع ما در روابط مستمر و قابل پیش‌بینی با روسیه است و به همکاری با آن در زمینه‌های مهم مشترک ادامه خواهیم داد.

در این بیانیه آمده است: ما بار دیگر از روسیه می‌خواهیم که رویکردهای بی‌ثبات کننده خود و فعالیت‌های خبیثانه را کنار بگذارد به خصوص دست از مداخله در امور سازمان‌های دموکرات کشورهای دیگر بردارد.

بیانیه پایانی شامل دعوت از روسیه برای اجرای تعهدات بین‌المللی و وظایف آن در زمینه حقوق بشر است.

این در حالی است که مسکو بارها اتهامات غرب علیه خود درخصوص انجام "سیاست‌های خصمانه و بی‌ثبات‌کننده" علیه کشورهای دیگر و نیز اتهامات نقض حقوق بشری را رد کرده است.

در این رابطه بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در پایان این اجلاس در کنفرانس خبری گفت: رهبران گروه هفت متعهد شدند یک میلیارد دوز واکنس کرونا برای واکسیناسیون کل جهان ارائه کنند. آنها بر هدف طرح مشترک برای پایان پاندومی کرونا تا سال ۲۰۲۲  توافق کردند.

جانسون تاکید کرد، انگلیس ۱۰۰ میلیون دوز به فقیرترین کشورهای جهان ارائه خواهد داد. این گامی بزرگ برای واکسیناسیون جهانی است.

او اضافه کرد: ما همچنین از همکاری اقتصادی جهانی صحبت کردیم و امیدواریم مسیر را بهتر بسازیم که همه ملت‌های جهان از اقتصاد شکوفا بهره‌مند شوند. ما امیدواریم برای ممانعت از پاندمی دیگر در جهان تلاش کنیم و این کار را از طریق ایجاد رادار جهانی انجام می‌دهیم که قبل از شیوع، عامل پاندمی را تشخیص خواهد داد.

او در ادامه تاکید کرد، رهبران گروه توافق کردند صندوق زیرساختی جهانی را برای مشارکت جهانی از جمله مشارکت آموزش جهانی تشکیل دهند.

جانسون درباره وضعیت آب‌وهوایی نیز گفت: اگر تلاشی برای مقابله با گرم شدن زمین و تغییرات آب‌و هوایی انجام نشود جهان نمی‌تواند شاهد آینده‌ای بهتر و شکوفا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha