"یعقوب پرندوار" ظهر روز دوشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۰ در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه بیمارستان شهید رجائی یاسوج به لحاظ زیرساختی مشکلات اساسی داشت، افزود: قدمت این بیمارستان به حدود ۵۰ سال پیش می رسد موتور دیزل ژنراتور بیمارستان قدیمی بوده و جوابگوی نبوده که با اعتبار حدود ۴۰۰ میلیون تومان موتور ژنراتور جدید خریداری و در حال نصب است.
وی اظهارکرد: اظهار کرد: سیستم گرمایشی بیمارستان نیز با مشکلاتی مواجه بوده که با اعتباری بالغ بر ۱۷۰ میلیون تومان به امکانات لازم تجهیز شده است.
رئیس بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج با اشاره به اینکه فضای فیزیکی بیمارستان درگذشته مطلوب نبوده تصریح کرد: محوطه سازی این بیمارستان با ۵۰ میلیون تومان بازسازی شده و بازسازی هواخوری که بخش زنان با اعتبار ۴۲۰ میلیون تومان در حال انجام است، برای مناسب سازی فضای سبز، رنگ آمیزی محوطه و روشنایی بالغ بر ۵۰ میلیون تومان هزینه کرده ایم.
پرندوار تصریح کرد: این بیمارستان تخصصی اعصاب و روان دارای بخشهای بستری زنان، بستری مردان، شیمی درمانی و ترک اعتیاد با متادون است که از سال ۵۰ تا کنون با ۲۳ تخت مصوبه فعالیت میکرد و هم اکنون تعداد تختهای این بیمارستان به ۵۲ مصوبه افزایش یافته اما با ۶۰ تخت در حال خدمات دهی به بیماران است. اتفاقات روانپزشکی با پزشکان فعال ۲۴ ساعته داریم.
آغاز فعالیت مرکز غربالگری سرطان از هفته آینده
وی با اشاره به فعالیت بخش غربالگری و تشخیص زودرس سرطان این بیمارستان ادامه داد: عملیات اجرایی ساخت این مرکز از سال ۹۵ شروع شد که حدود یک سالی است راه اندازی شده است و بخش غربالگری سرطان با بکارگیری نیروی مورد نیاز و تامین تجهیزات لازم در بخشهای سرطان سینه، روده و معده از هفته آینده فعالیت خود را آغاز خواهد شد. همه خدمات شیمی درمانی در این بیمارستان بصورت رایگان انجام می شود و هزینه ای از بیمار دریافت نمی شود.
رئیس بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج با اشاره به فعالیت مرکز ترک اعتیاد در این بیمارستان عنوان کرد: در این بیمارستان مرکز ترک اعتیاد فعالیت دارد که برای مراجعه کنندگان پس از تشکیل پرونده، متادون درمانی می شوند.
پرندوار تاکید کرد: این بیمارستان سراسر استان و بعضا از سایر استانها را پوشش می دهد که در حد توان برای استراحتگاه همراهان بیمار خدماتی ارائه می شود اما کافی نیست و انتظار داریم که با همکاری و کمک خیرین و مجمع خیرین سلامت برای ساخت اقامتگاه همراهان بیمار که از نیازهای بیمارستان است، اقدام شود.
وی اظهارکرد: در گذشته هزینه حامل های انرژی بیمارستان بالا و حدود ۷۰ میلیون تومان بود که با انجام یک سری اقدامات و اصلاح آبیاری فضای سبز این میزان هم اکنون به دو سه میلیون تومان رسیده است. همچنین فاضلاب بیمارستان در گذشته با مشکل مواجه بود که با توجه به عفونی نبودن فاضلاب با هزینه ای بالغ بر ۷۰ میلیون تومان به فاضلاب شهری متصل شد.
رئیس بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج تصریح کرد: مهر ماه سال ۹۹ این بیمارستان پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بدهی با تراز منفی داشت که هم اکنون این میزان به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با ۵۰ درصد بهبود رسیده است. در گذشته درآمد سالانه بیمارستان ۳۸ میلیون تومان بوده که هم اکنون این میزان به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده که از جمله دلایل این رشد، افزایش خدمات بوده است.
پرندوار گفت: با پیگیری و رایزنی های صورت گرفته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از دانشگاه علوم پزشکی به این بیمارستان اختصاص داده شد که خدمات دهی در بیمارستان را مطلوب کرده و امور بیمارستان را جلو انداخت.
به روز رسانی مطالبات پرسنل
وی افزود: هم اکنون مطالبات پرسنلی بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج به روز است بطوریکه کارانه تا خرداد ماه ۱۴۰۰ ، اضافه کار تا شهریور ماه و مطالبات پزشکان تا فروردین ماه ۱۴۰۰ پرداخت شده است.
رئیس بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج در خصوص بخش اعصاب و روان زیر ۱۸ سال خاطرنشان کرد: بخش کودک و نوجوان نداریم اما همخ اکنون با همکاری یک پزشک متخصص این قشر را پوشش می دهیم.
پرندوار در خصوص وضعیت کادر درمان و نیروی انسانی تصریح کرد: نسبت به استاندارد تعداد کادر درمانی و نیروی انسانی کمتر است اما تعداد نیروهای خدماتی، درمانی و حراست کافی است و همچنین ۱۰ پزشک شامل، ۵ متخصص اعصاب و روان، ۳ متخصص شیمی درمانی و دو پزشک عمومی نیز داریم.
وی ادامه داد: در مجموع طی سال گذشته ۲۱۹۷ نفر در بخش های روانپزشکی و شیمی درمانی این بیمارستان خدمات دریافت کرده اند که از این تعداد ۱۶۷۲ نفر در زمینه شیمی درمانی و مابقی در حوزه روانپزشکی بوده اند، همچنین در ۶ ماهه نخست امسال ۷۴۲ نفر در بخش شیمی درمانی مراجعه کننده داشتیم و طی این مدت ۲۷۸ نفر مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان و ۲۰۲ نفر به مرکز ترک اعتیاد با متادون داشته ایم.
کاهش بیماران در شرایط کرونایی
رئیس بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج این بیمارستان در سال ۹۸ طبق ارزیابیهای وزارت بهداشت درجه دو بود و پروانه اش بعلت عمومی بودن ساقط شد که هم اکنون پروانه بیمارستان به تخصصی تبدیل شده و بیمارستان درجه است.
پرندوار تاکید کرد: در مجموع شرایط کرونایی باعث کاهش آمار بیماران بستری و سرپایی این بیمارستان شده است.
وی با اشاره به ضرورت بخش رادیوتراپی در این بیمارستان و نیاز جدی استان کهگیلویه و بویراحمد به این خدمت تصریح کرد: این بخش مورد نیاز بیماران سرطانی است و راه اندازی بخش بستری رادیوتراپی نیاز به تجهیزات، امکانات، پزشک متخصص، نرم افزار و فضای فیزیکی لازم دارد.
رئیس بیمارستان تخصصی اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج بیان کرد: راهاندازی مرکز رادیوتراپی یکی از نیازهای جدی استان کهگیلویه و بویراحمد برای درمان بیماران سرطانی است که امیدواریم از سوی وزارت بهداشت در این زمینه چاره ای اساسی اندیشیده شود تا بیماران نیازمند به این خدمت به استانهای همجوار مراجعه نکنند.
انتهای پیام
نظرات