• شنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400082922367
  • خبرنگار : 71402

در اعتراض به مداخلات

نیکاراگوئه از "سازمان کشورهای آمریکایی" خارج شد

نیکاراگوئه از "سازمان کشورهای آمریکایی" خارج شد

دولت نیکاراگوئه منشور سازمان کشورهای آمریکایی را محکوم و خروج این کشور از این گروه بین‌المللی را در واکنش به مداخله آن در پیروزی انتخاباتی دوباره دانیل اورتگا به جریان انداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در نامه روز جمعه دنیس مونکادا، وزیر خارجه نیکاراگوئه به لوئیس آلماگرو، دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی (او.ای.اس) آمده است: سازمان کشورهای آمریکایی به عنوان یک تریبون سیاسی دیپلماتیک، زاده شده تحت نفوذ ایالات متحده، به عنوان ابزار مداخله و دخالت طراحی شده است و اقدامات آن علیه نیکاراگوئه نشان داده است که این سازمان که به طور دائم در واشنگتن فعالیت می‌کند، ماموریت تسهیل هژمونی ایالات متحده را با مداخله‌گری خود در برابر کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب دارد و این چیزی است که برای نیکاراگوئه غیرقابل قبول است و ما آن را رد و محکوم می‌کنیم.

وزیر خارجه نیکاراگوئه گفت: ما خود را مستعمره هیچ قدرتی نمی‌دانیم و برای دفاع مشروع از استقلال، حاکمیت و خودمختاری خود، در برابر اقدامات تجاوزکارانه، نقض منشور ملل متحد و قوانین بین‌المللی توسط سازمان کشورهای آمریکایی، ایالات متحده و دیگر نهادهای استعمارگر و نواستعمارگر که در این برهه از زندگی معتقدند که قدرت تسخیر و تحقیر مردم و دولت شایسته ما را دارند، مدعی عزت و حیثیت ملی هستیم.  

او افزود: مردم و دولت شریف نیکاراگوئه از اینکه بخشی از این سازمان ترسو در واشنگتن باشد که به نفع منافع آمریکای شمالی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و به معمار مداخله و اختلاف‌پراکنی تبدیل شده که برای مردم آمریکای لاتین و کارائیب مضر است، انصراف می‌دهند.

نامه تند و تیز مونکادا به دنبال اظهارات متعدد سازمان کشورهای آمریکایی در هفته‌های اخیر منتشر می‌شود. این سازمان مدعی است که انتخابات ریاست جمهوری هفتم نوامبر "نمایشی" بود و همچنین در بیانیه دیگری دولت آتی به ریاست دانیل اورتگا و روزاریو موریلو، معاون و همسر او را محکوم کرد و خواستار اقدام مناسب شورای دائم این نهاد شد.

نیکاراگوئه چندمین کشوری است که از این گروه خارج می‌شود. کوبا براساس قطعنامه ۱۹۶۲ از این گروه حذف شد و این گروه در سال ۲۰۰۹ عذرخواهی کرد اما هاوانا برگشت به این نهاد را نپذیرفت. بین سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ هم هندوراس از این گروه تعلیق شد. در سال ۲۰۱۷ هم نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا خروج از این نهاد را اعلام کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha